Navodila za PANTHEON

 Categories
[Expand]Uporabniški priročnik za Datalab PANTHEON
[Expand]Vodič po Datalab PANTHEON-u
[Expand]Vodič po PANTHEON Web Light
[Expand]Uporabniški priročnik za PANTHEON WEB LIGHT
[Expand]Uporabniški priročnik za mobilni POS
[Expand]Vodič po mobilnem POS-u
[Expand]Vodič po PANTHEON VET
[Expand]Vodič po Datalab PANTHEON Farming
[Expand]Uporabniške strani
[Expand]Nasveti o podjetništvu

Load Time: 802,734 ms
print   |
Label

Vodič po mobilnem POS-u

Vodič po mobilnem POS-u

Pred vami je Vodič po mobilnem POSu. To je celoten pregled funkcionalnosti  aplikacije Pantheon RA/RC. Navodila so drevesno razdeljene glede na menije v aplikaciji in zaledni pisarni. 

Za pripravo aplikacije za prvo uporabo priporočamo, da sledite navodilom na  Začetne nastavitve RA/RC-  po korakih.

V njih boste korak po koraku našli kratka navodila, kako vzpostaviti aplikacijo za prvo izdajo računa. V teh navodilih je tudi postopek, kako pregledovati račune, stornirati račun ter zaključiti blagajno.

V kolikor bi se kje zataknilo, smo pripravili poglavje: pogosta vprašanja, ki ga dopolnjujemo glede na Vaša vprašanja.

Vaša vprašanja lahko posredujete iz maila, ki ste ga navedli kot veljavnega za pomoč, na pomoc@datalab.si.

Začetna namestitev- po korakih

Predstavitev mobilnega POSa

Aplikacija Pantheon RA/RC (Mobilni POS) je namenjena predvsem tistim, ki svoje storitve ali proizvode prodajajo na terenu ali preko drugih oblik poslovanja (na primer v gostinskem lokalu, frizerskem salon, trgovini na drobno ali fitnes centru) in želijo nad svojo dejavnostjo imeti čim boljši pregled, hiter dostop do informacij, hkrati pa  izpolnjevati predpise, ki jih slovenska zakonodaja veleva glede vodenja evidenc poslovanja. Z uporabo mobilne blagajne lahko uporabniki veliko lažje sledijo svojemu poslovanju, pri tem pa pri analizi in obdelavi podatkov ter izdaji poročil prihranijo veliko časa.

POZOR: Za naprave z operacijskim sistemom manj kot 5.0.2 davčno potrjevanje na FURS, po 30.6.2018  (pretežno) ni več mogoče. 

Blagajna Mobilni POS (Android aplikacija)

Blagajno  lahko uporabljamo v večini panog, kjer se izvaja maloprodaja izdelkov in storitev (zlasti gostinstvo, obrtniška dejavnost, slikopleskarstvo, optika, frizerstvo in prodaja kozmetičnih izdelkov). Aplikacija je namenjena za vsakodnevno uporabo in uporabniku omogoča hiter in preprost način vodenja prodaje (dodajanje  in urejanje artiklov, urejanje skupin artiklov, vodenje  strank  in uporabnikov ter izdaja in vodenje računov).

Osnovni meni mobilne blagajne je sestavljen iz štirih delov:

  • Blagajna
  • Procesi
  • Nastavitve
  • Šifranti

Blagajna

Blagajna predstavlja osrednji del tekočega poslovanja aplikacije in uporabnikom omogoča izdelavo in urejanje računov, izbiro plačilnih sredstev in dodajanje strank.

Procesi

Procesi  omogočajo operativno vodenje blagajne (odpiranje blagajne, zaključek, izpis in izvoz blagajne v formatu PDF) ter pregled in urejanje izdanih računov (storniranje računov, tiskanje ter priprava podatkov  za izvoz v DURS v skladu z zakonom).

Nastavitve

Predstavljajo splošne nastavitve aplikacije in med drugim  omogočajo pregled in urejanje  podatkov o registraciji aplikacije, poslovnih subjektih, prodajnem mestu, računih, tiskalnikih, varnostnem kopiranju aplikacije, tehtnicah, posodabljanju, licencah in Moneti.

Šifranti

Šifranti predstavljajo nastavitve za operativni del poslovanja in vključujejo urejanje in vnos partnerjev, artiklov, kategorij artiklov, enot mere, načinov plačila, davčnih skupin, davčnih stopenj in uporabnikov.

Ob prijavi se nam odpre osnovni meni, preko katerega lahko dostopamo do različnih delov aplikacije.

Do dodatnega menija dostopamo preko gumbadodatne nastavitve v zgornjem desnem kotu. Več o dodatnem meniju na tej povezavi.

RC pisarna v ozadju

V okviru RC licence je mogoč tudi nadzor poslovanja preko Pisarne v ozadju, ki se nahaja v oblaku in uporabniku omogoča še boljši in podrobnejši pregled poslovanja mobilnih blagajn. Uporabnik tako lahko tudi preko oblaka analizira svoje tekoče poslovanje in ureja podatke, ki se nahajajo na mobilnih blagajnah. Do spletne aplikacije Pisarna v ozadju lahko dostopamo s pomočjo spletnega naslova www.mobilnipos.eu

 

 Ali so bila ta navodila uporabna?
Vaše povratne informacije bodo prispevale k boljši pomoči.
Komentarji
Komentarji so izpostavljeni tudi na forumu.