Asistentul de configurare pentru fiscalizare
Vrăjitorul pentru instalarea și configurarea funcției de bază a casei de marcat pentru certificarea fiscală a facturilor
După înregistrarea cu succes a licenței Pantheon RA/RC și autentificarea în casa de marcat mobilă, se deschide vrăjitorul pentru instalarea și configurarea funcțiilor de bază ale casei de marcat pentru certificarea fiscală a facturilor. Vrăjitorul ne ghidează prin mai mulți pași interconectați, cum ar fi:
- modificarea parolei presetate „admin” a utilizatorului;
- instalarea/Preluarea certificatului digital pentru certificarea fiscală a facturilor (Preluarea certificatului dacă certificatul a fost deja importat în biroul de back-office) și introducerea parolei certificatului digital;
- introducerea datelor despre spațiul comercial și înregistrarea la FURS;
- conectarea și configurarea imprimantei;
- crearea unui nou utilizator Pantheon RA/RC mobil pentru casa de marcat.
Înainte de a începe procesul de configurare a casei de marcat mobile, este recomandat să introducem mai întâi certificatul digital dedicat în biroul de back-office, care se află la adresa web www.mobilnipos.eu . Până când procesul din vrăjitor nu este complet finalizat, vrăjitorul se va relansa la fiecare nouă autentificare.
Prin apăsarea semnului de întrebare
de pe pagina de start a vrăjitorului, se deschide biroul de back-office Pantheon RA/RC.
Modificarea parolei presetate „admin” a utilizatorului
În acest pas, modificăm parola utilizatorului presetat „admin”. Parola trebuie confirmată prin introducerea ei de două ori și prin apăsarea butonului, apoi o salvăm și continuăm la pasul următor pentru preluarea sau instalarea certificatului digital.

Modificăm parola introducând noua parolă a utilizatorului „admin” și confirmând-o încă o dată.

Preluarea certificatului digital
După importul reușit al certificatului digital din cloud (biroul de back-office Pantheon RA/RC) și înregistrarea cu succes a licenței casei de marcat mobile, aplicația preia automat certificatul digital din cloud. Confirmarea acestui lucru este dată dacă statusul certificatului digital este marcat cu verde și scrie „Certificatul digital există”.

Apăsăm butonul „Înainte” pentru a verifica corectitudinea parolei certificatului digital.

În pasul următor, putem verifica conexiunea cu serverele FURS. Dacă avem o conexiune slabă la internet sau probleme cu transferul de date, pot apărea dificultăți în comunicarea cu serverele FURS. Dacă conexiunea este bună, statusul „Conexiunea este OK” va fi afișat. Apăsăm butonul „Înainte” pentru configurarea timeout-ului și a procesului de veto pentru certificarea facturilor.

Timeout-ul indică câte secunde putem încerca să apelăm serverele FURS în cazul unei probleme cu internetul. Dacă avem dificultăți în transferul de date, timeout-ul poate fi mărit. Implicit, este setat la 10 secunde, ceea ce este o setare recomandată.
Câmpul „Veto” indică faptul că nu permitem închiderea casei de marcat în cazul în care există facturi necertificate în casa de marcat. În acest fel, prevenim ca facturile necertificate să rămână în casa de marcat și să fie uitate pentru certificare. Dacă câmpul „Veto” este marcat cu valoarea „Da”, casa de marcat ne va notifica și ne va împiedica să finalizăm închiderea casei de marcat. Facturi necertificate, care pot fi ulterior uitate pentru certificare. Dacă câmpul „Veto” este marcat cu valoarea „Da”, casa de marcat ne va notifica și ne va împiedica să finalizăm închiderea casei de marcat. Punct de vânzare În acest pas, selectăm tipul punctului de vânzare, introducem datele necesare și înregistrăm locația comercială (Spațiul de vânzare) la FURS.

Datele incluse în fila „Punct de vânzare”:
Tipul punctului de vânzare:
Spațiu mobil

A: Obiect mobil
B: Obiect la locație fixă
- C: Dispozitiv electronic individual
- Spațiu fix
- Codul punctului de
vânzare –
- Codul pentru fiecare punct de vânzare Descrierea punctului de vânzare – Descrierea fiecărui punct de vânzare
- Strada – Introducem numele străzii unde se află unitatea noastră comercială
- Numărul casei – Introducem numărul casei
- Codul poștal – Introducem codul poștal
- Localitate – Introducem localitatea. Introducem comuna
- Dacă nu aveți spațiu – Descriem spațiul care nu are adresă.
- Program de lucru – Introducem programul de lucru al punctului nostru de vânzare
- Număr cadastral Numărul clădirii
- Numărul părții clădirii
- Prin apăsarea butonului „Înainte” înregistrăm spațiul comercial la FURS.
- Conexiune
și configurarea imprimantei

1. Pas: Putem alege între imprimante USB, Bluetooth, Ethernet și USB Star. 2. Pas: Selectați tipul imprimantei. Tipul imprimantei este și setarea pentru imprimarea codului QR sau a codului de bare la certificarea fiscală a facturilor.
!!!!! Aplicația Pantheon RA/RC suportă în prezent câteva imprimante care imprimă coduri QR sau coduri de bare. Mai jos sunt enumerate imprimantele Bluetooth suportate de casa de marcat mobilă Pantheon RA/RC.
Rongta RPP02N
OCOM OCPP-M05
- Rongta RPP02
- În funcție de modelul imprimantei, determinăm tipul acesteia pentru imprimarea codului QR sau a codului de bare. În tabelul de mai jos sunt enumerate modelele de imprimante și tipurile acestora.
- Modelul imprimantei Bluetooth și Tipul imprimantei:
Rongta RPP02N →→ Imprimantă POS
Rongta RPP02 →→ Rongta
- OCOM →→ OCPP-M05
- 3. Pas: Selectați modelul imprimantei în funcție de tipul de imprimare. Pentru o imprimare corectă, este recomandat modelul de imprimantă „Imprimantă POS 58mm”.
- 4. Pas: Prin apăsarea butonului „căutare imprimante”, aplicația va căuta toate imprimantele din apropiere în funcție de metoda de conectare selectată.
5. Pas: Bifăm caracterele slovene.
6. Pas: Activare/Dezactivare tăietor de hârtie.

7. Pas: Imprimarea paginii de test a imprimantei.
8. Pas: Imprimarea facturii include și % reducere și informații detaliate. Dacă această opțiune nu este selectată, se va imprima o factură simplă cu mai puține informații.
9. Pas: În antetul și subsolul facturii introducem un mesaj personalizat
Revizuirea

sau adăugarea utilizatorilor casei de marcat

Dacă am creat deja utilizatori ai casei de marcat în biroul de back-office, aceștia sunt transferați automat pe casa de marcat mobilă Android după înregistrarea cu succes. Putem verifica corectitudinea datelor sau adăuga un utilizator nou. Un utilizator nou poate fi adăugat prin apăsarea butonului „+” din dreapta jos. Introducem datele necesare și apăsăm butonul „Adaugă”. Introducem următoarele date ale utilizatorului casei de marcat:
Nume de utilizator

, utilizat pentru autentificarea în aplicație.
- Parola, pe care utilizatorul nou o va folosi pentru autentificare.Codul reprezintă criptarea automată. Codul conține prima literă și 5 cifre, care se completează automat când determinăm prima literă a codului. Exemplu „D00001”.
- Nume și prenume
- ale utilizatorului.
- Codul fiscal al utilizatorului. Introducerea codului fiscal este obligatorie pentru afișarea casierului pe casa de marcat.
- Apăsăm butonul „Înainte”. Prin acest pas, am configurat cu succes casa de marcat pentru certificarea fiscală a facturilor. Apăsăm butonul „Închide” pentru a închide vrăjitorul.
După configurarea cu succes a casei de marcat, putem începe introducerea nomenclatoarelor: Categorii, articole, care sunt necesare pentru funcționarea casei de marcat.

S tem korakom smo uspešno nastavili blagajno za davčno potrjevanje računov. Pritisnemo gumb »Zapri«, da zapremo čarovnika.

Po uspešni nastavitvi blagajne lahko začnemo z vnosom šifrantov: Kategorije, artikle, ki so nujno potrebni za delovanje same blagajne.
