Aktivizimi i Granulës së Personelit
Ky kapitull ofron përshkrime më të detajuara të procesit të caktimit Granulave të Personelit PANTHEON përdoruesve dhe të cilësimeve të tjera të rëndësishme për funksionimin optimal të aplikacionit.
Para se të aktivizoni Granulën e Personelit për një përdorues të ri, rekomandohet fuqishëm të përcaktoni autorizimet e përdoruesit. Në PANTHEON, zgjidhni Cilësimet | Programi | Paneli i administratës | Përdoruesit dhe grupet | Përdoruesit dhe zgjidhni përdoruesin përkatës. Në tabin Siguria | Gjenerale, vendosni lejet në Asnjë dhe klikoni butonin Ruaj .

Në PANTHEON, zgjidhni Cilësimet | Programi | Paneli i administratës | Versionet/Upgrade | Instalimi dhe zgjidhni tabin Granulat .

Nëse ndiqni udhëzimet e mësipërme kur aktivizoni granulën, përdoruesi do të marrë lejet e paracaktuara, të cilat rekomandohen. Të gjitha autorizimet e tjera do të vendosen automatikisht në asnjë.
 |
KUJDES
Nëse i caktoni Granulën një përdoruesi ekzistues, për shembull, një superior që ka leje më të larta, superiori do të ketë gjithashtu leje më të larta në Granula. Kjo do të thotë se Granula nuk do të zëvendësojë lejet më të larta me ato më të ulëta.
|
 |
KUJDES
Nëse e hiqni Granulën nga përdoruesi, lejet e përdoruesit rikthehen në gjendjen para se Granula të caktohej.
|
 |
KUJDES
Aktivizimi i Granulës nuk do të funksionojë siç përshkruhet më sipër nëse kutitë e kontrollit Trashëguar nga prindi dhe Fitues nga grupi i përdoruesve janë të kontrolluara për autorizimet individuale. Autorizimet me këto cilësime do të funksionojnë sipas kësaj konfigurimi.
|
Autorizimet që caktohen automatikisht për përdoruesin.
2.1 Autorizimet e përgjithshme
Autorizimet e përgjithshme mundësojnë funksionimin e duhur të Gjenerale, Shtoni kërkesa, Dokumentet, Detyrat.

2.2 Autorizimet e Personelit
Autorizimet e Personelit mundësojnë funksionimin e duhur të Gjenerale, të gjitha veçoritë në Regjistrat e punës, Vlerësimi, Arsimi, Dokumentet.

2.3 Autorizimet e Raporteve
Autorizimet e Raporteve mundësojnë printimin e raportit të lejes vjetore në Panelin e Lejës .

|
KUJDES
Nëse i caktoni Granulën një përdoruesi ekzistues, për shembull, një superior që ka leje më të larta, superiori do të ketë gjithashtu leje më të larta në Granulat. Kjo do të thotë se Granula nuk do të zëvendësojë lejet më të larta me ato më të ulëta.
|
Ky kapitull përshkruan cilësime të tjera që janë të rëndësishme për funksionimin e saktë të Granulës së Personelit.
3.1 Interneti
Për kompaninë, cilësimet për dërgimin e kërkesave me email në PANTHEON duhet të përcaktohen.
Në panelin Internet , mund të përcaktoni cilësimet tuaja të emailit. Ato ndahen në cilësime të përgjithshme për Email dhe tab të veçanta për Serverët, Proxy, FTP dhe OAuth2.
Forma mund të aksesohen nga menuja Cilësimet | Programi | Paneli i administratës duke klikuar panelin Cilësimet | Internet.
3.2 Regjistri i Punës
Pritet që punonjësi të ketë një datë fillimi (dmth. fillimi i punës në kompani) të futur në Regjistrin e Punës.

3.3 Superior në Parametrat e Llogaritjes së Paga
Rekomandohet që punonjësi të ketë një superior të zgjedhur në parametrat e Llogaritjes së pagave. Bazuar në këtë cilësim, fusha e superiorit plotësohet automatikisht kur dorëzoni Kërkesat.

3.4 Kontakti dhe Emaili
Në Dosjet e Punonjësve në PANTHEON, zgjidhni kontaktin e punonjësit që është i lidhur me subjektin (në përgjithësi, subjekti është 'Kompania Jonë').

Me dy klikime në fushën e kontaktit, hapet forma e Subjektit , ku duhet të përcaktoni emailin e punonjësit për dorëzimin e suksesshëm të kërkesave.

3.5 Fluksi i Punës
Në programin PANTHEON, zgjidhni Cilësimet dhe menunë Dokumentacioni | Dizajni i Fluksit të Punës.
Klikoni butonin (Importoni/Exportoni të dhëna) në shiritin e veglave dhe klikoni Transferoni regjistrat.
Në Shkarkoni Regjistrin | Definicionet e Fluksit të Punës dritaren, klikoni butonin Shkarkoni nga serveri .
Zgjidhni fluksin e punës (procesin e biznesit) të quajtur Kërkesat për mungesë, detyrat e punës etj.
Klikoni butonin Transferoni në Regjistër .

|
KUJDES
Nëse disa përdorues ndajnë të njëjtin pajisje (p.sh., kompjuter) gjatë përdorimit të Granulës së Personelit, ata duhet të dalin pas çdo seance.
|