News

PANTHEON X

Entries for 'PANTHEONTVSI'


28
Reorganiziranje računovodstva (vzroki)

Preberite si nov zanimiv članek o Reorganiziranju računovodstva (vzroki), ki ga je za vas v Podjetniški enciklopediji pripravil dr. Živko Bergant.

14
Različni vidiki dodane vrednosti

Preberite si nov zanimiv članek o Različnih vidikih dodane vrednosti, ki ga je za vas v Podjetniški enciklopediji pripravil dr. Živko Bergant.

05
Deležnik

Preberite si nov zanimiv članek o pojmu Deležnik, ki ga je za vas v Podjetniški enciklopediji pripravil dr. Živko Bergant.

05
Načrtovanje plačilne sposobosti v kriznih razmerah

Preberite si nov zanimiv članek o Načrtovanju plačilne sposobnosti v kriznih razmerah, ki ga je za vas v Podjetniški enciklopediji pripravil dr. Živko Bergant. 

16
Delni sistem

Kaj je delni sistemi, kako pridemo do delnega sisitema, katere so temeljne razlike med podsistemom in delnim sistemom? Vse to si preberite v članku Delni sistem, ki ga je za vas v Podjetniški enciklopediji pripravil dr. Živko Bergant.

22
Zahtevek za refundacijo boleznine jeseni tudi na portalu e-VEM

Preberite si članek o novem privilniku, ki začne veljati s 1. oktobrom 2016, o oddaji vlog v sistem e-VEM. Članek Zahtevek za refundacijo boleznine jeseni tudi na portalu e-VEM, je za vas pripravila ga. Daša Lipičnik Škalič iz Računovodskega servisa ZEUS

11
Zunanje opravljanje nalog računovodstva

Z zunanjim opravljanjem dejavnosti (ZOD) razumemo pogodbeni prenos odgovornosti ter uporabo zmogljivosti zunaj določene združbe (outsourcing). Zaradi spremenjenih pogojev poslovanja, predvsem pa zaradi vse hitrejšega razvoja informacijske tehnologije, lahko notranje opravljanje postane dražje od zunanjega. Preberite si zanimiv članek o Zunanjem opravljanju nalog računovodstva, ki ga je za vas v Podjetniški enciklopediji pripravil dr. Živko Bergant.

14
Spletna prodaja izdelkov v tujino in DDV

Preberite si zanimiv članek o Spletni prodaji izdelkov v tujini in DDV-ju, ki ga je za vas v Podjetniški encikolpediji pripravil Računovodski servis ZEUS.

14
​Etičnost in razvoj sodelavcev

Razvoj sodelavcev je izredno zanimivo in odgovorno področje. Pri razvoju lahko trčimo ob (omejujoča) osebna prepričanja ali različne vrednote sodelavcev. Zato je etično delovanje nujno. Katere so glavne usmeritve za etičen razvoj sodelavcev, si preberite v novem članku Podjetniške enciklopedije, ki ga je za vas pripravila avtorica ga. Nataša Tovornik, Inspiris d.o.o..

 

08
Sezonsko delo in Reforma osebnih podatkov

Preberite dva zanimiva članka, ki jih je za vas v Podjetniški enciklopediji objavil in pripravil računovodski servis ZEUS. Preberite vse o Sezonskem delu - kako in koliko vas stane ter zaniivosti o Reformi varstva podatkov.

29
Dodana vrednost

Dodana vrednost z ekonomskega vidika je pomembna kategorija tako na podjetniški kot tudi na makro ravni. Makro ekonomisti želijo oceniti bruto domači proizvod, podjetniški ekonomisti pa dodatne kazalnike poslovanja. Koncept dodane vrednosti je pomemben tudi z vidika ocenjevanja procesov, ki ne dodajajo vrednosti. Na zamisli dodane vrednosti temelji tudi sistem davka na dodano vrednost – DDV in več. Vse o dodani vrednosti si preberite v novem članku dr. Živka Berganta.

21
Računovodstvo in računovodje

Preberite si nov zanimiv članek Računovodstvo in računovodje, ki ga je za vas v Podjetniški enciklopediji pripravil dr. Živko Bergant.

16

Kaj je delni sistemi, kako pridemo do delnega sisitema, katere so temeljne razlike med podsistemom in delnim sistemom? Vse to si preberite v članku Delni sistem, ki ga je za vas v Podjetniški enciklopediji pripravil dr. Živko Bergant.

Page 2 of 2First   Previous   1  [2]  Next   Last   

Add Content...