Novice

Dodal(a) 'VANJAC'


26
Prepoznavamo koristi coachinga?

Koristi coachinga vedno bolj prepoznavamo tudi v Sloveniji, v svetu pa je to že ena od vodilnih oblik razvoja ljudi. Avtorica članka, ga. Nataša Tovornik iz podjetja Inspiris d.o.o. nam v članku "Vodja kot coach" odgovarja na vprašanja povezana z coachingom. Vabimo vas, da se aktivno vključite v razmišljanje. Vaši komentarji bodo nagrajeni z 4 termini brezplačnega coachinga. Preverite podrobnosti.

21
Denarni tok in plačilna sposobnost podjetja

O plačilni sposobnosti podjetja mnogi kot boljšo informacijo (v primerjavi z informacijami, ki so zasnovane na osnovi bilance stanja) pogosto navajajo denarni tok, ki prikazuje prejemke in izdatke, torej gibanje denarnih sredstev podjetja...Več o razmišljanju preberite v članku "Denarni tok in plačilna sposobnost podjetja", ki jo je za nas pripravil dr. Živko Bergant, avtor na Uporabniških straneh ter Predsednik sveta Inštituta za poslovodno računovodstvo in docent na Visoki šoli za računovodstvo.

12
Potrebno je poznati vzroke sprememb pri analiziranju poslovanja

Vsako stanje je torej izraz nekih preteklih sprememb. Vse prevečkrat pa se zadovoljimo samo z informacijo o spremembi, ki nikakor ne zadostuje za ustrezno odločanje. Za dobro razumevanje nekega stanja je odločilno spoznanje, zakaj je do teh sprememb prišlo. Zato je vzročno posledična analiza eden najpomembnejših pristopov k analiziranju in razumevanju poslovanja podjetja. Preberite več, v članku dr. Živka Berganta (Inštitut za poslovodno računovodstvo) " Zakaj je treba poznati vzroke sprememb pri analiziranju poslovanja".

12
Post festum - mednarodno šolanje "Prodajne veščine II"

V bosanskem mestecu Brčko v Bosni je potekalo mednarodno prodajno šolanje. Udeleženci boot campa so dva dni vpijali znanje, ki ga je energično ter podprto z ogromno praktičnimi vajamiin podajal predavatelj, svetovalec za globalno PANTHEON prodajo, g. Matt Ray Mayfield. Preberite podrobnosti.

12
Obetajo se nam nižji davki

Zaradi težke gospodarske situacije in razvojnega zastoja je Ministrstvo za finance 6. marca 2012 poslalo v javno obravnavo predlog ZDoh-2J ter ZDDPO-2H, s katerima se povišujejo davčne olajšave gospodarstvu, povišuje se neto letna davčna osnova  za vstop v tretji davčni razred dohodninske lestvice ter znižuje davčna stopnja. Preverite podrobnosti v novem članku "Obetajo se nam novi davki", ki ga je za nas pripravila ga. Ingrid Drozg iz računovodskega servisa Zeus.

02
Dr. Živko Bergant, novi gostujoči avtor U-site Podjetniške enciklopedije!

Vas zanima, zakaj je razmišljanje o etiki in plačilni sposobnosti  izjemno pomembno? Če je vaš odgovor "ne", si obvezno preberite članek novega gostujočega avtorja v U-site Podjetniški enciklopediji, dr. Živka Berganta, predsednika sveta Inštituta za poslovodno računovodstvo, pooblašenega revizorja, certificiranega poslovodnega računovodje ter veščaka Zveze ekonomistov Slovenije.

17
Prvo izobraževanje v sodelovanju IPR ter DLA uspešno za nami

Dne 15.2.2012 smo v okviru uspešnega povezovanja Datalab akademije in Inštituta za poslovodno računovodstvo (IPR) pripravili prvo strokovno -praktično izobraževanje; Zaključek leta ter DDPO za leto 2011. Izobraževanje je obiskalo 14 udeležencev iz celotne Slovenije in je potekalo v sproščenem vzdušju ter plodni izmenjavi znanj in izkušenj. Na koncu prvega dela izobraževanja smo izžrebali srečno nagrajenko, ga. Marijo Čakš, iz podjetja IUSTA d.o.o., ki je prejela novo knjigo dr. Živka Berganta, Plačilna sposobnost in kapitalska ustreznost podjetja (računovodska analiza).

 

 

07
Prva izobraževanja - v okviru sodelovanja Datalab Akademije in IPR

V okviru povezovanja Datalab akademije in Inštituta za poslovodno računovodstvo ter Abeceda Svetovanje d.o.o. za vas prva strokovna in PANTHEON praktična izobraževanja na enem mestu. Pripravimo se skupaj na pomembna opravila! Iskreno vabljeni, Datalab Akademija

06
"Sendvič" tehnika

Ste kot vodja vedeli, da je "sendvič tehnika" najbolj optimalen način dajanja povratnih informacij? Če je bil vaš odgovor "ne", si čim prej preberite vse o nalogah managerja v zanimivem članku "Manager ali Leader", ki ga je za nas pripravila ga. Nataša Tovornik iz podjetja Inspiris d.o.o..

01
Knjiga dr. Živka Berganta romala v roke nagrajenke

Pomagali ste nam razmišljati o smotrnosti umestitve strokovnih predavanj s področja davkov, računovodstva in financ v program Datalab Akademije. Vsi, ki ste sodelovali pri sooblikovanju programa, ste sodelovali v nagradnem žrebanju za zanimivo, novo knjigo dr. Živka Berganta, Organiziranje računovodstva v povezavi z finančno funkcijo. Knjigo z osebnim podpisom avtorja je prejela  ga. Tatjana Brumat, iz računovodskega servisa LUCRUM, Tatjana Brumat s.p.

01
Gospa, bradavička vam kuka iz dekolteja

Nobena dama, ki se odpravlja na poslovni sestanek, si ne želi, da bi se ji kaj takšnega dogodilo... Zato v članku "Gospa, bradavička vam kuka iz dekolteja"  poglejmo nekaj nasvetov, ki jih z nami deli iskriva avtorica na US, ga. Saša Einsidler. Preberimo kako ženske, v pretežno moškem poslovnem svetu, lahko dokažemo, da smo pametne, iznajdljive, poslovno uspešne, pa tudi lepe.

30
Seznanite se z novostmi pri poslovanju z gotovino!

Spremembe pravilnika o izvajanju Zakona o davčnem postopku, ki so stopile v veljavo 27. decembra 2011, so zelo drzno zmanjšale dovoljeni obseg gotovinskega poslovanja in potisnile nekatere podjetnike še globlje v krizo. V novem članku "Poslovanje z gotovino po novem" avtorice Ingrid Drozg iz računovodskega servisa ZEUS si preberite, kaj je in kaj ni dovoljeno plačevati z gotovino.

30
"Post festum" Zeus boot camp, Brčko, 26. - 27.1.2012

V zanimivem in mrzlem mestecu Brčko v Bosni je nedavno potekal mednarodni boot camp za Zeus. Udeleženci boot campa - podporniki produktu iz hčerinskih podjetij Datalaba, svetovalci iz partnerskih podjetij in nekateri PANTHEON uporabniki - so dva dni vpijali znanje, ki ga je iskrivo in zanimivo podajal predavatelj, g. Borut Puklavec, Datalabov produktni vodja za modul Zeus.

16
Povezovanje Inštituta za poslovodno računovodstvo ter Datalab Akademije

Vaša mnenja, izražena v anketah v okviru Pantheon izobraževanj izražajo potrebo po dopolnitvi izobraževanj, s strokovnimi vsebninami (prejem znanja na enem mestu). Odločili smo se vam ponuditi prav to. Pakete izobraževanj z dodano vrednostjo. Pantheon aktualne vsebine dopolnjene z strokovnimi, aktualnimi tematikami. Preberite VEČ.

06
Certificirani strokovnjaki za Pantheon - modul DDV

V okviru Datalab Akademije so od meseca avgusta do konca novembra 2011 potekala certificiranja za DDV. Certificiranj so se udeležili strokovnjaki za navedeno področje, iz različnih partnerskih podjetij. Oglejte si seznam certificiranih strokovnjakov.

06
Kako biti bolj pogumen?

Pogum je potreben, da vodja lahko razišče nova tržišča, razvije nove pristope in zaposli drugačne ljudi. Seveda pred tem opravi dobro analizo ter identificira morebitna tveganja. Ste kot vodja pogumni? Preberite več v novem, zanimivem članku ga. Nataše Tovornik iz podjetja Inspiris.

22
Izid builda 55.55

Danes v večernih urah bo izšel nov build PANTHEON-a 55.55. Preberite podrobnosti in navodila.

21
Sprememba statusa poslovodnih oseb v enoosebnih družbah

S 1. januarjem 2012 morajo biti vse poslovodne osebe enoosebnih družb z omejeno odgovornostjo zaposlene na podlagi Pogodbe o poslovodenju ter vključene v zavarovanje po podlagi 040 in 112. Preberite si nov, odličen članek ga. Ingrid Drozg iz računovdslega servisa Zeus z naslovom "Sprememba statusa poslovodnih oseb v enoosebnih družbah".

19
Ste kot vodja naklonjeni učenju?

Se kot vodja učite kako misliti, razmišlati, čutiti....? Nekateri raziskovalci so mnenja, da je za uspeh agilnost pri učenju bolj pomembna kot inteligenca vodje. Preberite zanimiv članek "Agilnost pri učenju" avtorice v Podjetniški enciklopediji, ga. Nataše Tovornik iz podjetja Inspiris.

16
Podarite jim občutek. Občutek?...

Ena od temeljnih družabnih veščin je sprejetost. Druga je učenje, spoznavanje novih informacij, pa sposobnost, da ljudi razvedrimo in vzpostavitev pristnega stika. Torej, kar štiri stvari, s katerimi lahko sodelavcem, podrejenim, poslovnim partnerjem nekaj poklonimo. Preberite več v iskrivem članku ga. Saše Einsideler, Dobra komunikacija ni samo nastopanje.

Page 4 of 7First   Previous   1  2  3  [4]  5  6  7  Next   Last   

Add Content...