Filtrat në listën Përmbledhja e Kafshëve

për ta bërë më të lehtë kërkimin për kafshët, mund të filtroni listën Përmbledhja e Kafshëve nga pronari. Kur kërkoni ose filtroni listën e kafshëve nga pronari, mund të përdoren filtra të ndryshëm, të cilat do t'i përshkruajmë përmes rastit të përdorimit.
Në këtë kapitull, do të paraqesim një shembull të përdorimit të filtrave në listën Përmbledhja e Kafshëve. Funksionaliteti ndodhet në menunë Veterinar | Libra kodikë | Libri kodik i pronarëve dhe kafshëve.
Personi përgjegjës mban një regjistër të pronarëve dhe kafshëve në Libri kodik i pronarëve dhe kafshëve.
Për këtë qëllim, zgjidhni menunë Veterinar | Libra kodikë | Libri kodik i pronarëve dhe kafshëve.
Një dritare hapet Hyrja e pronarit/kafshës siç tregohet në imazhin më poshtë.

Vazhdon me kërkimin për pronarin e kafshës.
Personi përgjegjës në barin e veglave me butona navigimi kërkon pronarin: Jan Sivec.

|
KËSHILLË
Ndërroni (Vetëm aktiv) lejon që vetëm kafshët aktive të pronarit të shfaqen në listë. Ato që janë shitur, dhënë, etj., nuk do të shfaqen në listë.
|
Personi përgjegjës vazhdon të specifikojë filtrin e dëshiruar për shfaqjen e listës së kafshëve.
Lista e kafshëve të pronarit Jan Sivec dëshiron të kufizohet vetëm në kafshë të kuajve.
Kjo arrihet me filtrin Lloji i kafshës, i cili ndodhet në rreshtin e filtrit (i treguar në imazhin më poshtë).

Në fushë, mund të filloni të shkruani llojin e dëshiruar me të cilin dëshironi të filtroni listën ose të klikoni në arrow
.
Kjo shfaq një listë të rënë të llojeve ekzistuese të kafshëve që pronari i zgjedhur ka.
Nga lista e rënë, në rastin tonë, zgjidhni opsionin: Kafshë të kuajve.

Në të njëjtën mënyrë, lista gjithashtu mund të filtrohet nga filtra të tjerë të mundshëm:
 |
KËSHILLË
Butoni (Pastroni filtrin) lejon që të gjitha filtrat e vendosur në listën e kafshëve të pronarit të fshihen.
|
Në pjesën e poshtme të formularit, lista e kafshëve të pronarit tani tregon vetëm kafshë të llojit të kuajve.