Pranimi në magazinë – SE

Forma Prano të mundësojë pranimin e pjesëve të mira dhe çdo zvogëlim në magazinë pasi një porosi pune (WO) të jetë përpunuar.
Kur puna të jetë përfunduar, kjo formë përdoret për të raportuar thjesht sasinë e prodhuar gjatë operacionit të punës. Kjo automatikisht krijon dokumente pranimi dhe, nga ana tjetër, stoku për pjesët e prodhuara krijohet në magazinat e zgjedhura.
 |
KËSHILLË
Për detaje teknike mbi formën Prano, shih kapitullin Prano – SE.
|
Ky kapitull përshkruan se si të raportosh sasinë e produktit (në këtë rast gjysmë-produkt) në një WO.
Në PANTHEON Web Terminal, kur personi përgjegjës hyn, forma Porositë e punës hapet, me të gjitha WO-të e krijuara në periudhën e një viti.

Më pas, ata zgjedhin WO-në për t'u përpunuar.
Filtrat përdoren për të zgjedhur një ose më shumë porosi pune.
Për të treguar filtrat, ata klikojnë në Kërko butonin. Ka disa filtra të ndryshëm të disponueshëm.
Në fushën Statusi i WO në krye të formës, ata zgjedhin Në përpunim nga lista e rënëse.
Vetëm WO-të me statusin Në përpunim tani shfaqen në listë, dmth. WO-të për të cilat nuk janë raportuar ende sasi ose punë.

Nga lista e WO-ve, ata klikojnë në Karta e WO me numrin e WO 24-6000-000017 dhe linjën e artikullit POLE_2_3M.

Kjo hap formën Operacionet, ku shfaqen kartat e operacioneve të planifikuara të punës.
Pastaj ata klikojnë butonin Prano për të hapur formën Prano.

Më pas, ata mund të raportojnë sasinë e pranuar në WO.
Në procesin e prodhimit, janë prodhuar dy (2) pjesë të mira.
Në fushën Prodhimi, personi përgjegjës fut sasinë e prodhuar: 2.
Pastaj ata klikojnë butonin Konfirmo pranimin për të konfirmuar pranimin.

Kur produkti/gjysmë-produkti është pranuar me sukses, dritarja Informacioni shfaq mesazhin: "Pranimi përfundoi me sukses."
Ata klikojnë butonin OK.
Ata klikojnë butonin Kthehu për t'u rikthyer në formën Materialet.
Më pas, ata zgjedhin tabin Porositë e punës.
Kjo hap formën Porositë e punës.
Të dhënat e shfaqura grafikisht dhe numerikisht në Karta e WO 24-6000-000017 tregon përparimin në procesin e prodhimit dhe sasinë e raportuar të produkteve të pranuara.