PANTHEON rešitev

Iskalnik

 
 
Izberi dejavnos
 
 
 
Iskanje

Kategorije

[Expand] PANTHEON dodatki
[Collapse] Vertikalne rešitve in funkcionalnosti
 [Expand] Prodaja
 [Expand] Upravljanje dokumentov
 [Expand] Zagotavljanje kakovosti
   Upravljanje logistike
   Poslovni procesi
   Sinhronizacija podatkov
   Pogodbe
   Kadri
   Finance
   Poslovni partnerji
 [Expand] Kupci
   Osnovna sredstva
   Varnost podatkov
   Ustvarjanje dokumentov
  Drugo
Message Text
Frontman - Informacijski sistem za mobilno prodajo
By: ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.
Ocena: še brez ocene
 
Prilagodljiv sistem, ki omogočaja učinkovito planiranje, organizacijo in realizacijo terenskih prodajnih aktivnosti.
 
Cena: po dogovoru
 
Več info:
 
01/ 568 08 00
Pošlji sporočilo
Obišči spletno stran
Obišči forum
 
Podrobni opis
 

Z zmanjševanjem ročnih računalnikov (dlančnikov) in razširjenostjo operacijskega sistema Windows Mobile se je odprl prostor za cel spekter novih rešitev namenjenih mobilnim profesionalcem kot so trgovski potniki, terenski inženirji, ipd. Hitro in natančno zbiranje kvalitetnih podatkov na terenu ter njihova takojšnja konverzija v strateško pomembne informacije so postali za mnoga podjetja realnost.

"Če danes nisi na polici, ti noben marketing ne more pomagati!". Zoran Jankovič, oddaja Trenja, POP TV, 1.9.2005.

Več kot petnajst let izkušenj na področju mobilnega računalništva ter številne domače in tuje referenčne instalacije so opremile ekipo Špice s strokovnim znanjem in dobrim poznavanjem tržišča. Rezultat je družina aplikacij za mobilne uporabnike znana tudi pod imenom Frontman. To je prilagodljiv sistem, ki je sestavljen iz več modulov, ki so med seboj povezljivi in omogočajo učinkovito planiranje, organizacijo in realizacijo terenskih prodajnih aktivnosti.

Sistem Frontman predstavlja sodobno in napredno rešitev, ki z uporabo najnaprednejših tehnologij zagotavlja kakovostnejšo storitev prodaje. Frontman predstavlja sodobno rešitev za področja:

 • Ambulantne prodaje
 • Zbiranja naročil
 • Pospeševanja prodaje

Ambulantna prodaja

Ambulantna prodaja je pomemben element uspešne prodaje in je zato za mnoge proizvajalce in distributerje, še posebej v prehrambeni industriji, področje prioritetne investicije. Voznik kombija (tovornjaka) opremljen z ročnim računalnikom in tiskalnikom je nedvomno v veliki prednosti pred konvencionalnim dostavljalcem zaradi hitrejše, natančnejše in predvsem kupcu bolj prilagodljive storitve. To pa zahteva dostop do pravih informacij v realnem času, imeti pravo orodje za pretvorbo surovih podatkov iz terena v razumljivo informacijo, ki je v čim krajšem času na voljo celotnemu podjetju za uporabo in nadaljnjo obdelavo. Frontman baza podatkov na dlančniku vsebuje veliko količino podatkov o strankah, ki jih je potrebno obiskati na posamezni ruti skupaj s kratko zgodovino prodajnih transakcij ter seveda ažurne podatke o stanju zalog v vozilu. Vsi podatki o obisku stranke so vneseni na licu mesta, ob istem času se generirajo računi, dobavnice in podobni potrebni dokumenti.

Kakšne so prednosti?

 • Vnos in izpis različnih dokumentov na licu mesta - administrativne naloge so poenostavljene in so lahko hitreje zaključene, delavci na terenu pa lahko obiščejo več strank in jim posvetijo več kvalitetnega časa.
 • Podrobni in ažurni podatki o lokaciji - kartica kupca
 • Zmanjšanje stroškov zaradi planiranja rute, učinkovite obdelave vrnjenega blaga in manj napak pri transakcijah.

Zbiranje naročil

Vnos in zbiranje naročil je vsekakor eden od najpomembnejših in kritičnih korakov v poslovanju prodaje. Spet je prilagodljivost ljudi na terenu in dostop do pravih podatkov ob pravem času velikega pomena. Modul za vnos naročil omogoča uporabo Frontman sistema tudi v ta namen. Modul vsebuje vse pomembne informacije o stranki, prav tako tudi predloge za naročila, ki temeljijo na prejšnjih naročilih ter zgodovino prodajnih transakcij. To pomeni, da lahko največkrat naročilo generirate samo s skeniranjem črtne kode in vpisom količine. Hitro, natančno in zanesljivo. Podatki pa se lahko takoj pošljejo v centralo za čimprejšnjo obdelavo in realizacijo naročila. Dobavni časi se z uporabo Frontmana lahko občutno skrajšajo, zadovoljstvo kupcev pa poveča.

Kakšne so prednosti?

 • Hitrejši zajem naročila zahvaljujoč predlogam, črtnim kodam in izčrpnim podatkom o prodaji;
 • Ažurni podatki o lokaciji (kartica kupca) ter artiklih (stanje zalog, cen, rabati,…);
 • Podatki (naročila) so takoj dostopni celotnemu podjetju za učinkovitejše planiranje proizvodnje in logistike;
 • Možnost pregleda zgodovine prodaje;
 • Kvalitetnejši nadzor terenskih potnikov. 

 Pospeševanje prodaje

Ostrejši pogled na prodajne police katerekoli trgovine nam poda zaključek, kako pomembne so postale prodajne promocijske aktivnosti. Večina izdelkov je podobne visoke kvalitete in oblike, zato je svež pristop prodajni promociji obvezen korak pri diferenciaciji vašega izdelka od drugih. Med mnogimi dejavniki, ki lahko pomenijo prednost pred konkurenco, omenimo le nekatere: postavitev izdelkov na polici, ustrezna količina izdelkov, facingi, ipd. Nedvomno je trgovski potnik idealna oseba za pridobitev teh podatkov, ki so potrebni za doseganje želenih rezultatov.

Sistem Frontman omogoča popolnoma samostojno odločitev o tem ali boste implementirali promocijske naloge kot neodvisno aktivnost ali pa kot dopolnitev in kombinacijo z zbiranjem naročil ali ambulantno prodajo. Ta modul Frontmana vam omogoča planiranje prodajnih promocijskih aktivnosti, vzdrževanje optimalne frekvence obiskov, takojšen prenos podatkov oddelku za planiranje in generiranje izčrpnih poročil o stanju na tržišču, ki so predpogoj za strateško planiranje.

Kakšne so prednosti?

 • Spremljanje hitrih sprememb na tržišču - pazljivo planirane akcije, vključno z zbirko klasičnih ali specifičnih vprašanj, ki jih pripravite sami, na katera morajo potniki odgovoriti na licu mesta, omogočajo redno spremljanje situacije.
 • Kvalitetno planiranje prodajnih promocijskih aktivnosti - frekvenca obiskov je podatek, ki je avtomatsko vključen v vaš postopek planiranja, tako da nobena stranka ni zanemarjena.
 • Natančno in hitro planiranje ter strateške odločitve - izčrpna poročila ter komparativne analize zbranih podatkov so ključna orodja v težko predvidljivem okolju današnjega tržišča.   

http://www.spica.si/frontman