Novice


Podjetništvo

Podjetništvo
09
Kakovost računovodenja

Preberite si nov zanimiv članek o Kakovosti računovodenja, ki ga je za vas v Podjetniški enciklopediji pripravil dr. Živko Bergant.

06
Spletni seminar: Kako optimizirati proizvodnjo na podlagi OEE kazalnikov

Pridružite se nam v sredo, 13. 12. 2017, ob 10:00.  Naučite se, kako obrniti šibke točke v vaši proizvodnji sebi v prid!

28
Reorganiziranje računovodstva (vzroki)

Preberite si nov zanimiv članek o Reorganiziranju računovodstva (vzroki), ki ga je za vas v Podjetniški enciklopediji pripravil dr. Živko Bergant.

14
Različni vidiki dodane vrednosti

Preberite si nov zanimiv članek o Različnih vidikih dodane vrednosti, ki ga je za vas v Podjetniški enciklopediji pripravil dr. Živko Bergant.

05
Deležnik

Preberite si nov zanimiv članek o pojmu Deležnik, ki ga je za vas v Podjetniški enciklopediji pripravil dr. Živko Bergant.

12
50% popust na najem dodatnih licenc
Akcija velja od 12.06. do 30.06.2017 za obdobje naslednjih treh mesecev.
05
Načrtovanje plačilne sposobosti v kriznih razmerah

Preberite si nov zanimiv članek o Načrtovanju plačilne sposobnosti v kriznih razmerah, ki ga je za vas v Podjetniški enciklopediji pripravil dr. Živko Bergant. 

16
Delni sistem

Kaj je delni sistemi, kako pridemo do delnega sisitema, katere so temeljne razlike med podsistemom in delnim sistemom? Vse to si preberite v članku Delni sistem, ki ga je za vas v Podjetniški enciklopediji pripravil dr. Živko Bergant.

22
Zahtevek za refundacijo boleznine jeseni tudi na portalu e-VEM

Preberite si članek o novem privilniku, ki začne veljati s 1. oktobrom 2016, o oddaji vlog v sistem e-VEM. Članek Zahtevek za refundacijo boleznine jeseni tudi na portalu e-VEM, je za vas pripravila ga. Daša Lipičnik Škalič iz Računovodskega servisa ZEUS

11
Zunanje opravljanje nalog računovodstva

Z zunanjim opravljanjem dejavnosti (ZOD) razumemo pogodbeni prenos odgovornosti ter uporabo zmogljivosti zunaj določene združbe (outsourcing). Zaradi spremenjenih pogojev poslovanja, predvsem pa zaradi vse hitrejšega razvoja informacijske tehnologije, lahko notranje opravljanje postane dražje od zunanjega. Preberite si zanimiv članek o Zunanjem opravljanju nalog računovodstva, ki ga je za vas v Podjetniški enciklopediji pripravil dr. Živko Bergant.

14
Spletna prodaja izdelkov v tujino in DDV

Preberite si zanimiv članek o Spletni prodaji izdelkov v tujini in DDV-ju, ki ga je za vas v Podjetniški encikolpediji pripravil Računovodski servis ZEUS.

14
​Etičnost in razvoj sodelavcev

Razvoj sodelavcev je izredno zanimivo in odgovorno področje. Pri razvoju lahko trčimo ob (omejujoča) osebna prepričanja ali različne vrednote sodelavcev. Zato je etično delovanje nujno. Katere so glavne usmeritve za etičen razvoj sodelavcev, si preberite v novem članku Podjetniške enciklopedije, ki ga je za vas pripravila avtorica ga. Nataša Tovornik, Inspiris d.o.o..

 

08
Sezonsko delo in Reforma osebnih podatkov

Preberite dva zanimiva članka, ki jih je za vas v Podjetniški enciklopediji objavil in pripravil računovodski servis ZEUS. Preberite vse o Sezonskem delu - kako in koliko vas stane ter zaniivosti o Reformi varstva podatkov.

29
Dodana vrednost

Dodana vrednost z ekonomskega vidika je pomembna kategorija tako na podjetniški kot tudi na makro ravni. Makro ekonomisti želijo oceniti bruto domači proizvod, podjetniški ekonomisti pa dodatne kazalnike poslovanja. Koncept dodane vrednosti je pomemben tudi z vidika ocenjevanja procesov, ki ne dodajajo vrednosti. Na zamisli dodane vrednosti temelji tudi sistem davka na dodano vrednost – DDV in več. Vse o dodani vrednosti si preberite v novem članku dr. Živka Berganta.

17
Računovodski informacijski sistem

Temeljni cilj računovodskega sistema je oblikovanje računovodskih informacij za podporo odločanju zunanjih in notranjih uporabnikov. Z informacijskimi funkcijami, ki jih zajema računovodstvo se seznanite v članku, ki ga je za vas prispeval Dr. Živko Bergant, docent in nosilec štirih predmetov na Visoki šoli za računovodstvo v Ljubljani ter predsednik sveta Inštituta za poslovno računovodstvo.

21
Nadziranje v računovodstvu

V najnovejšem članku v Podjetniški enciklopediji se seznanite z računovodskim nadziranjem - ugotavljanjem pravilnosti ter odpravljanjem nepravilnosti pri računovodskih podatkih in infromacijah. Podrobnosti o oblikah ter formalnem in vsebinskem vidiku računovodskega nadziranja poiščite v članku, ki ga je za vas prispeval Dr. Živko Bergant, docent in nosilec štirih predmetov na Visoki šoli za računovodstvo v Ljubljani ter predsednik sveta Inštituta za poslovno računovodstvo.

21
Oddaja letnih poročil za leto 2015

Apeliramo na vas, da pri oddaji letnega poročila izpolnite vprašalnik. 

15
Vloga vodje pri razvoju sodelavca

Skozi vse dosedanje članke o vodenju smo spoznali, da vodja najbolje vodi s svojim vedenjem, vzgledom, manj pa z besedami. Na vedenjski ravni bi še posebej izpostavili pomembnost aktivnega fokusa na razvoj, učenje sebe in "challengiranja", ki so prav tako pomembna za uspešno razvijanje sodelavcev. V najnovejšem članku v Podjetniški enciklopediji, ki ga je za vas pripravila avtorica ga. Nataša Tovornik, Inspiris d.o.o., boste izvedeli zakaj.

15
Razvoj računovodstva

Temeljni dejavnik razvoja celotnega računovodskega sistema, s tem pa tudi njegove organiziranosti, je potreba po informacijah. Pri tem igra pomembno vlogo informacijska tehnologija in njen razvoj. Več o razvoju in upoštevanju tako računovodskega kot neračunovodskega informacijskega sistema boste izvedeli v najnovejšem članku v Podjetniški enciklopediji, ki ga je za vas prispeval dr. Živko Bergant, docent in nosilec štirih predmetov na Visoki šoli za računovodstvo v Ljubljani ter predsednik sveta Inštituta za poslovodno računovodstvo.

15
5 najpogostejših prevar v bilanci stanja

Računovodja mesečno natančno zapisuje podatke o poslovanju podjetja, ki vsebujejo informacije o zdravju podjetja in potencialnih nevarnostih. Največkrat do podrobnih informacij interesenti nimajo dostopa, zato se morajo opreti zgolj na tiste informacije, ki so dostopne javnosti. Koristne napotke o izločanju neverodostojnih podatkov poiščite v najnovejšem članku v Podjetniški enciklopediji, ki ga je za vas prispevala avtorica Ingrid Drozg iz Računovodskega servisa Zeus.

Page 1 of 9First   Previous   [1]  2  3  4  5  6  7  8  9  Next   Last   

Add Content...