PANTHEON rešitev

Iskalnik

 
 
Izberi dejavnos
 
 
 
Iskanje

Kategorije

[Expand] PANTHEON dodatki
[Collapse] Vertikalne rešitve in funkcionalnosti
 [Expand] Prodaja
 [Expand] Upravljanje dokumentov
 [Expand] Zagotavljanje kakovosti
   Upravljanje logistike
   Poslovni procesi
   Sinhronizacija podatkov
   Pogodbe
   Kadri
   Finance
   Poslovni partnerji
 [Expand] Kupci
   Osnovna sredstva
   Varnost podatkov
   Ustvarjanje dokumentov
  Drugo
Message Text
 

ShakeSpeare™ - vodenje pisarn
By: Žejn d.o.o.

Profesionalno upravljanje z Dokumenti in Poslovnimi Procesi

 
Ocena:  
 
ShakeSpeare™ je vodilna programska oprema za celostno vodenje brezpapirnih pisarn pri Bankah, Zavarovalnicah, Kliničnih centrih, Pravnih pisarnah, Odvetnikih, Računovodjih v 17 različnih državah Evrope in Brazilije.
 
Cena: 9 € / mesec
 
Več info:
 
 01 565 33 46 
Pošlji sporočilo
Obšči spletno stran
Obišči forum
 
Podrobni opis
 

 

Kaj je ShakeSpeare™?

ShakeSpeare™ je vodilna programska oprema za celostno vodenje brezpapirnih pisarn pri Bankah, Zavarovalnicah, Kliničnih centrih, Pravnih pisarnah, Odvetnikih, Računovodjih v 17 različnih državah Evrope in Brazilije. 

Programsko opremo  ShakeSpeare™  razvijamo izključno s pomočjo vsebinskih strokovnjakov.

Strankam nudimo poleg vrhunske programske opreme tudi celostno podporo pri prehodu na informatizacijo poslovanja, uvajanje in dodatna izobraževanja za delo, vzdrževanje, brezplačne predstavitve, svetovanje, ter popolno konfiguracijo po želji naročnika. Pri podjetju Žejn d.o.o. programsko opremo ShakeSpeare™ nenehno nadgrajujemo in skrbimo, da je vedno v skladu z veljavno zakonodajo, hkrati pa vsako leto objavimo dve ali tri nove različice programa, v katerih skušamo zajeti nove potrebe in želje naših strank.

V osnovi je sistem ShakeSpeare™ sistem za centralizirano projektno vodenje. Projektni vodja si z njim lahko močno pomaga pri planiranju, razdeljevanju in nadzoru dela, finančnem obračunu in še mnogo čem.

Ker si projetnega vodenja nismo znali predstavljati brez intenzivnega upravljanja z dokumenti (DMS) in procesi (BPM), smo ShakeSpeare™ nadgradili z omenjenima moduloma, ki pa ju lahko uporabljamo tudi ločeno.

Poznamo prave odgovore, kako brez bolečine in velikih stroškov spremeniti papirni arhiv v digitalno urejenega. Naše odločitve potrjujejo dolgoletne izkušnje in številne zadovoljne stranke.

S programsko opremo ShakeSpeare™ boste lahko, med drugim urejali svoje spise in dokumente, načrtovali in spremljali opravljeno delo, organizirali svoj čas, ter izvajali od enostavnih poslovnih procesov (npr. likvidacija računa, vložišče) do kompleksnih poslovnih procesov priprave projektne dokumentacije, spremljanje izvajanja ISO standardov, ipd. Vsebuje izvrsten iskalec po vseh običajnih podatkih (spisih, dokumentih, osebah, naslovih, opravilnih številkah, polnem besedilu itd), poleg tega pa lahko dokumentom določite še vam pomembne lastnosti, po katerih jih lahko iščete in razvrščate. Gre z centralizirano platformo, preko katere lahko vodijo svoje poslovne procese, tako majhna podjetja, kot tudi veliki in zahtevni poslovni sistemi.

ShakeSpeare™ zna za vas pripraviti tudi standardizirane dokumente (pooblastila, izvršbe ...) in vanje samodejno vnesti vse spremenljivke (naslovnik, stranka, nasprotna stranka,..), ter v posameznih konfiguracijah še mnogo mnogo več.

 

Dopolnjevanje s Pantheonom

Ker ShakeSpeare™ omogoča pregled nad finančnim aspektom projekta, smo ga povezali z enim najbolj razširjenih računovodskih programov v regiji, Datalab Pantheonom. Oba sistema skupaj tvorita celovit in močan informacijski sistem, ki je primeren tako za mala kot za velika podjetja.

 

Zbirke podatkov

ShakeSpeare™ že vsebuje ključne zbirke podatkov, ki jih potrebuje vsaka organizacija in je pirpravljen za integracijo  za sve lokalne zbirke podatkov. Za pravnike so to kontaktni podatki vseh sodišč, tožilstev in upravnih enot v RS, odvetniško in notarsko tarifo ter sodno takso, standardne obrazce, za ostala podjetja pa imamo stalno pripravljene predloge za vsebine, ki bi jim pri njihovem delu koristile (Tax-Fin-Lex, Banka Slovenije, AJPES, itd.).

Poleg tega program samodejno v bazi Banke Slovenije preverja in vas opozarja na spremembe kontaktnih in finančnih podatkov vaših strank, hkrati pa v bazi Uradnega lista preverjamo tudi objave stečave, likvidacij in drugih sprememb statusa podjetij, ki jih imate v svoji zbirki strank.

 

Paketi

Ker se delo v odvetniški pisarni, pravni službi, podjetjih in ostalih poslovnih sistemih deloma razlikuje. Prav zato vzporedno razvijamo tri po konfiguraciji različne pakete programske opreme ShakeSpeare™. Vsak paket je konfigurabilen in ga lahko tako prilagodimo praktično za vsak poslovni model.  

Za več informacij se obrnite na sales@zejn.si in z veseljem vam bomo pomagali!