Novice

Dodal(a) 'MIRJAMKO'


17
Računovodski informacijski sistem

Temeljni cilj računovodskega sistema je oblikovanje računovodskih informacij za podporo odločanju zunanjih in notranjih uporabnikov. Z informacijskimi funkcijami, ki jih zajema računovodstvo se seznanite v članku, ki ga je za vas prispeval Dr. Živko Bergant, docent in nosilec štirih predmetov na Visoki šoli za računovodstvo v Ljubljani ter predsednik sveta Inštituta za poslovno računovodstvo.

21
Nadziranje v računovodstvu

V najnovejšem članku v Podjetniški enciklopediji se seznanite z računovodskim nadziranjem - ugotavljanjem pravilnosti ter odpravljanjem nepravilnosti pri računovodskih podatkih in infromacijah. Podrobnosti o oblikah ter formalnem in vsebinskem vidiku računovodskega nadziranja poiščite v članku, ki ga je za vas prispeval Dr. Živko Bergant, docent in nosilec štirih predmetov na Visoki šoli za računovodstvo v Ljubljani ter predsednik sveta Inštituta za poslovno računovodstvo.

15
Vloga vodje pri razvoju sodelavca

Skozi vse dosedanje članke o vodenju smo spoznali, da vodja najbolje vodi s svojim vedenjem, vzgledom, manj pa z besedami. Na vedenjski ravni bi še posebej izpostavili pomembnost aktivnega fokusa na razvoj, učenje sebe in "challengiranja", ki so prav tako pomembna za uspešno razvijanje sodelavcev. V najnovejšem članku v Podjetniški enciklopediji, ki ga je za vas pripravila avtorica ga. Nataša Tovornik, Inspiris d.o.o., boste izvedeli zakaj.

15
Razvoj računovodstva

Temeljni dejavnik razvoja celotnega računovodskega sistema, s tem pa tudi njegove organiziranosti, je potreba po informacijah. Pri tem igra pomembno vlogo informacijska tehnologija in njen razvoj. Več o razvoju in upoštevanju tako računovodskega kot neračunovodskega informacijskega sistema boste izvedeli v najnovejšem članku v Podjetniški enciklopediji, ki ga je za vas prispeval dr. Živko Bergant, docent in nosilec štirih predmetov na Visoki šoli za računovodstvo v Ljubljani ter predsednik sveta Inštituta za poslovodno računovodstvo.

15
5 najpogostejših prevar v bilanci stanja

Računovodja mesečno natančno zapisuje podatke o poslovanju podjetja, ki vsebujejo informacije o zdravju podjetja in potencialnih nevarnostih. Največkrat do podrobnih informacij interesenti nimajo dostopa, zato se morajo opreti zgolj na tiste informacije, ki so dostopne javnosti. Koristne napotke o izločanju neverodostojnih podatkov poiščite v najnovejšem članku v Podjetniški enciklopediji, ki ga je za vas prispevala avtorica Ingrid Drozg iz Računovodskega servisa Zeus.

09
Učenje PANTHEONa 24/7 po ugodnih cenah, od 9.3. do 5.4.2016

Zaradi nepredvidljivih urnikov, številnih nakopičenih obveznosti in vsesplošnega hitenja marsikdo izmed vas nima časa za obiske PANTHEON izobraževanj v živo. Ponujamo vam odlično rešitev: učenje preko spremljanja PANTHEON video posnetkov tečajev, kadarkoli in od kjerkoli, 24/7, preko PANTHEON TV. Izberite svoj paket video posnetkov do 05.04.2016 in prihranite do 75%! Preverite Katalog posnetkov in izpolnite Naročilnico

16
Etika v računovodstvu

Za uveljavljanje in izvajanje svoje odgovornosti mora vodja računovodstva upoštevati tudi načela svoje poklicne etike in znati ustrezno ravnati ob različnih pritiskih in drugih etičnih dilemah. Informacije o pristopih, vodilih in izhodiščih etičnega vedenja poiščite v najnovejšem članku v podjetniški enciklopediji, ki ga je za vas prispeval dr. Živko Bergant, docent in nosilec štirih predmetov na Visoki šoli za računovodstvo v Ljubljani ter predsednik sveta Inštituta za poslovodno računovodstvo.

07
Rast, zadolževanje in plačilna sposobnost

Odločitve o rasti podjetja so povezane z njegovim dodatnim zadolževanjem. O analizi kapitalske ustreznosti podjetja si preberite v najnovejšem članku v podjetniški enciklopediji, ki ga je za vas prispeval dr. Živko Bergant, docent in nosilec štirih predmetov na Visoki šoli za računovodstvo v Ljubljani ter predsednik sveta Inštituta za poslovodno računovodstvo.

21
Kaj je EBITDA?

Dobiček pred obrestmi, davki in amortizacijo (EBITDA) je računovodska kategorija, ki na splošno ni opredeljena z računovodskimi standardi, niti ni kazalec, ki bi ga kot standardnega zahtevali v poslovnih poročilih. O uporabi tega kazalca, koristi in možni zlorabi si preberite v najnovejšem članku v podjetniški enciklopediji, ki ga je za vas prispeval dr. Živko Bergant, docent in nosilec štirih predmetov na Visoki šoli za računovodstvo v Ljubljani ter predsednik sveta Inštituta za poslovodno računovodstvo.

21
Potek pogovora z zaposlenim

Pogovor z zaposlenim o njegovem razvoju in dosežkih je smiselno opraviti vsaj enkrat letno. Vabimo vas k branju zanimivega članka o podajanju in prejemanju informacij, pripravi in temah, ki jih je dobro pokriti s pogovorom, s katerim boste okrepili vaše sodelovanje. Članek je za vas prispevala avtorica ga. Nataša Tovornik, Inspiris d.o.o.

02
Gradbenik lahko DDV prevali na kupca. Gre za 'obrnjeno davčno obveznost'

Država je po novem rizične panoge (gradbena dela, posredovanje osebja, dobava nepremičnin in odpadkov...) zavezala k drugačnemu načinu obračunavanja DDV. Zanima vas za kaj točo gre? Odgovor preberite v članku, ki ga je Podjetniški enciklopediji za vas prispeval Računovodski servis Zeus.

02
Obveznost poročanja pri prodaji blaga / storitev v države EU

Slovensko podjetje, ki prodaja blago ali storitve v eno ali več držav članic EU, mora za ta del prodaje FURS-u poročati na obrazcu RP-O (Rekapitulacijsko poročilo). Vsebino poročanja, rok oddaje in poročanje podjetij, ki niso registrirana v sistemu DDV, si ogledajte v članku, ki ga je Podjetniški enciklopediji prispeval Računovodski servis Zeus.

02
Povratna informacija

Redno spremljanje opravljanja naloge in dajanje povratnih informacij je ključno pri razvoju sodelavcev. O namenu in tehnikah podajanja povratnih informacij si preberite v članku, ki ga je Podjetniški enciklopediji prispevala avtorica ga. Nataša Tovornik, Inspiris d.o.o.

09
Davčne blagajne - Kdo in kako?

Zanima vas, kdo vse je zavezan k uporabi davčnih blagajn, katare oblike plačila spadajo v kategorijo gotovinskega poslovanja in kakšne so obveznosti zavezancev? Vse podrobnosti si preberite v najnovejšem članku v Podjetniški enciklopediji, ki ga je za vas prispevala avtorica ga. Andreja Mikanović iz Računovodskega servisa Zeus.

22
Program, 9. PANTHEON konferenca, 19.11.2015, FourPoints, Ljubljana

Vabimo vas, da se 19.11.2015 v hotelu FourPoints udeležite 9. PANTHEON konference, na kateri vam bomo dokazali, da je PANTHEON učinkovit, mobilen in pripravljen na prelomne spremembe. Predstavili vam bomo NOVI PANTHEON, najboljše PANTHEON prakse, ter najpomembnejše zakonske novosti. Preverite program in se prijavite!
 

09
Vzdrževalna dela

V petek, 09.10.2015 ob 20:00, bodo na Datalab-u opravljali prvo fazo posodobitev omrežja, zato vse Datalab storitve ne bodo na voljo do sobote 10.10.2015. To ne bi smelo vplivati na vaše delo s Pantheonom, razen pri nadgradnji programa in uvozu iz AJPES-a, ki v tem času ne bosta na voljo.

06
Kaj je EBIT?

V praksi težko najdemo finančno analizo, ki ne bi vključevala kazalca EBIT (dobiček pred obrestmi in davki), vendar njen izračun z računovodskimi standardi ni predpisan in slovenska strokovna javnost ni enotna, kaj ta kazalec sploh pove. Odgovore poiščite v najnovejšem članku v podjetniški enciklopediji, ki ga je za vas prispeval dr. Živko Bergant, docent in nosilec štirih predmetov na Visoki šoli za računovodstvo v Ljubljani ter predsednik sveta Inštituta za poslovodno računovodstvo.

15
Organizacija nagradne igre

Kot vsak podjetnik ste se tudi vi znašli pred izzivom - kaj narediti, da bi povečali prodajo svojih izdelkov in storitev? Če ste si kot promocijsko orodje izbrali prirejanje nagradne igre, se seznanite še z računovodskim vidikom ter uporabnimi praktičnimi primeri. Članek sta Podjetniški enciklopediji prispevali avtorici ga. Mojca Rovšek in ga. Daša Lipičnik iz Računovodskega servisa Zeus.

15
Profesionalna skrbnost

V najnovejšem članku v Podjetniški enciklopediji se seznanite z različnimi vidiki profesionalne skrbnosti, njenih načelih, prednostih ter kazateljih odličnosti finančnega poslovanja. Članek je za vas prispeval dr. Živko Bergant, docent in nosilec štirih predmetov na Visoki šoli za računovodstvo v Ljubljani ter predsednik sveta Inštituta za poslovodno računovodstvo.

08
Davčne blagajne, Izpisi, Proizvodnja

V okviru Datalab Akademije smo za vas pripravili nova PANTHEON izobraževanja: Davčne blagajne, Izpisi, Proizvodnja in še veliko več. Izobraževanja bodo potekala od 14.9. do 30.9.2015 na lokaciji podjetja Datalab in online. Preverite ugodnosti in seznam septembrskih izobraževanj. Vljudno vabljeni!

Page 1 of 5First   Previous   [1]  2  3  4  5  Next   Last   

Add Content...