Novice

Dodal(a) 'VANJAC'


15
DDV in nakup avtomobila

Podjetnik ob nakupu osebnega avtomobila, katerega neposredno ne potrebuje za opravljanje obdavčljive dejavnosti ne sme odbiti DDV... Preberite si razlago v članku gostujoče avtorice v Podjetniški enciklopediji, ga. Igrid Drozg, iz računovodskega servisa Zeus.

13
Siva kučma, bela brada...

Najlepša dogodivščina za otroke je srečanje z Dedkom Mrazom in odpiranje daril. Datalab-ovi otroci smo to soboto, dne 17.12.2011 skupaj pričakali Dedka Mraza v Ljubljanskem ZOO.

13
Najboljši predavatelji - PANTHEON konferenca 2011

Nedavno smo zaključili z analizo anketnih vprašalnikov PANTHEON konferenca za računovodje, ki je bila realizirana 25.11.2011, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Oglejte si koga so izbrali udeleženci konference.

15
Bistvene spremembe in dopolnitve Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na dodano vrednost (ZDDV-1E)

Nič več čakanja na zaključek stečajnega postopka ali prisilne poravnave (39. člen ZDDV), za popravek DDV,  po novem dovolj že pisno obvestilo kupcu o zmanjšanju odbitka DDV (npr. dobropisi) (39. člen ZDDV),...Preberite več, v novem članku ga. Ingrid Drozg, Računovodski servis Zeus.

15
Če vodja ne verjame v svoje odločitve in akcije, kako naj verjamejo sodelavci?

Ljudje sledijo le tistim, ki vedo kam gredo. Svoje usode si ne želijo prepustiti mlahavim rokam in karakterju. Ste samozavesten vodja? Preberite več...

14
Joj, tale ima pa bele nogavice...

Iz prve roke vam povem, kako pogubno je za moškega, ki je npr. gost v informativni oddaji na televiziji, sedi na stolu in prekriža noge. Hlačnice seveda zlezejo gor in kar naenkrat se pokaže izpod lepih, temnih hlač, šop kocin... Ne, ne, ničesar nimam proti moškim dlakam, nasprotno, všeč so mi, ampak ko skušam govornika poslušati, predvsem pa-ko skušam slediti besedam in njegovi vsebini, me te dlake motijo....Več

27
Knjiga Računovodstvo za managerje podarjena

Mag. Aleksander Igličar in GV Založba sta se v sodelovanju s podjetjem Datalab odločila podariti en izvod knjige Računovodstvo za managerje tistemu obiskovalcu Uporabniškega strežnika, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje, do 26.10.2011. Svoj pravilen in obširen odgovor nam je posredovala ga. Janja Praznik, direktorica podjetja Apo Vizija. Iskrene čestitke!

20
Mag. Aleksander Igličar in GV založba podarjata knjigo Računovodstvo za managerje

Mag. Aleksander Igličar in GV Založba podarjata en izvod knjige Računovodstvo za managerje tistemu obiskovalcu Uporabniških strani, ki bo pravilno odgovoril na nagradno vprašanje ter posredoval prijavo na PANTHEON konferenco, do 26.10.2011.

19
Video nasvet: Ne obračunavaj trošarine

V okviru PANTHEON TV smo za vas ponovno pripravili zanimiv video nasvet, ki tokrat predstavlja zanimiv preklopnik Ne obračunavaj trošarine na Vrsti dokumenta za prevzem. Spremljajte nas! PANTHEON TV.

10
Sooblikujte program PANTHEON konference

Za vas smo se povezali z zunanjimi svetovalnimi institucijami ter večino Datalabovih strokovnjakov. Pozvali smo jih k prijavi zanimivih predavanj. Katera od teh predavanj so tista prava, zanimiva? Morda katero manjka? Sooblikujte končno formo programa PANTHEON konference in si "prislužite" nagrade. Izbirajte, predlagajte do vključno 13.10.2011!

13
Zaradi Vaših predlogov boljši program - hvala za pomoč

S svojimi predlogi ste nam pomagali pri končni sestavi programa! Prvih 10 sodelujočih je prejelo lepe USite majčke. Ostali, ki še lahko glasujete do konca dne pa prejmete 5% dodatni popust, na kotizacijo za PANTHEON konferenco. Hvala vsem za sodelovanje!

28
Video nasvet - Plačevanje prispevkov po 1.10.2011

V Republiki Sloveniji bo s 1. 10. 2011 uveden nov način plačevanja davkov, prispevkov in drugih obveznih dajatev, za katere je nadzornik DURS. V okviru PANTHEON TV smo za vas pripravili video nasvet Plačevanje prispevkov po 1.10.2011. Spremljajte nas!

05
Gospa Edita Cetinski Malnar z nami na PANTHEON konferenci!

Na PANTHEON konferenci za računovodje, ki bo potekala 25. novembra 2011 na Gospodarskem razstavišču, bomo gostili priznano avtorico in scenaristko, voditeljico ter urednico oddaje Prava ideja, gospo Edito Cetinski Malnar. Preberite si več...

28
Pozitiven fokus

Pozitiven fokus ne pomeni, da ne vidimo (zanikamo) obstoj negativnih ali slabih stvari. Prepoznamo jih, jih ocenim, rešimo, le utapljamo se ne v njih. Naše možgane pripravimo, da razmišljajo v drugo smer...Preberite več v odličnem članku Optimizem gostujoče avtorice Nataše Tovornik, iz podjetja Inspiris.

27
Napovedujemo - PANTHEON konferenca za računovodje, 25.11.2011, GR Ljubljana

Napovedujemo PANTHEON konferenco za računovodje, ki bo potekala dne 25.11.2011, na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Na konferenci se vam bodo predstavili Datalab strokovnjaki ter računovodski ter davčni svetovalci iz Slovenije. Predstavili vam bodo aktualne tematike, ki jih prinaša zakonodaja v tem in prihodnjem letu ter zanimive tematike in novosti v PANTHEON u, kot so; management konzola za računovodje, predloge letnih poročil, povezava arhivskih sistemov, koncernski šifranti, davčni obračun 2011, Letno poročilo 2011, DDV v PANTHEON u ter splošno (spremembe DDV zakonodaje), DDV 2012…Vabljeni!

09
Video navodila: Osnove nastavitev in oblikovanja izpisov v PA

Ste vedno razmišljali, da bi svoje izpise v PANTHEONu oblikovali po svoji meri. V okviru PANTHEON TV vam bomo v tem mesecu pripravili set navodil s področja Nastavitve in oblikovanje izpisov. Oglejte si prvi del iz serije video nasvetov, ki se dotika osnovnih postopkov za pričetek vašega dela.

09
Vsak uspeh ima za seboj ime in priimek

Ste tudi vi pripravljeni temeljito spremeniti svoje življenje? Ste pripravljeni postati podjetnik, ki ne le organizira in opravlja vsakodnevne naloge, ampak predvsem veliko tvega? In nenazadnje, ali ste prepričani, da ste iz pravega testa? Skupaj z gostujočo avtorico Podjetniške enciklopedije, ga. Ingrid Drozg, odgovorite na vprašanje "Ali ste podjetnik?"

30
Video nasvet - Veza obroka

Poznate nastavitve v PANTHEONu, vezane na obročno odplačevanje? Znate nastaviti, da se vam na vezni dokument doda številka obroka? V kolikor ne...si oglejte nov video nasvet Veza obroka. Spremljajte nas!

29
Video navodila - 66a člen ZDDV (osnove in primeri)

V okviru PANTHEON TV si oglejte video navodila (praktični primeri), ki se dotikajo novosti, ki jih je prinesel 66a čen ZDDV v PANTHEONu. Spremljajte nas!

29
Izjemni uspehi se rodijo iz stalnega poizkušanja. Bodite vztrajni!

Odličen vodja ve, da je pot do uspeha dolga in vijugasta. Manjši porazi ga ne potolčejo, temveč se iz njih uči in vztraja toliko časa, da doseže svoj cilj. Tudi vi sodite med vztrajne? Preberite VEČ, v novem članku avtorice ga. Nataše Tovornik, iz podjetja INSPIRIS.

Page 5 of 7First   Previous   1  2  3  4  [5]  6  7  Next   Last   

Add Content...