
Numărătoarea inventarului poate fi efectuată cu pachetul de programe Pantheon la sfârșitul anului. De asemenea, poate fi efectuată pentru o perioadă mai scurtă.
Procedura pentru numărătoarea inventarului este următoarea:
1. pas - Introducerea datelor
Dacă numărătoarea inventarului produce un rezultat diferit față de ceea ce arată înregistrările, diferența poate fi introdusă în două moduri:
- direct în computer (folosind scanere portabile sau manual)
- tipăriți o fișă de numărare a inventarului (link), numărați inventarul și introduceți rezultatele în PANTHEON.
2. pas - Compararea
Când numărătoarea inventarului a fost efectuată și introdusă în computer, aceasta trebuie comparată cu înregistrările din computer. Compararea arată diferențele care vor fi prezentate mai târziu.
Această comparație arată deviația cantităților reale față de cele înregistrate, care vor fi înregistrate corespunzător mai târziu.
3. pas - Ajustarea numărătorii inventarului
Următorul pas care trebuie efectuat este ajustarea numărătorii inventarului. Deviațiile determinate prin numărare trebuie să fie analizate la nivelul companiei. Pentru explicații și exemple, consultați
Ajustarea numărătorii inventarului.
4. pas - Confirmarea numărătorii inventarului
După ajustarea numărătorii inventarului, surplusul și deficitul trebuie să fie înregistrate corespunzător.
Pentru toate articolele care au surplus la numărătoarea inventarului, trebuie create documentele adecvate pentru surplus (de fapt, introducerea în depozit), pentru toate articolele care au deficit la inventar, trebuie create documentele de deficit (ieșire din depozit).
Documentele pentru surplus și deficit trebuie create separat pentru fiecare depozit care este utilizat în program.
Pentru că crearea documentelor pentru surplus și deficit ajustează doar operațiunea de activ cu situația actuală, toate aceste documente trebuie să fie înregistrate corespunzător în registrul general.
Forma este împărțită în:
 |
Dacă ați definit mai multe depozite în companie (de exemplu, Angro, Retail, Depozitul comenzilor de lucru...) trebuie să repetați procedura de numărare a inventarului de atâtea ori câte depozite există.
|
Subiecte conexe: