Pranimi në magazinë – MF

Forma Prano lejon që të pranoni sasinë e prodhuar në magazinë pasi një porosi pune (WO) të jetë përpunuar. Ajo gjithashtu lejon që të pranoni pjesët e mira dhe pjesët për riparim dhe çdo mbetje dhe mbetje prodhimi.
Kur puna të jetë përfunduar, kjo formë përdoret për të raportuar thjesht sasinë e prodhuar gjatë operacionit të punës. Kjo automatikisht krijon dokumetet e pranimit dhe, në këmbim, stoku për pjesët e prodhuara krijohet në magazinat e zgjedhura.
 |
KËSHILLË
Për detaje teknike mbi formën Prano, shih kapitullin Prano – MF.
|
Ky kapitull përshkruan se si të raportoni sasinë e produktit (në këtë rast gjysmë-produkt) në një WO.
Në PANTHEON Web Terminal, personi përgjegjës hyn dhe forma Porositë e punës hapet, me të gjitha WO-të e krijuara në periudhën e një viti.

Më pas, ata zgjedhin WO-në për t'u përpunuar.
Filtrat përdoren për të zgjedhur një ose më shumë porosi pune.
Për të treguar filtrat, ata klikojnë në Kërko butonin. Ka disa filtra të ndryshëm të disponueshëm.

|
KËSHILLË
Kur filtrohet, është e rëndësishme të theksohet se filtri i fundit i zgjedhur ruhet gjithmonë. Kjo shmang rivendosjen. Nëse dëshironi të rivendosni filtrat, ka një ikonë të qartë e cila fshin të gjitha kriteret e kërkimit të futur në filtrat në të njëjtën kohë.
|
Ata aktivizojnë butonin e kalimit Të dhënat nga plani ditor.
Vetëm WO-të që janë planifikuar për përpunim në planin ditor shfaqen në listë.

Nga lista e WO-ve, ata klikojnë kartelën e WO me numrin e WO 23-6000-000020 dhe linjën e artikullit LARA3_DOOR.
Kjo hap formën Operacionet, ku shfaqen kartelat e operacioneve të planifikuara të punës.
Më pas ata klikojnë butonin Prano për të hapur formën Pranimi në magazinë.

Më pas, ata mund të raportojnë sasinë e pranuar në WO.
Në procesin e prodhimit, një (1) pjesë e mirë dhe një (1) pjesë për riparim janë prodhuar. Nuk është gjeneruar asnjë mbetje ose mbetje në proces.
Në fushën Prodhuar, ata futin sasinë e prodhuar: 1.
Në fushën Për riparim, ata futin sasinë për riparim: 1.
Pastaj ata klikojnë butonin Konfirmo pranimin për të konfirmuar pranimin.

Kur produkti/gjysmë-produkti është pranuar me sukses, dritarja Informacioni shfaq mesazhin: "Pranimi përfundoi me sukses."
Ata klikojnë butonin OK.
Personi përgjegjës klikoni butonin Prapa për t'u kthyer në formën Materialet.
Më pas, ata zgjedhin tabin Porositë e punës.
Kjo hap formën Porositë e punës.
Ata përdorin shiritin e kërkimit për të kërkuar WO-të me artikullin LARA3_DOOR
Të dhënat e shfaqura grafikisht dhe numerikisht në kartelën e WO 23-6000-000020 tregojnë përparimin në procesin e prodhimit dhe sasinë e raportuar të produkteve të pranuara.