Lista e njësive të matjes

Ndër regjistrat e lidhur me Artikujt regjistrin në PANTHEON Web Light, ka gjithashtu një Njësitë kryesore të matjes regjistër, i cili përmban njësitë e matjes të paracaktuara dhe ato të shtuara më vonë që përdoren në kompani. Të gjitha njësitë e matjes mund të kenë gjithashtu një kod ndërkombëtar përkatës.
Ky kapitull përshkruan se si të shihni rreshtat në listën e njësive të matjes dhe si të kërkoni, renditni dhe filtroni të dhënat në listë.
 |
Përmbledhja e rastit
Personi përgjegjës dëshiron të shohë listën e njësive të matjes. Duke përdorur fushën e kërkimit, personi përgjegjës dëshiron të gjejë njësinë e matjes ORË dhe të shohë të dhënat e saj. Më pas, personi përgjegjës dëshiron të renditë njësitë e matjes sipas kodit në rënie dhe të përdorë filtrin për të shfaqur të gjitha njësitë e matjes që përmbajnë fjalën ORË. Kjo bëhet si më poshtë:
- Hapja e listës së njësive të matjes
- Kërkimi për njësitë e matjes
- Renditja e të dhënave në listë
- Filtrimi i të dhënave në listë
|
1. Hapja e listës së njësive të matjes
Për të hapur Artikujt regjistrin, personi përgjegjës klikoni Regjistrat | Artikujt nga menuja kryesore.
Kjo hap listën e artikujve, ku personi përgjegjës klikoni fushën Regjistrat në krye të listës dhe zgjidhni Njësitë kryesore të matjes nga lista.
Kjo hap listën e njësive të matjes.

2. Kërkimi për njësitë e matjes
Në listën e njësive të matjes, mund të gjeni shpejt llojin e dëshiruar të artikujve duke përdorur fushën e kërkimit. Në këtë rast, personi përgjegjës po kërkon njësinë e matjes ORË.
 |
PARALAJMËRIM
Në fushën e kërkimit, mund të kërkoni sipas kodit ose emrit të njësisë së matjes.
|
Në fushën Kërko në krye të listës, personi përgjegjës fut stringun e kërkimit "orë".
Njësia e kërkuar e matjes shfaqet në listë.

Duke klikuar kodin blu ose emrin e njësisë së matjes HUR - Orë, personi përgjegjës mund të kontrollojë të dhënat e saj.

Duke klikuar ikonën X (Anulo) në linjën e komandës, personi përgjegjës kthehet në listën e njësive të matjes.
3. Renditja e të dhënave në listë
Të dhënat në listë mund të renditen në rritje ose në rënie në të tri kolonat:
- Kodi
- Kodi ndërkombëtar
- Emri
Personi përgjegjës dëshiron të renditë njësitë e matjes të shfaqura sipas kodit në rënie.
Për ta bërë këtë, personi përgjegjës klikoni fushën Kodi.
Një dritare e re shfaqet ku personi përgjegjës zgjidh ikonën Z-A
(Në rënie) nga lista në seksionin Renditja. Kodet do të renditen sipas vlerës nga më e madhe në më të vogël ose në rendin përbërës në rënie.

|
PARALAJMËRIM
Në kolonën ku renditja është aktivizuar aktualisht, ikona e shigjetës poshtë shfaqet.
|
4. Filtrimi i të dhënave në listë
Të dhënat në listë mund të filtrohen në të gjitha kolonat duke specifikuar kushte të ndryshme:
- Fillon me
- E barabartë
- Boş
- Jo bosh
- Përmban
- Nuk përmban
- Mbaron me
- Jo e barabartë
Personi përgjegjës dëshiron të filtrojë njësitë e matjes në mënyrë që të shfaqen vetëm njësitë e matjes që përmbajnë stringun "ORË".
Për ta bërë këtë, personi përgjegjës klikoni fushën Tipi.
Një dritare e re shfaqet, ku personi përgjegjës zgjidh kushtin Përmban nga lista e fushës Filtrimi sipas kushteve.
Në fushën e zbrazët, personi përgjegjës fut "orë" dhe konfirmon filtrin duke klikuar butonin Paraqit.

Të gjitha njësitë e matjes që përmbajnë stringun e kërkuar "orë" shfaqen dhe renditen në rendin në rënie sipas kodit.