Lista e kodit postar

Lista e kodit postar përdoret më së shumti në regjistrin e Subjekteve. Ju mund të futni si kodet postare vendase ashtu edhe ato të huaja. Përdorimi i një liste të kodit postar e përshpejton punën me programin dhe zvogëlon mundësinë për gabime gjatë futjes së të dhënave.
Ky kapitull tregon se si të përdorni listën e kodit postar për të kërkuar një kod postar të caktuar.
 |
Përmbledhja e rastit
Personi përgjegjës dëshiron të kontrollojë listën e kodit postar dhe të kërkojë një kod postar të caktuar: 3320 – Vitanje. Kjo bëhet si më poshtë:
-
Hapja e listës së kodit postar
- Kërkimi për një kod postar
|
1. Hapja e listës së kodit postar
Për të hapur Kodet postare regjistrin, personi përgjegjës klikoni Regjistrat | Kodet postare nga menuja kryesore. Kjo hap Kodet postare regjistrin, ku shfaqen të gjitha kodet postare të futura në program.

2. Kërkimi për një kod postar
Më pas, personi përgjegjës dëshiron të zbulojë nëse kodi postar 3320 - Vitanje është futur tashmë në Kodet postare regjistrin. Personi përgjegjës fut kriterin e kërkimit "vitanje" në fushën Kërko.
Programi përditëson të dhënat në listë në mënyrë që ato të përputhen me kriteret e futura.

|
KËSHILLË
Shumica e kodit postar në Slloveni janë ngarkuar tashmë në bazën e të dhënave, por ju gjithashtu mund t'i shtoni ato sipas dëshirës.
|