Informacije o tržištu

Iskalnik
 
 
Izaberi delatnost
 
 
 
Napredna pretraga
  

Kategorije

[Expand] PANTHEON dodatki
[Collapse] Vertikalne rešitve in funkcionalnosti
 [Expand] Prodaja
 [Expand] Upravljanje dokumentov
 [Expand] Zagotavljanje kakovosti
   Upravljanje logistike
   Poslovni procesi
   Sinhronizacija podatkov
   Pogodbe
   Kadri
   Finance
   Poslovni partnerji
 [Expand] Kupci
   Osnovna sredstva
   Varnost podatkov
   Ustvarjanje dokumentov
  Drugo
Message Text

Forum

I. Šta je Developer Tržište (Marketplace)?

Developer Tržište je internet mesto sa Developer rešenjima, sa kojim korisnici mogu da nadograđuju i dopunjuju svoj PANTHEON.  Spoj nadogradnje i dodataka, zajedno sa PANTHEON-om predstavlja najveću ponudu poslovno informacionih sistema, kako u Sloveniji tako i u širem regionu JI Evrope.

Osnovna svrha Tržišta je marketing i prodaja Developer rešenja. Svi ostali procesi, od implementacije developer rešenja i davanje podrške su stvar korisnika i developer partnera.

II. Zašto bi kupovali tako specifična rešenja, kada se developer rešenja nalaze na Datalab Tržištu?

Za takav oblik Tržišta, koji u mnogome podseća na online prodavnice (trgovinu), odlučili smo se iz više razloga. Glavni razlog je svakako da našim korisnicima ponudimo na jednom mestu sva dodatna rešenja za PANTHEON, koji se mogu preko interneta naručiti i kupiti.

Ako sumiramo:

·        celokupan pregled svih ponuda dodatnih rešenja,

·        pregledne cene rešenja,

·        jedinstven i veoma pregledan sistem plaćanja,

·        mogućnost izbora drugih korisnika i dodavanje sopstvenih stavova.*

svesni smo da je posredovanje developer rešenja sasvim drugačije od npr. internet prodaje mašina za pranje veša ili televizora, ali mi verujemo, da takav poslovni model može da uspe i da napreduje.

*ova  funkcionalnost je još u razvoju

 

III. Kako deluje Developer Tržište?

Procese u Developer Tržištu možemo podeliti na dva dela:

·        Dodavanje rešenja: Najpre Developer partner doda DEV rešenje (ili više njih) preko Developer internet portala. U opisu rešenja su osnovne specifikacije, detaljniji opis, kontakt podaci, cena rešenja, cenovnik mogućih osvežavanja i podrške,  itd. Opis se automatski prenese u Tržište, koji je vidljiv na Korisničkim stranama (User site) i Partnerskim stranama (Partners site).

·        Kupovina rešenja: Korisnik na Datalab Korisničkim stranama izabere odgovarajuća rešenja sa svojim parametrima (br. licenci, osvežavanje, itd). Kad potvrdi narudžbinu, dobija povrdu o prijemu narudžbine i predračun putem e-pošte. Nakon plaćenog predračuna, dobija poštom račun, potvrdu o plaćanju i moguće podešene datoteke (DPA install files). Dobija kontakte i uputstva za dalji rad sa Developer partnerom (implementacija, podrška, itd), koji u roku od najviše tri dana počinje sa implementacijom.

VI. Ko je za šta odgovoran na Tržištu?

Datalab brine za pravilno delovanje Tržišta i za tehničku infrastrukturu. Izvodi nazad procese u prodajnom postupku – prima narudžbine, izdaje predračune, potvrđuje plaćanje i šalje informacije o postavljenim pitanjima developer partneru.

Developer partneri su odgovorni za tačnost i verodostojnost opisa rešenja kao i za sve posleprodajne postupke (implementaciju, uvođenje korisnika, podršku, itd). Takođe su odgovorni  za pravilno delovanje svojih rešenja.

V. Kako da postanem developer partner?

Možete pogledati na našoj internet strani ili na Developer stranama (otvorite postavke menija Datalab DEV program)

Marketinške aktivnosti

Cilj saradnje je da korisnicima PANTHEON-a ponudimo specializovana rešenja, koja su integrisana sa programom. Možemo vam pomoći i u sprovođenju marketinških akcija:

·        da vaša rešenja objavimo na našim Korisničkim stranama na Tržište rešenja,

·        da predstavimo vaše rešenje našim korisnicima i partnerima preko PANTHEON novosti,

·        putem direktne pošte (elektronskim putem, klasično),

·        da se pojavljujete na događajima.