Navodila za PANTHEON

 Categories
[Collapse]Uporabniški priročnik za Datalab PANTHEON
 [Expand]Shema pogodb
 [Expand]Pogosta vprašanja o PANTHEON-u (F.A.Q.)
 [Expand]Izpeljanke programskega paketa DataLab Pantheon™
 [Expand]Kako začeti?
 [Expand]ePoslovanje
 [Expand]Nastavitve
 [Expand]Naročila
 [Expand]Blago
 [Expand]Proizvodnja
 [Expand]Servis
 [Expand]Kadri
 [Expand]Denar
 [Expand]Plansko-analitska orodja ZEUS
[Expand]Vodič po Datalab PANTHEON-u
[Expand]Vodič po PANTHEON Web Light
[Expand]Uporabniški priročnik za PANTHEON WEB LIGHT
[Expand]Uporabniški priročnik za mobilni POS
[Expand]Vodič po mobilnem POS-u
[Expand]Vodič po PANTHEON VET
[Expand]Vodič po Datalab PANTHEON Farming
[Expand]Uporabniške strani
[Expand]Nasveti o podjetništvu

Load Time: 829,1134 ms
print   |
Label

F.A.Q.

Najpogostejša vprašanja in odgovori v zvezi s PANTHEON-om

1.    Kaj je PANTHEON?

PANTHEON je ERP (angl. Enterprise Resource Planning) oziroma poslovnoinformacijski sistem za mala in srednje velika podjetja, ki stavijo na stabilnost, napredne funkcionalnosti in prilagodljivost sistema. Širok nabor funkcionalnosti omogoča, da sistem uporabljajo vsi v podjetju, od vodstva do nabave in računovodstva.

2. Zakaj naj se odločim prav za nakup PANTHEON-a (in ne za enega od konkurenčnih programov) – kakšne so njegove prednosti?

Enostavna in hitra namestitev – namestitev poteka zelo hitro in v večini primerov kar preko interneta. Z delom lahko začnete praktično takoj.

Prednastavljeni dokumenti - Za še hitrejši začetek z delom so uporabnikom na voljo prednastavljeni najbolj uporabljani dokumenti in izpisi.

Redno osveževanje zakonodaje - Osveževanje programa se zgodi ob vseh pomembnih spremembah zakonodaje. Spremembe se preko interneta avtomatično prenesejo do vseh uporabnikov – cel postopek je torej hiter in enostaven.

Prilagoditev stroškov potrebam uporabnikov - Zaradi različnih potreb uporabnikov je na voljo več različic PANTHEON-a. Manj zahtevni uporabniki za svojo različico plačajo manj, če se izkaže, da kasneje potrebujejo zahtevnejšo različico, se jim ob doplačilu program enostavno nadgradi kar preko interneta.

Široka paleta podpore in pomoči - Uporabniki so deležni številnih oblik podpore, tako plačljive kot brezplačne. Vsi uporabniški priročniki, priročnik za začetnike in video vsebine so brezplačni, plačljiva pa je tudi vsa neposredna podpora pri stranki.

Skladnost z MS WIN (8,8.1,10) -  PANTHEON je združljiv z vašim operacijskim sistemom Windows in ne potrebuje nikakršnih dodatnih sistemskih nastavitev ali brskanja po računalniku.

Sodelovanje z javnimi spletnimi bazami - PANTHEON omogoča uvoz tečajnih list podatkov o poslovnih partnerjih (subjektih), spremljanje stečajev ali blokiranih računov vaših partnerjev in elektronsko poslovanje ( e-slog, pošiljanje dokumentov preko e-pošte).

3.    Kdo sploh potrebuje PANTHEON?

Vsako malo ali srednje veliko podjetje, ki želi imeti zanesljiv, pregleden in uporabniku prijazen poslovnoinformacijski sistem, ki bo zahteval minimalne stroške in prinašal največji možni dobiček.

4.    Ali je smiselno kupiti PANTHEON, če imam s.p. ali d.o.o. in nikogar zaposlenega?

Vsekakor. Za take primere je na voljo PANTHEON BASIC, ki je namenjen samostojnim podjetnikom in manjšim d.o.o.-jem.

5.    Kako se PANTHEON namesti? Mi lahko pomaga kdo z Datalaba (in če, kdo in kdaj se nanj(o) lahko obrnem) ali lahko to naredim tudi sam (in če, kje najdem navodila)?

Namestitev PANTHEON-a poteka zelo hitro in v večini primerov preko interneta. Namestite si ga lahko sami. Navodila za namestitev dobi uporabnik navadno preko elektronske pošte, kjer dobi tudi povezavo na naš strežnik, kjer se nahaja instalacija PANTHEON. V zahtevnejših primerih pa to lahko naredi pooblaščena oseba (nekdo z Datalaba ali nekdo od partnerjev).

6.    Ali PANTHEON sledi spremembam v zakonodaji?

Da. Program se osvežuje ob vseh pomembnih spremembah zakonodaje. Spremembe se preko interneta avtomatično prenesejo do vseh uporabnikov – hitro in enostavno. Največkrat gre za spremembe s področja plač, aktualne pa so tudi spremembe v obračunavanju DDV-ja.

7.    Kje in kako lahko sledim spremembam in inovacijam v posameznih izidih novih različic PANTHEON-a?

Vse novosti in spremembe v PANTHEON-u so objavljene na uporabniških straneh, do katerih ima dostop vsak uporabnik PANTHEON-a, brezplačno pa so dostopne tudi - s predhodno registracijo - vsem ostalim obiskovalcem, ki jih to področje zanima.

8.    Kaj pomeni »novi izid PANTHEON-a« ?

Posamezni izid (angl. build) PANTHEON-a dejansko pomeni nova različica programa. Nova različica je na voljo vsake 3 mesece in vsebuje izboljšave, novosti, zakonske spremembe ter morebitne popravke napak (angl. bug)  iz prejšnjih različic.

9.    Kaj so »bug-i« v PANTHEON-u?

Angl. izraz »software bug« (bug: hrošč) je pogosto uporabljen izraz na področju informacijske tehnologije in opisuje napake, odpovedi  ipd. v računalniškem programu ali sistemu. Ker se pojavijo včasih tudi v PANTHEON-u, jih je potrebno čim prej odpraviti.

10.    Na koga in kdaj naj se obrnem za morebitno pomoč, ko enkrat postanem PANTHEON uporabnik?

Uporabnik PANTHEON-a ima na voljo več vrst pomoči; pisna navodila, video navodila, ki so brezplačno voljo na uporabniških straneh. Za pomoč pa se lahko obrnete tudi na podporni center podjetja Datalab, na telefon 01 25 28 913. Uporabnik se lahko udeleži izobraževanj, ki jih Datalab mesečno razpisuje, za hitre odgovore na enostavnejša vprašanja pa je uporabnikom na voljo tudi forum uporabniških strani.

11.    Če se odločim za nakup PANTHEON-a, kakšen način plačila mi lahko omogočite?

V Datalabu imamo več načinov prodaje in oblik financiranja. Imamo redno prodajo v enkratnem znesku, prodajo na obroke ter dolgoročno leasing pogodbo na 60 mesecev oziroma 5 let. Če pa se odločite za našo hosting storitev, pa je možno licence tudi najeti. Več informacij o cenah in možnostih nakupa najdete na naši spletni strani.

12.    Kolikorat letno pripravite ugodnejše ponudbe za nakup PANTHEON-a in kje najdem informacije o tem?

Ugodnejše nakupe PANTHEON-a omogočamo približno enkrat do dvakrat letno. Za dodatne informacije v zvezi s tem se prosim obrnite na: prodaja@datalab.si ali na telefon: 01 25 28 950.

13.    Kdo je to »podpornik«?

Podpornik je oseba (bodisi v podjetju Datalab ali pri partnerjih Datalaba), ki ima znanje iz delovanja PANTHEON-a in lahko pomaga uporabniku.

14.    Kaj je to »prijava na Helpdesk«, kdaj in kako jo poslati?

To je prošnja za pomoč v zvezi z delovanjem PANTHEON-a preko interneta. Uporabnik lahko prijavo na Helpdesk odda preko uporabniških strani, kjer je pod zavihkom Podpora --? Helpdesk.  Prijavo na Helpdesk pa uporabnik lahko odda tudi tako, da pošlje zahtevo na pomoc@datalab.si.

15.    Kaj je to osveževalna pogodba in zakaj jo je treba imeti?

Osveževalna pogodba uporabniku omogoča nadgradnje PANTHEON-a. Če osveževalna pogodba ni veljavna oziroma je potekla, programa ne bo mogoče nadgraditi, kar pomeni, da ni možnosti vpogleda v posodobljene podatke o najnovejših zakonskih (in drugih) spremembah.

16.    V kolikšnem času lahko računam na pomoč pri vprašanjih v zvezi s PANTHEON-om?

Za odgovore na vprašanja uporabnikov za pomoč v zvezi s PANTHEON-om,se mora Datalab odzvati v 8 delovnih urah, v primeru napake pa v 4 urah.

17.    Kakšen je postopek in na koga se obrniti, če se odločim za nakup PANTEHON-a?

Če  želite kupiti PANTHEON, se lahko obrnete na prodajo v podjetju Datalab SI d.o.o. (kontakti so na naši spletni strani) oziroma na kateregakoli pooblaščenega Datalab partnerja. Spisek partnerjev se nahaja na naslovu: http://www.datalab.si/partnerji/prodajni-in-podporni-p/

18.    Kakšen je postopek in na koga se obrniti, če se odločim, da ne želim več uporabljati PANTHEON-a?

Če želite prenehati uporabljati PANTHEON, se prosim obrnite na prodajo v podjetju Datalab SI d.o.o. oziroma na vašega pooblaščenega Datalab partnerja. Naj vas opomnimo, da je vračilo denarja možno v roku 3 mesecev od nakupa licenc. Po preteku tega obdobja denarja za licence ne vračamo.Ali so bila ta navodila uporabna?
Vaše povratne informacije bodo prispevale k boljši pomoči.
Komentarji
Komentarji so izpostavljeni tudi na forumu.