Duke hyrë në një qendër të re kostosh
Qendrat e kostove definohen si një qëllim për të cilin shpenzimet bëhen në një proces biznesi. Më së shpeshti, ato përfshijnë produkte ose shërbime.
Këtu është një shembull se si të hyni në një qendër kostosh në PANTHEON.
 |
Përmbledhja e rastit
Personi përgjegjës në Tecta dëshiron të hyjë në një qendër të re kostosh për produktin LARA31 në PANTHEON. Qëllimi kryesor është të monitorojë shpenzimet dhe të llogarisë çmimin e produktit. Kjo bëhet si më poshtë:
- Krijimi i një regjistri të ri
- Duke hyrë të dhënat në titullin e dritares
- Duke hyrë informacion të përgjithshëm
|
1. Krijimi i një regjistri të ri
Për të lehtësuar ndjekjen e shpenzimeve, porosive dhe shitjeve, personi përgjegjës dëshiron të krijojë një qendër kostosh për produktin LARA31.
Personi përgjegjës hap menunë Parametrat | Kontabiliteti | Qendrat e kostove.
Në shiritin e veglave, krijohet një regjistër i ri duke përdorur butonat e navigimit.
Personi përgjegjës klikoni butonin
(Shto regjistër).
Një dritare e bardhë për hyrjen e të dhënave hapet.

|
KËSHILLË
Për më shumë informacion mbi vendosjen e qendrave të kostove dhe fushat e detyrueshme, shihni kapitullin Vendos qendrat e kostove.
|
2. Duke hyrë të dhënat në titullin e dritares
Personi përgjegjës hyn ID-në e bartësit të kostove në fushën Bartësi i kostove.
ID mund të jetë e njëjtë me kodin e artikullit (për kompanitë prodhuese) ose emrin e artikullit ose kodin e kontratës (operacionet e projektit). Mund të jetë gjithashtu çdo kod alfanumerik.
Në këtë rast, personi përgjegjës hyn ID-në e produktit: LARA31.
Pastaj, STATUSI i qendrës së kostove zgjidhet:
- I – në proces
- N – jo aktiv
Në këtë rast, statusi I – në proces zgjidhet.
Pastaj, një nga grupet e mëposhtme zgjidhet në fushën Grupi:
- PRODUKT I PËRGJITHSHËM
- PROJEKT
- TREGTI
Në këtë rast, është një produkt që kompania prodhon, kështu që grupi PRODUKT I PËRGJITHSHËM zgjidhet.
Emri i produktit LARA3 hyn manualisht në fushën Emri.
Regjistri ruhet duke klikuar butonin e shiritit të veglave
(Posto redaktimin).
3. Duke hyrë informacion të përgjithshëm
Në hapin e ardhshëm, personi përgjegjës plotëson pjesën e poshtme të panelit të Përgjithshëm.
Në fushën Nga, data në të cilën qendra e kostove do të fillojë të përdoret hyn.
Në këtë rast, data e fillimit është 1. 04. 2022.
Departamenti përgjegjës për qendrën e kostove zgjidhet në fushën Departamenti, siç tregohet në imazhin më poshtë.

Fusha Personi përgjegjës popullohet automatikisht me detajet e përdoruesit të regjistruar.
 |
Paralajmërim
- Subpanelat e tjera të regjistrit të qendrës së kostove përfshijnë të gjitha dokumentet ose linjat e dokumenteve me informacion të saktë të futur mbi qendrën e kostove të cilave u janë caktuar.
- Ju mund të gjeni udhëzime për çdo lloj dokumenti në kapitullin Vendos qendrat e kostove.
|