Prisutnost

Kartica Prisutnost na Evidenciji vremena omogućava praćenje statusa radnih obaveza i prisutnosti bilo na nivou tekućeg dana ili za duži vremenski period, npr. na mesečnom nivou.

Ispod se nalaze opisi funkcija na obrascu:
Red sa alatima na kartici Prisutnost prikazuje kartice Evidencije vremena: Moja evidencija, Zahtevi i Odmor.
Desno se nalaze tasteri za karticu Prisutnost.
Izvoz
|
Klikom na taster Izvoz, može se izvršiti izvoz radnog vremena u Excel:
- Evidencija radnih sati - sadrži informacije o radnom vremenu.
|
Ispis
|
Klik na taster Ispis može kreirati dva različita ispisa u PDF formatu:
- Prisutnost
- Evidencija radnih sati
|
U zaglavlju se može filtrirati lista prisutnosti korišćenjem sledećih polja:
Radna obaveza
|
Bira se jedna ili više radnih obaveza za koju korisnik želi da pregleda prisutnost. Zadato se prikazuju sve radne obaveze.
|
Tip ekrana |
Podrazumevano, prilikom otvaranja obrasca, bira se prilagođeni period, odnosno trenutni datum (pogledajte Od/Do ispod). Takođe se mogu izabrati unapred definisani periodi: poslednjih 10, poslednji mesec i poslednji kvartal. |
Od/Do
|
Podrazumevano se pojavljuje trenutni datum kada se lista otvori, ali korisnik može promeniti datum ili prikazati duži vremenski period.
|
Spisak prikazuje podate o radnicima i njihovoj prisutnosti prema uslovima i filterima izabranim u zaglavlju (podrazumevano na tekući dan).
Fotografija radnika
|
Fotografija radnika je preuzeta iz Osnovnih podataka.
|
Šifra
|
Radnikova šifra preuzeta iz polja Šifra u Osnovnim podacima.
|
Prezime i ime |
Radnikovo ime i prezime preuzeto iz Osnovnih podataka. |
Odeljenje
|
Odeljenje je uneseno iz polja Odeljenje iz Osnovnih podataka.
|
Trenutni status |
Označava status radne obaveze koju je radnik trenutno evidentirao u Mojoj evidenciji, npr. da li je na pauzi za ručak, na redovnom poslu, odsutan, itd.
 |
UPOZORENJE
Trenutni status se prikazuje samo ako je tekući dan izabran u filteru Od/Do. Ako je izabran interval duži od jednog dana, trenutni statusi se ne prikazuju.
|
|
Dolazak |
Prikazuje se vreme dolaska, odnosno početka praćenja prve radne obaveze u tekućem danu, npr. početak redovnog rada ili odsutnost.
 |
UPOZORENJE
Trenutni status se prikazuje samo ako je tekući dan izabran u filteru Od/Do. Ako je izabran interval duži od jednog dana, trenutni statusi se ne prikazuju.
|
|
Aktivnost za period

|
Prikazuje se trajanje pojedinačne radne obaveze (redovni rad, ručak, itd) ili odsutnost u izabranom periodu. |
Odlazak |
Evidentira se vreme odlaska poslednje radne obaveze u tekućem danu, npr vreme prestanka rednovnog rada ili odsutnosti.
 |
UPOZORENJE
|
|
Planirano |
Prikazuje se planirano radno vreme tokom kojeg bi radnik trebalo da radi tokom izabranog perioda i isto je kao planirano radno vreme na kartici Moja evidencija. |
Stvarno |
Prikazuju se stvarni radni sati za izabrani period, što je isto stvarno radno vreme na kartici Moja evidencija, ali umanjeno za sate odsustva (praznici i bolovanje). |
Uvaženo |
Prikazuje se radno vreme za izabrani period koje je isto kao i stvarno radno vreme na kartici Moja evidencija i uključuje odsutnost. |
Odsutnosti |
Prikazuju se sati odsutnosti, kao što su praznici i bolovanja. |
Saldo |
Prikazuje se saldo radnih sati jednak saldu sa kartice Moja evidencija. |