Exemplu: Creare Plan
Exemplu: Creare Plan
 |
Exemplu:
Creare Plan
|
Primul pas este crearea modelelor Expert. După ce am făcut asta, putem începe să creăm Planuri.
Elementul de meniu Plan se află în meniul Culturi&Legume

1. Pas - Crearea Planului
Mai întâi, trebuie să creăm un Plan în prima tabelă pe care o vedem în partea de sus a Interfeței Utilizator (UI) pentru Plan.
Definim Planul cu mai multe date importante:
- Numele planului
- Descriere (pentru o gestionare mai ușoară a planurilor)
- Stare (este Deschis în mod implicit. De asemenea, stările pot fi: În desfășurare și Închis)
- Începere planificată (când planificăm să începem producțiile planificate)
- Finalizare planificată (când planificăm să încheiem producțiile planificate)
- PO (ID-ul comenzii de plan)
Datele adăugate pentru plan sunt confirmate prin săgeata în jos, procedura obișnuită de agricultură pentru confirmarea datelor din tabel.
Când este confirmat, ID-ul comenzii de plan este creat (PO).
Prin Plan avem două opțiuni. Putem crea totul în Planul principal sau putem alege să facem un plan mai specific în Sub-plan. Diferența este că, dacă facem totul în planul principal, nu putem crea ulterior un sub-plan. Dacă alegem să facem planul în sub-plan, nu putem adăuga Câmpuri sau Culturi în planul principal.
2. Pas - Adăugarea Produselor și Câmpurilor
OK, deci am creat un Plan. În cadrul planului, evident, dorim să stabilim diferite Producții pe diferite Câmpuri implicând diferite Resurse (Mașini, Lucrători, Material).
Așadar, ideea este: mai întâi selectăm Cultura (setată pe clasificarea secundară pentru Element/Produs), apoi alegem EM și o punem pe CA specific pe Câmp.
Pentru a adăuga un Produs/Element (pe care intenționăm să-l producem în cadrul producției) în Plan, mai întâi trebuie să setăm unele setări pentru Produs/Element în mod corespunzător - Produs.
Produsul pentru care dorim să setăm Planul în Culturi trebuie să aibă clasificarea primară setată pe CULTURĂ. Dacă dorim să vedem o listă de Modele Expert (EM) în cadrul Planului, clasificarea secundară trebuie să fie setată corespunzător. Asta înseamnă că, dacă avem un produs PORUMB (și putem avea mai multe Elemente diferite de Porumb, de obicei hibrizi diferiți de porumb), pe Elementul PORUMB trebuie să setăm clasificarea secundară - PORUMB și, în consecință, în sub-tabelul pentru clasificarea secundară selectată, EM-urile vor fi listate care au clasificarea secundară setată pe PORUMB.

Concret, dacă adăugăm în tab Culturi "PORUMB", după confirmare vom avea o listă de EM-uri care au fost create anterior pentru Produse/Elemente care aveau clasificarea secundară setată pe "PORUMB".
Un model Expert este pentru UN Element/Produs
În cadrul unui EM pentru un Produs pot exista multe versiuni EM!
Adăugăm mai întâi Cultura (clasificare secundară) în cadrul unui nou înregistrare, sau apăsăm tasta Insert de pe tastatură pentru a adăuga o altă înregistrare de Cultură.
Automat, EM-urile pentru cultură sunt listate.
În exemplul de mai jos, PORUMB este clasificarea secundară adăugată de utilizator, iar modelele expert PORUMB și PORUMB_EV la al doilea nivel sunt adăugate automat de Agricultură.

Puteți găsi aici explicația pentru captura de ecran a părții superioare a UI.
După ce am adăugat EM-uri în plan, adăugăm câmpuri pe care planificăm anumite producții de plante. Adăugăm Câmpuri și doar câmpuri care au în setările Câmpurilor Utilizarea Terenului setată ca Câmp.
Tipurile de Utilizare a Terenului sunt setate pe Setări - Panou de Administrare - Setări - Agricultură - Agronomie - Utilizarea Parcelor în coloana Tip.
După adăugarea Câmpurilor în tab-ul Câmpuri, arată astfel:

În același timp când adăugăm Câmpuri, pe Gantt, pe partea stângă a UI, acestea sunt adăugate, împreună cu zonele de Cultură (CA-uri) din aceste Câmpuri.
CA-urile care au fost create anterior în setările Câmpurilor pe Exploatarea Agricolă - Câmpuri, pe tab-ul Zona de Cultură (CA).

Durata CA pe Gantt este definită de Valabil De și Valabil Până definite în Exploatarea Agricolă - Câmpuri, tab-ul CA. Toate CA-urile din Câmp sunt vizibile pe Gantt după ce Câmpul este selectat în Plan (vezi Câmp _60).
3. Pas - Adăugarea EM pe CA
Așadar, după ce am adăugat Câmpuri și culturi pe partea dreaptă a UI, acum putem aborda procesul de creare a producțiilor pentru plan. Facem acest lucru pur și simplu prin drag&drop EM-uri din culturile de pe partea dreaptă a UI în CA-urile din Câmpuri pe Gantt, pe partea stângă a UI.
Imagine 10.
După ce EM este drag&dropped pe un CA particular din tab-ul Produs pe partea dreaptă a UI, în Gantt pe partea stângă a UI, se deschide o fereastră nouă.
 |
Modelul Expert trebuie să fie plasat exact pe CA pe Gantt. Dacă îl plasăm în afara CA, fereastra nouă nu se va deschide.
|

Ce înseamnă câmpurile particulare pe această mască puteți găsi aici.
Când setăm începutul și sfârșitul unei producții particulare (EM) pe un CA particular, avem 2 opțiuni:
a) copierea datei de început și de sfârșit din EM (Din modelul Expert)
b) setarea datei de început și de sfârșit manual (Data selectată)
Adăugați a)
Dacă decid să iau datele presetate din EM, mai întâi trebuie să aleg versiunea EM și după aceea trebuie să selectez butonul radio pentru opțiunea de selecție a datei. (Din modelul Expert). După aceea alegem CA și facem clic pe Salvează.
 |
Dacă conectăm EM cu CA, CA-ul ales ar trebui să fie selectat în mod implicit. Cu toate acestea, este posibil ca CA-ul să fie ascuns în cazul în care CA-ul este ocupat în intervalul de timp nou selectat.
|

Când bifa
este apăsată, EM este adăugat pe CA în intervalul de timp ales și este vizibil în Gantt.

Adăugați b)
Dacă utilizatorul dorește să seteze data de început de unul singur, putem face acest lucru în următorul mod:
- mai întâi, versiunea EM ar trebui să fie selectată
- al doilea, introducerea datei de început. Data de sfârșit este calculată automat în funcție de durata versiunii EM selectate.
Imagine 14.
Ca înainte, după ce bifa
este apăsată în Gantt, EM este adăugat în intervalul de timp pentru CA-ul selectat.

4. Pas - Editarea comenzii de plan
După ce am adăugat EM pe CA, putem modifica cu ușurință datele planului pe tab-ul Comanda de plan. Procedura de adăugare este exact ca la EM prin drag&drop, cu excepția Planului.
 |
Implementările și Materialul putem adăuga doar la nivelul 2 al Autopropulsat și Lucrători, în timp ce lucrătorii putem adăuga cu ușurință și la nivelul 1 al tab-ului Lucrători.
|
Tab-ul comenzii de plan este împărțit în două segmente. În prima tabelă avem: date EM, zonă, numele CA, randamentul așteptat al culturii planificate și începutul și sfârșitul unei anumite producții.

Puteți găsi cu ușurință semnificația anumitor câmpuri aici.
În a doua și a treia tabelă sunt datele din EM și aceste date le putem modifica.

 |
Toate datele modificate în Plan sunt după ce Comanda de lucru este creată din Plan, de asemenea, modificate în Comanda de plan.
|
5. Pas - crearea Comenzii de lucru
După ce comanda de plan este editată, putem crea cu ușurință Comanda de lucru. În partea dreaptă sus a UI găsiți
iconița și faceți clic pe ea.
Următorul buton va arăta
, faceți clic pe el.
Următoarea fereastră se deschide unde putem vedea toate comenzile de plan.
Dacă dorim să vedem doar comenzile de plan care nu au fost eliberate, putem verifica
și confirma prin apăsarea următorului buton 
În acest caz, doar aceste comenzi de plan vor apărea din care nu au fost create comenzi de lucru. Selectăm o comandă de plan din care dorim să creăm o comandă de lucru.
Făcând clic pe butonul
o notă întreabă utilizatorul dacă vrea cu adevărat să creeze Comanda de lucru.

Făcând clic pe buton
o notă se deschide cu mai multe informații despre Comanda de lucru nou creată.

ID-ul comenzii de lucru este, de asemenea, adăugat în câmpul corespunzător din tab-ul Comanda de plan
Dublu clic pe Comanda de lucru ...

.... și UI-ul Comenzii de lucru pentru ID-ul WO selectat se deschide.

Sfaturi pentru o utilizare mai bună a Agriculturii!
Pe tab-ul Gantt și Hartă avem o opțiune suplimentară foarte valoroasă dacă aveți o cantitate mare de date, și anume o cantitate mare de planuri, Câmpuri, Comenzi de lucru, ... Făcând clic pe iconița
din tab, se deschide o altă interfață flotantă separată cu conținutul tab-ului (Gantt, Hărți). Dacă utilizatorul are ecrane mai mari cu o rezoluție mai mare, mult mai mult conținut va fi vizibil în această fereastră flotantă, permițând o mai mare transparență și o înțelegere mai ușoară a conținutului.
Exemplu:
După ce faceți clic pe iconiță ...

... se deschide o nouă fereastră flotantă a tab-ului Hărți, care poate fi apoi mutată în cadrul ecranului, și de asemenea în afara Agriculturii pe un alt ecran.

Înapoi la