Новости


PANTHEON™

PANTHEON™
28
Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.17.20!

Почитувани корисници,

Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.17.20!

28
Измени во Законот за Данок на Личен Доход

Министерството за финансии најавува дека примената на прогресивниот данок на личен доход се биде ставена во мирување на 36 месеци. Во овој период, доходот од работа, доходот од самостојна дејност, доходот од авторски и сродни права како и доходот од продажба на сопствени земјоделски производи ќе се оданочува со стапка од 10 проценти.

21
Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.17.10!

Почитувани корисници, 

Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.17.10!

23
Исплата на практиканти (подесувања согласно Закон за практикантство од 29.05.2019)

Практиканти со целосно работно време
Треба да се отвори нова заработка за практикантска работа: 

11
Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.17.00!

Почитувани корисници, 

Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.17.00!

01
Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.16.20!

Почитувани корисници, 

Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.16.20!

28
Намалена големината на базите во верзиите од 10.0.13.10 до 10.0.15.10

Во овие три верзии и нивните надоградби, направивме конверзија на типовите на полињата CHAR на VARCHAR и ги отстранивме неактивните  објекти.

18
Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.16.00!

Почитувани корисници, 

Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.16.00!

31
PANTHEON конференција: Дигитализација 2019

Позади нас е уште една успешна PANTHEON конференција која се одржа на 14ти мај во хотел Мериот, Скопје.

23
Задолжителна надградба на верзијата 10.0.15.00

Со секоја нова верзија на програмот се додаваат нови чекори за надградба кои ја зголемуваат големината на датотеките за надградба. Нема потреба за новите корисници на понови верзии да ги преземаат чекорите за надградба од постарите верзии.

19
Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.15.0!

Почитувани корисници, 

Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.15.0!

19
Крај на поддршката за Microsoft SQL Server 2008 R2

Во јули 2019 година, Microsoft целосно ќе ја напушти поддршката за Microsoft SQL Server 2008. Даталаб ќе го поддржи SQL Server 2008 R2 до 31 декември 2019 година. По тој датум Даталаб повеќе нема да го развива, тестира и автоматизира решението во оваа верзија на SQL Server.

21
Microsoft SQL Server Collations и PANTHEON

Collation на Microsoft SQL server ја одредува кодната страна на сочуваните не-Unicode податоци и ја одредува споредбата и сортирањето на текстуалните податоци.

20
Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.14.20!

Почитувани корисници, 

Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.14.20!

06
Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.14.10!

Почитувани корисници, 

Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.14.10!

15
Почитувани корисници,  Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.14.0 !
Важни промени кои се вклучени во надградбата на оваа верзија се: - промена на видот на полиња во примарните клучеви од char во varchar, - можнос...
15
Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.14.0 !

Почитувани корисници,

Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.14.0 !

25
Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.13.20!

Почитувани корисници,

Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.13.20!

22
Подесувања за пресметка на плата 2019

Почитувани,

Во прилог ви го доставуваме упатството за: „Подесувања за пресметка на плата 2019“.

14
Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.13.00!

Почитувани корисници,

Пуштена е нова верзија PANTHEON 10.0.13.00!

Page 3 of 11First   Previous   1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  Next   Last   

Add Content...