Përdorimi i paneleve të kontrollit

Granula e Panelit të Kontrollit lejon që të kontrolloni performancën e biznesit të kompanisë në kohë reale në një pajisje mobile ose PC. Për të filluar lehtësisht, mund të përdoren panele të kontrollit të gatshme.
 |
KËSHILLË
Për më shumë informacion mbi mjetin e analizës së biznesit ZEUS Dashboard në PANTHEON, shihni kapitullin e udhëzimeve teknike ZEUS Dashboard.
|
Poshtë është një shembull i thjeshtë se si të përdorni Granulën e Panelit të Kontrollit.
 |
Përmbledhja e RASTIT
Për të qenë efektiv në punën e tij, Roger Retail, Kreu i Zyrës së Shitjeve në Tecta, ka nevojë për një pasqyrë në kohë reale të performancës së biznesit të kompanisë. Ai gjithashtu ka nevojë të ketë qasje në informacionin mbi udhëtimet e tij të biznesit. Përdorimi i Granulës së Panelit të Kontrollit në tabletin e tij i lejon atij të shikojë lehtësisht treguesit kryesorë të performancës së kompanisë kudo që ndodhet në atë moment. Për të përdorur Granulën, ai ndjek këto hapa:
- Zgjedhja e Granulës së Panelit të Kontrollit
- Zgjedhja e një paneli të gatshëm
- Zgjedhja e kritereve përkatëse për çdo tregues
|
1. Zgjedhja e Granulës së Panelit të Kontrollit
Personi përgjegjës qaset në Granulën e Panelit të Kontrollit në një tablet. Ata identifikohen në PANTHEON Web për të hapur Granulën e Panelit të Kontrollit.
Kjo hap panelin e kontrollit.
 |
E RËNDËSISHME
Si parazgjedhje, paneli i kontrollit që keni zgjedhur kur e keni përdorur për herë të fundit Granulën e Panelit të Kontrollit shfaqet.
|
Në këtë rast, hapet paneli i raportit të aktiviteteve .

Personi përgjegjës dëshiron të zgjedhë një tjetër panel, kështu që ata kërkojnë një panel të gatshëm.
2. Zgjedhja e një paneli të gatshëm
Për të kontrolluar performancën e biznesit të kompanisë, personi përgjegjës dëshiron të zgjedhë një panel që i përshtatet më së miri nevojave të tij.
Klikimi i butonit të arrow
në fushën e Emrit hap një listë rënie, ku shfaqen të gjitha panele të gatshme

. Pasi të kontrollojë panele e disponueshme, personi përgjegjës klikoni mbi emrin e një paneli për të zgjedhur panelin përkatës: në këtë rast, ështëShitja sipas artikujve

. Paneli i zgjedhur hapet dhe tregon gjashtë tregues, për shembull: 15 Artikujt më të Mirë sipas Vlerës së Shitjes dhe15 Artikujt më të Mirë sipas Marzhit të Brendshëm

. Personi përgjegjës mund të shikojë të gjithë treguesit në panelin duke rrotulluar poshtë ekranin.
Pastaj, personi përgjegjës zgjedh kriteret përkatëse për çdo tregues.
3. Zgjedhja e kritereve përkatëse për çdo tregues
Fusha mbi panelin lejon që të zgjidhni kriteret për shfaqjen e të dhënave të treguesve. Në këtë rast, personi përgjegjës dëshiron të ndryshojë periudhën e shfaqjes për treguesinArtikujt sipas Vlerës së Shitjes dhe Marzhit të Brendshëm .Aktualisht, treguesi shfaq të dhëna për:
12 Muajt e Fundit .Nga menuja e rënie të treguesit, personi përgjegjës zgjedh:

Viti i kaluar

.