Kontrollimi i tepricës së inventarit

Teprica e inventarit mund të shkaktohet nga një numërim i gabuar të inventarit, dokumentet e lëshuara që nuk janë regjistruar ose dokumentet e pranuara që janë regjistruar dy herë.
Dokumenti i mungesës së inventarit klasifikohet si një dokument i brendshëm i pranimit, për këtë arsye dokumentet e këtij lloji nuk mund të modifikohen pasi të jenë krijuar. Në të njëjtën kohë, ky lloj dokumenti nuk klasifikohet si regjistrime tatimore dhe nuk përfshin asnjë kërkesë nga klientët, për këtë arsye përdoret vetëm për të regjistruar konsumimin e materialeve.
 |
KËSHILLË
Për më shumë informacion mbi tepricën e inventarit, shihni kapitullin Teprica e inventarit.
|
Ky kapitull tregon se si të përcaktoni një tepricë të inventarit.
Pasi të jetë bërë një numërim i inventarit në Shtimin e Magazinës, një dokument numërimi të inventarit shfaqet në listën e inventarit.
 |
KËSHILLË
Për udhëzime se si të krijoni një numërim të ri të inventarit, shihni kapitullin Krijimi i një numërimi të ri të inventarit. Kur një dokument numërimi të inventarit konfirmohet, një dokument mungese ose tepricë inventari krijohet automatikisht.
|
Nga menuja kryesore, personi përgjegjës zgjedh modul Inventari dhe hap Listën e inventarit.

Personi përgjegjës dëshiron vetëm të shfaqë dokumentet e numërimit të inventarit që lidhen me Shtimin e Magazinës.
Në fushën Kërko të krye të dritares, personi përgjegjës shkruan: "shtim magazinash".
Në fushën Data nga, data fillestare është e regjistruar, në këtë rast 01.01.2022, ndërsa në fushën Data deri, specifikohet dita aktuale.
Në pjesën qendrore të dritares, dokumentet e numërimit të inventarit që përputhen me kriteret e zgjedhura shfaqen.

Në pjesën qendrore të dritares, dokumentet e numërimit të inventarit që përputhen me kriteret e zgjedhura shfaqen.

Personi përgjegjës hap dokumentin përkatës.
Nga lista e dokumenteve, personi përgjegjës zgjedh dokumentin e tepricës së inventarit që do të kontrollohet.
Dokumenti hapet duke klikuar numrin e dokumentit në kolonën Numri i porosisë
 |
KËSHILLË
Tipi i dokumentit për tepricën e inventarit duhet të jetë përcaktuar më parë në Regjistrin e llojeve të dokumenteve .
|

Më pas zgjidhni Skedarin ku mund të gjenden dokumentet e tepricës dhe mungesës.

Zgjedhja e Numrit të porosisë hap dokumentin e tepricës.
Më pas, personi përgjegjës dëshiron të printojë dokumentin.
Për të printuar dokumentin e tepricës së inventarit, personi përgjegjës klikoni butonin e shiritit të veglave Printo.
 |
KËSHILLË
Për të parë një dokument në Listën e inventarit, klikoni ikonën e syrit (Paraqitja) në rreshtin e dokumentit të dëshiruar.
|
Një paraqitje e dokumentit, e cila është gati për printim, hapet në një dritare të re.