Krijimi i urdhër blerjeve nga plani i orarit

kërkesat për material të përcaktuara duke rillogaritur orarin, ju mund të krijoni urdhër blerje për furnitorët në PANTHEON direkt nga një plan orari. Statusi dhe sasia e materialit të dorëzuar për urdhër blerjet e krijuara nga një plan orari mund të monitorohen në kohë reale. Kjo kursen kohë në krijimin e urdhër blerjeve dhe zvogëlon mundësinë e gabimeve në porositje.

Më poshtë është një shembull se si të krijoni urdhër blerje nga plani i orarit në PANTHEON. Personi përgjegjës do të porosisë materialin e nevojshëm nga plani i orarit i krijuar në kapitullin Planifikimi.
 |
KËSHILLË
Për më shumë informacion mbi urdhër blerjet dhe procesin e blerjes në Tecta, shihni kapitullin Urdhër blerje.
|
 |
PËRMBLEDHJE RASTI:
Marc Manufacture, Drejtues i Prodhimit në Tecta, dëshiron të porosisë materialet e nevojshme për prodhim nga furnitorët pas rillogaritjes së planit të orarit. Pas vendosjes së urdhër blerjeve, ai do të jetë në gjendje të monitorojë statusin e tyre në planin e orarit. Kjo bëhet si më poshtë:
- Hapja e një orari
- Hapja e dritares për krijimin e urdhër blerjeve nga plani i orarit
- Zgjedhja e linjave të artikujve për urdhër blerje
- Krijimi i urdhër blerjeve
- Hapja e përmbledhjes së urdhër blerjeve
|
1. Hapja e një orari
Për të hapur një plan orari, personi përgjegjës së pari hap menunë Prodhimi | Planet dhe zgjedh llojin e dokumentit HP10 - Plan mujor - urdhër blerje për të hapur formularin e planeve mujore të prodhimit. Duke klikuar butonin shirit veglash (Kërko sipas) hap mjetin e kërkimit. Personi përgjegjës zgjedh planin 22-HP10-000002 Plan Qershor 2022 që u krijua në kapitullin Krijimi i një plani.
Për të hapur një orar nga plani mujor i zgjedhur, personi përgjegjës klikon butonin
(Magjistarët) dhe zgjedh Planifikimi nga lista rënëse.

Plani i orarit i krijuar më parë Plan orari HP10-000002 hapet.
2. Hapja e dritares për krijimin e urdhër blerjeve nga plani i orarit
Për të hapur dritaren Krijo urdhër blerje, personi përgjegjës klikon butonin
(Magjistarët) dhe zgjedh Krijo urdhër nga lista rënëse.

Linjat e artikujve të materialit që duhet të porositen plotësohen automatikisht në seksionin Urdhër blerje.
3. Zgjedhja e linjave të artikujve për urdhër blerje
Pas kontrollimit të linjave të artikujve, personi përgjegjës vendos të mos përfshijë linjën e artikullit PEG në urdhër. Ky është një material i vogël që kompania do ta porosisë në sasi më të mëdha. Personi përgjegjës krijon urdhrin për të gjitha linjat e tjera të artikujve.
Në seksionin Urdhër blerje, të gjitha kutitë e kontrollit janë të kontrolluara si parazgjedhje. Personi përgjegjës heq kontrollin nga kutia e kontrollit për linjën e artikullit PEG, që do të thotë se urdhri për këtë linjë artikulli nuk do të krijohet.

|
KËSHILLË
Para se të zgjedhë urdhër individual, linjat e artikujve të shfaqura filtrohen më tej në seksionet Kriteret dhe Llojet e artikujve. Lista mund të rifreskohet duke klikuar butonin Rifresko të dhënat. Për më shumë informacion mbi kriteret e disponueshme, shihni kapitullin Krijo urdhër.
|
4. Krijimi i urdhër blerjeve
Pasi linjat e dëshiruara të artikujve janë zgjedhur, personi përgjegjës zgjedh llojin e dokumentit në fushën Dok. parazgjedhur.
Meqenëse furnitorët e artikujve të porositur janë nga jashtë, lloji i dokumentit 0210 - Urdhër blerje import zgjidhet.
Duke klikuar butonin Krijo dhe duke konfirmuar kërkesën në dritaren e konfirmimit, urdhër blerjet krijohen.
Dritarja Krijo urdhër nga plani hapet, duke treguar një regjistër të urdhër blerjeve të krijuara me sukses.

5. Hapja e përmbledhjes së urdhër blerjeve
Në planin e orarit, personi përgjegjës mund të ndjekë statusin e urdhër blerjeve duke përdorur funksionalitetin Përmbledhje urdhër blerje.
Në dritaren Plan orari, personi përgjegjës klikon butonin
(Magjistarët) dhe zgjedh opsionin Përmbledhje urdhër blerje nga lista. Dritarja Plan orari: 22-HP10-000002 – Përmbledhje urdhër blerje hapet, duke treguar urdhër blerjet e krijuara nga plani i orarit përkatës.
Në këtë dritare, personi përgjegjës mund të monitorojë statusin e urdhër blerjeve dhe sasinë e linjave të artikujve të urdhëruara që janë dorëzuar tashmë. Të dhënat në dritare mund të përditësohen duke klikuar butonin Rifresko.

|
E RËNDËSISHME
Imazhet e lokalizuara për këtë faqe nuk janë gjeneruar ende dhe do të futen në një fazë të mëvonshme.
|