| Loading… |
|
|
Serverat

Serverat tabi tregon cilësimet për serverët e ndryshëm të email-it.
Tabi mund të aksesohen nga menuja Cilësimet | Programi | Paneli i Administratës duke klikuar në panelin Cilësimet | Internet dhe pastaj tabin Serverat.
 |
KËSHILLË
Etiketat në kllapa pranë fushave të cilësimeve tregojnë nivelin në të cilin aplikohet cilësimi:
- (c) – Cilësim në nivel kompanie.
- (u) – Cilësim në nivel përdoruesi.
- (m) – Cilësim në nivel stacioni pune.
|

Emri (m)
|
Shkruani emrin, dmth. adresën, e serverit POP3 nga i cili pranohet email-i i ardhshëm. Nëse keni serverin tuaj të email-it, atëherë shkruani emrin e tij, dhe nëse përdorni një server email-i nga ISP juaj, atëherë shkruani atë emër.
|
Porti POP3 (u)
|
Shkruani kodin e protokollit POP3 për të aksesuar serverin e ofruesit tuaj.
Vlera e paracaktuar është: 110.
|
Koha e pritjes (sec) (u)
|
Shkruani një kohë pritjeje që specifikon se sa sekonda PANTHEON duhet të testojë lidhjen para se të ndalojë testimin.
Kjo vlerë duhet të jetë numerike!
|
Emri i përdoruesit (u)
|
Shkruani detajet e login-it për adresën tuaj të email-it.
Varësisht nga ofruesi i email-it, shkruani emrin tuaj të përdoruesit ose adresën e email-it.
|
Fjalëkalimi (u)
|
Shkruani fjalëkalimin e lidhur me adresën tuaj të email-it.
|
Përdor TLS/SSL (u)
|
Secure Sockets Layer (SSL) dhe pasardhësi i tij Transport Layer Security (TLS) janë protokolle kriptografike që mundësojnë komunikim të sigurt mbi Internet, për shembull për shfletimin e web-it, email dhe mesazhe të menjëhershme. Ka disa dallime të vogla midis dy protokolleve, megjithatë, në parim, ato janë identike.
Zgjidhni Po ose Jo nga lista e rënëse.
Opsioni i paracaktuar është Po.
|
Përdor SASL (u)
|
SASL (Simple Authentication and Security Layer) është një kornizë sigurie për autentifikimin dhe sigurinë e të dhënave në protokollet e Internetit.
|
Forco TLS 1.2
|
Disa servera përdorin enkriptimin TLS, duke përfshirë Gmail.
Nëse enkriptimi TLS kërkohet nga serveri i email-it, kontrolloni këtë kutinë e kontrollit.
|
Testo POP3
|
Kontrollon nëse cilësimet e serverit POP3 janë konfiguruar siç duhet.
Programi raporton në një dritare informacioni nëse lidhja është krijuar me sukses apo jo.
|
Emri (m)
|
Shkruani emrin, dmth. adresën, e serverit SMTP në të cilin dërgohet email-i i daljes. Nëse keni serverin tuaj të email-it, atëherë shkruani emrin e tij, dhe nëse përdorni një server email-i nga ISP juaj, atëherë shkruani atë emër.
|
Porti SMTP (u)
|
Shkruani kodin e protokollit SMTP për të aksesuar serverin e ofruesit tuaj.
Vlera e paracaktuar është: 25.
|
Koha e pritjes (sec) (u)
|
Shkruani një kohë pritjeje që specifikon se sa sekonda PANTHEON duhet të testojë lidhjen para se të ndalojë testimin.
|
Emri i përdoruesit (u)
|
Varësisht nga ofruesi i email-it, shkruani emrin tuaj të përdoruesit ose adresën e email-it.
|
Fjalëkalimi (u)
|
|
Përdor TLS/SSL (u)
|
Nga lista e rënëse, zgjidhni një nga opsionet e mëposhtme:
- Asnjë – Pa një protokoll sigurie.
- SSL/TLS – Përdorni protokollet e sigurisë.
- Auto – Automatiksht përpiqet të rikuperojë cilësimet SSL/TLS.
- Implicit SSL/TLS – E futur, por jo e definuar.
Secure Sockets Layer (SSL) dhe pasardhësi i tij Transport Layer Security (TLS) janë protokolle kriptografike që mundësojnë komunikim të sigurt mbi Internet, për shembull për shfletimin e web-it, email dhe mesazhe të menjëhershme. Ka disa dallime të vogla midis dy protokolleve, megjithatë, në parim, ato janë identike.
 |
KËSHILLË
Forcon vetëm TLS 1.2 për një socket të sigurt. PANTHEON gjithashtu mbështet TLS 1.2 për komunikimin e email-it. PANTHEON mbështet protokollet më të vjetra SSL, TLS 1.0 dhe TLS 1.1, të cilat kërkohen për klientët që qëndrojnë në serverë më të vjetër të email-it pa mbështetje për TLS 1.2 më të re. Shumica e serverëve do të zgjedhin protokollin më të mbështetur zakonisht.
Disa servera çaktivizojnë mbështetje për klientët për protokollet më të vjetra. Në këtë rast, ju nevojitet të forconi protokollin më të ri TLS 1.2 për të mbështetur komunikimin e email-it në këta servera. Nëse zgjidhni këtë opsion, PANTHEON do të publikojë vetëm mbështetje për TLS 1.2 në nivelin e komunikimit të sigurt. Kjo do të thotë se lidhja do të jetë më e sigurt dhe procesi i lidhjes do të jetë më i shpejtë.
|
|
Përdor SASL (u)
|
SASL (Simple Authentication and Security Layer) është një kornizë sigurie për autentifikimin dhe sigurinë e të dhënave në protokollet e Internetit.
|
Forco TLS 1.2
|
Nëse enkriptimi TLS kërkohet nga serveri i email-it, kontrolloni këtë kutinë e kontrollit.
|
EHLO
|
HELO është një komandë e Zgjeruar e Protokollit të Transferimit të Email-it (ESMTP) e dërguar nga një server email-i për të identifikuar veten kur lidhet me një server tjetër email-i dhe fillon dërgimin e një email-i. Pason emri i domain-it të serverit të email-it të dërguesit. Komanda EHLO i thotë serverit që merr se mbështet zgjerimet e përputhshme me ESMTP.
|
Përdor llogarinë POP3 (u)
|
Emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi zakonisht janë të njëjtë për serverët POP3 dhe SMTP.
Kontrolloni kutinë e kontrollit për të specifikuar se dëshironi të përdorni informacionin e emrit të përdoruesit dhe fjalëkalimin nga serveri i ardhshëm POP3.
|
Testo SMTP
|
Kontrollon nëse cilësimet e serverit SMTP janë konfiguruar siç duhet.
Programi raporton në një dritare informacioni nëse lidhja është krijuar me sukses apo jo.
|
Emri (m)
|
Shkruani emrin, dmth. adresën, e serverit IMAP nga i cili pranohet email-i i ardhshëm. Nëse keni serverin tuaj të email-it, atëherë shkruani emrin e tij, dhe nëse përdorni një server email-i nga ISP juaj, atëherë shkruani atë emër.
|
Porti IMAP (u)
|
Shkruani kodin e protokollit SMTP për të aksesuar serverin e ofruesit tuaj.
Vlera e paracaktuar është: 993.
|
Koha e pritjes (sec) (u)
|
|
Emri i përdoruesit (u)
|
|
Fjalëkalimi (u)
|
|
Përdor TLS/SSL (u)
|
Opsioni i paracaktuar është Po.
|
Përdor SASL (u)
|
|
Forco TLS 1.2
|
|
Dosja e daljes (u)
|
Shkruani dosjen e përdorur për dërgimin e email-eve. Vlera e paracaktuar është: Dosja e daljes.
|
Dosja e ardhjes (u)
|
Shkruani dosjen e përdorur për pranimin e email-eve. Vlera e paracaktuar është: Dosja e ardhjes.
|
Përdor llogarinë POP3 (u)
|
Kontrolloni kutinë e kontrollit për të specifikuar se dëshironi të përdorni informacionin e emrit të përdoruesit dhe fjalëkalimin nga serveri i ardhshëm POP3.
|
Përdor llogarinë SMTP (u)
|
Kontrolloni këtë kutinë e kontrollit nëse dëshironi të vendosni serverin IMAP për të përdorur qartë serverin SMTP për email-in e daljes. Kjo është rasti më i zakonshëm në praktikë (dërgimi përmes IMAP shpesh ka ndonjë vlerë/opcion të brendshëm të specifikuar, ku kopjimi i një mesazhi në një dosje të caktuar sillet si dërgimi i atij mesazhi te marrësi – emërtimi "Dosja e daljes" përdoret për këtë qëllim në një rast të tillë).
|
Testo IMAP
|
Kontrollon nëse cilësimet e serverit IMAP janë konfiguruar siç duhet.
|
Kjo është një grup cilësimesh që zbatohen për të gjithë kompaninë (c).
Cilësimet për dërgimin e email-eve me rrjedhën e punës Blloku i email-it.
Nëse Dërguesi i Email-it ka një adresë email-i të ndryshme nga emri i përdoruesit dhe fjalëkalimi të përdorur për dërgim, atëherë ai përdorues duhet të ketë leje për të dërguar nga ajo adresë email-i. Ky cilësim është i mundur vetëm në serverin e email-it dhe jo në Pantheon.
Tipi i serverit
|
Zgjidhni një server nga lista e rënëse. Janë të disponueshme dy opsione: SMTP ose IMAP.
|
Dërguesi i email-it (c)
|
Shkruani adresën email të dërguesit.
|
Emri dhe mbiemri (c)
|
Shkruani emrin dhe mbiemrin e dërguesit.
|
Charset (c)
|
Shkruani setin e karaktereve për serverin.
|
Serveri (c)
|
Shkruani emrin e serverit.
|
Porti (c)
|
Shkruani kodin e portit për të aksesuar serverin.
Vlera e paracaktuar është: 25.
|
Koha e pritjes s (c)
|
|
Emri i përdoruesit (c)
|
|
Fjalëkalimi (c)
|
|
Përdor TLS/SSL (c)
|
Nga lista e rënëse, zgjidhni një nga opsionet e mëposhtme:
- Asnjë – Pa një protokoll sigurie.
- SSL/TLS – Përdorni protokollet e sigurisë.
- Auto – Automatiksht përpiqet të rikuperojë cilësimet SSL/TLS.
- Implicit SSL/TLS – E futur, por jo e definuar.
 |
KËSHILLË
Forcon vetëm TLS 1.2 për një socket të sigurt. PANTHEON gjithashtu mbështet TLS 1.2 për komunikimin e email-it. PANTHEON mbështet protokollet më të vjetra SSL, TLS 1.0 dhe TLS 1.1, të cilat kërkohen për klientët që qëndrojnë në serverë më të vjetër të email-it pa mbështetje për TLS 1.2 më të re. Shumica e serverëve do të zgjedhin protokollin më të mbështetur zakonisht.
Disa servera çaktivizojnë mbështetje për klientët për protokollet më të vjetra. Në këtë rast, ju nevojitet të forconi protokollin më të ri TLS 1.2 për të mbështetur komunikimin e email-it në këta servera. Nëse zgjidhni këtë opsion, PANTHEON do të publikojë vetëm mbështetje për TLS 1.2 në nivelin e komunikimit të sigurt. Kjo do të thotë se lidhja do të jetë më e sigurt dhe procesi i lidhjes do të jetë më i shpejtë.
|
|
Përdor SASL (c)
|
|
Forco TLS 1.2 (c)
|
|
EHLO
|
HELO është një komandë e Zgjeruar e Protokollit të Transferimit të Email-it (ESMTP) e dërguar nga një server email-i për të identifikuar veten kur lidhet me një server tjetër email-i dhe fillon dërgimin e një email-i. Pason emri i domain-it të serverit të email-it të dërguesit. Komanda EHLO i thotë serverit që merr se mbështet zgjerimet e përputhshme me ESMTP.
|
Dosja e daljes (c)
|
Shkruani dosjen e përdorur për dërgimin e email-eve. Vlera e paracaktuar është: Dosja e daljes.
|
Dosja e ardhjes (c)
|
Shkruani dosjen e përdorur për pranimin e email-eve. Vlera e paracaktuar është: Dosja e ardhjes.
Në rast se dërgimi i një email-i përmes IMAP dështon për shkak të ndonjë gabimi, bëhet një përpjekje për të dërguar duke përdorur SMTP (kompatibiliteti prapa). Në këtë rast, cilësimet e duhura duhet të konfigurohen për serverin SMTP (kompatibiliteti prapa nuk u siguruar këtu, sepse një përpjekje për dërgimin SMTP pas një gabimi IMAP u paracaktua në portin SMTP 25, i cili nuk është një opsion duke marrë parasysh cilësimet aktuale të veçanta SMTP). Një konfigurim që përdor SMTP bazuar në një gabim dërgimi IMAP tani mund të konfigurohet për të paracaktuar dërgimin përmes SMTP (shihni kutinë përkatëse të kontrollit në seksionin IMAP) në vend që të aktivizoni një gabim IMAP dhe pastaj të provoni të përdorni SMTP.
|
Testo serverin
|
Kontrollon nëse cilësimet e serverit SMTP janë konfiguruar siç duhet.
|
 | Loading… |
 | Loading… |
|
|
|