Kontrollimi i mungesës së inventarit

Mungesa e inventarit është një tregues mjaft i besueshëm që jo të gjitha dokumentet janë futur në sistem ose që disa dokumente janë futur gabimisht.
Dokumenti i mungesës së inventarit klasifikohet si një dokument i brendshëm i daljes, prandaj dokumentet e këtij lloji nuk mund të modifikohen pasi të jenë krijuar. Në të njëjtën kohë, ky lloj dokumenti nuk klasifikohet si regjistër tatimor dhe nuk përfshin asnjë detyrim nga klientët, prandaj përdoret vetëm për të regjistruar konsumimin e materialeve.
 |
KËSHILLË
Për më shumë informacion mbi mungesën e inventarit, shihni kapitullin Mungesa e inventarit.
|
Ky kapitull tregon se si të përcaktohet mungesa e inventarit.
Pas një numërimi të inventarit të bërë në Depo Retail, një dokument i numërimit të inventarit shfaqet në listën e inventarit.
 |
KËSHILLË
Për udhëzime se si të krijoni një numërim të ri të inventarit, shihni kapitullin Krijimi i një numërimi të ri të inventarit. Kur një dokument i numërimit të inventarit konfirmohet, një dokument i mungesës ose tepricës së inventarit krijohet automatikisht.
|
Nga menuja kryesore, personi përgjegjës zgjedh modulin Inventari dhe hap Listën e inventarit.

Personi përgjegjës dëshiron të shfaqë vetëm dokumentet e numërimit të inventarit që lidhen me Depo Retail.
Në fushën Kërko në krye të dritares, personi përgjegjës fut: "depo retail".
Në fushën Data nga, futet data e fillimit, në këtë rast 01.01.2022, ndërsa në fushën Data deri, specifikohet dita aktuale.
Në pjesën qendrore të dritares, shfaqen dokumentet e numërimit të inventarit që përputhen me kriteret e zgjedhura.

Personi përgjegjës hap dokumentin përkatës.
Nga lista e dokumenteve, personi përgjegjës zgjedh dokumentin e inventarit për të cilin do të kontrollohet dokumenti i mungesës.
Dokumenti hapet duke klikuar numrin e dokumentit në kolonën
 |
KËSHILLË
Lloji i dokumentit për mungesën e inventarit duhet të jetë përcaktuar më parë në Llojet e dokumenteve regjistër.
|

Më pas zgjidhni Skedën Lidhje ku mund të gjenden dokumentet e tepricës dhe mungesës së inventarit.

Zgjedhja e Numrit të porosisë hap dokumentin e mungesës.

Më pas, personi përgjegjës dëshiron të shtypë dokumentin.
Për të shtypur dokumentin e mungesës së inventarit, personi përgjegjës klikon butonin e shiritit të veglave Shtyp.
 |
KËSHILLË
Për të parë një dokument në Listën e inventarit, klikoni ikonën e syrit (Parapamje) në rreshtin e dokumentit të dëshiruar.
|
Një parapamje e dokumentit, i cili është gati për shtypje, hapet në një dritare të re.