Krijimi i një metode të re pagese

Metodat e pagesës e bëjnë punën me programin të shpejtë dhe të lehtë dhe ndihmojnë në fitimin e një pasqyre të transaksioneve të përditshme kur mbyllet kasa. Metodat e pagesës mund të shtohen sipas nevojave tuaja.
 |
KËSHILLË
Për më shumë informacion mbi krijimin e një metode të re pagese, shihni kapitullin Krijo metodë të re pagese në udhëzuesin teknik.
|
Ky kapitull tregon se si të krijoni një metodë të re pagese.
 |
Përmbledhja e rastit
Personi përgjegjës dëshiron të shtojë një kod të ri në regjistrin e metodave të pagesës për një kupon dhurate, i cili do të përdoret si një metodë pagese jo në para. Kjo bëhet si më poshtë:
- Hapja e listës së metodave të pagesës
- Hapja e formularit për krijimin e një metode të re pagese
- Shkruani të dhënat mbi metodën e re të pagesës
|
1. Hapja e listës së metodave të pagesës
Personi përgjegjës hap listën e metodave të pagesës duke klikuar Regjistrat | Metodat e pagesës në menunë kryesore. Kjo hap regjistrin e metodave të pagesës , ku shfaqen të gjitha metodat e pagesës të futura në program.

2. Hapja e formularit për krijimin e një metode të re pagese
Për të hapur një formular të bardhë për të futur një metodë të re pagese, personi përgjegjës klikoni butonin Krijo metodë të re pagese në linjën e komandës.

Kjo hap dritaren Informacion mbi metodën e pagesës për të shtuar metodën e pagesës në regjistër.

3. Shkruani të dhënat mbi metodën e re të pagesës
Personi përgjegjës fillon të shkruajë të dhënat mbi metodën e re të pagesës në formularin e bardhë duke plotësuar fushat: Kodi, Emri dhe Metoda, dhe duke shtuar ikonën për metodën e re të pagesës.
 |
KËSHILLË
Kur krijohet një kod i ri, statusi i fushës automatikisht ndryshon në Aktiv.
|
Në fushën Kodi, personi përgjegjës fut një kod unik për metodën e re të pagesës, në këtë rast: 18.
Më pas, personi përgjegjës fut "Kupon dhurate" si emrin e metodës së pagesës në fushën Emri.
Nga lista e rënë e Metodës, personi përgjegjës zgjedh N - Jo në para.
Në fund, personi përgjegjës i jep një ikonë metodës së re të pagesës duke tërhequr dhe lëshuar imazhin në kornizën për ngarkimin e imazhit.

Personi përgjegjës ruan të dhënat e futura duke klikuar në butonin Ruaj në këndin e sipërm të djathtë të formularit. Metoda e re e pagesës është futur në regjistrin e metodave të pagesës dhe është gati për t'u përdorur.