Lista e normave tatimore

Regjistri i normave tatimore përdoret për llogaritjen dhe regjistrimin e saktë të tatimit mbi vlerën e shtuar (TVSH). Ai përmban të gjitha llojet e taksave dhe normat e tyre tatimore me të cilat blihen ose shiten mallrat. Kjo e bën të shpejtë dhe të lehtë përdorimin e normave tatimore dhe zvogëlon mundësinë e gabimeve në llogaritje.
 |
SHENIM
Për më shumë informacion mbi regjistrin e normave tatimore, shihni kapitullin Normat tatimore në udhëzuesin teknik.
|
Ky kapitull tregon se si të përdorni regjistrin e normave tatimore për të kërkuar një normë tatimore specifike.
 |
Përmbledhja e rastit
Personi përgjegjës dëshiron të kërkojë normën tatimore për mallrat mbi të cilat ngarkohet TVSH-ja me 22% dhe të kontrollojë nëse norma tatimore është aktive, dmth. e gatshme për t'u përdorur. Kjo bëhet si më poshtë:
- Hapja e listës së normave tatimore
- Kërkimi i normave tatimore
- Filtrimi i të dhënave në listë
|
1. Hapja e listës së normave tatimore
Për të hapur Regjistrin e normave tatimore , personi përgjegjës klikoni Regjistrat | Normat tatimore nga menuja kryesore. Kjo hap regjistrin e normave tatimore , ku shfaqen të gjitha normat tatimore të futura në program.

2. Kërkimi i normave tatimore
Personi përgjegjës dëshiron të kërkojë normën tatimore për mallrat mbi të cilat ngarkohet TVSH-ja me 22%. Për ta bërë këtë, personi përgjegjës fillon të shkruajë tekstin "mallra" në fushën Kërko.
Programi përditëson të dhënat në listë në mënyrë që ato të përputhen me kriteret e futura.

3. Filtrimi i të dhënave në listë
Personi përgjegjës dëshiron të ngushtojë më tej grupin e të dhënave për të treguar vetëm rreshtat me normën tatimore 22%. Për ta bërë këtë, personi përgjegjës përcakton një kusht filtrimi për të renditur të dhënat sipas kolonës.
Në kolonën % TVSH, personi përgjegjës klikoni ikonën e arrow poshtë
dhe zgjidhni opsionin Përmban në fushën Filtroni sipas kushteve.
Pastaj, personi përgjegjës fut 22 në fushën e zbrazët.
Për të konfirmuar filtrin, personi përgjegjës klikoni butonin Dërgo.

Programi përditëson të dhënat në listë në mënyrë që ato të përputhen me kriteret e futura.

|
IMPORTANT
Imazhet e lokalizuara për këtë faqe nuk janë gjeneruar ende dhe do të futen në një fazë më vonë.
|