Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Izdaja
»
Tristranski posli - konsignacijsko skladišče
Rank: PA User
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Posts: 149
|
Zdravo,
konsignacijsko skladišče delamo po navodilih od Pantheona in tam piše, da se dela v bistvu prenos med skladišči (iz "normalnega" na konsingacijsko). Problem nastane, ko hočem blago iz druge države članice pripeljati v konsignacijsko skladišče, ki je v tretji državi članici. Nikjer ne morem označit na prenosu med skladišči, da gre tu za tristranski posel (kar bi lahko naredil na normalnih fakturah).
Zato tudi potem v poročilo RP-0 ne kaže pravilno, da gre za tristransko dobavo. Prosim, da se to spremeni/popravi urgentno.
Lep pozdrav,
Daniel |
|
|
|
|
|
To kljukico za tristranski posel mora tudi potem nesti na normalno (zbirno) fakturo ob porabi materiala. Tako kot deluje DDV stopnja. |
|
|
|
|
Rank: Datalab
You have been a member since:: 07/09/2010(UTC) Posts: 143
|
Daniel, hvala za posredovano prošnjo za spremembo, na katero sem že opomnila pristojne v Datalabu (prav tako pa tudi na vaše drugo vprašanje na forumu) :-)
Lep pozdrav, Nina.
|
|
|
|
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Posts: 23
|
Pozdravljeni, v davčne evidence in RP-O se uvrščajo dokumenti prevzema/izdaje, zato tudi ta nastavitev tam. Lp,
|
|
|
|
|
Ja to vse lepo in prav, če gre za "normalne" izdaje. Zdaj pa mi povejte, kako naj jaz poročam tristranski posel v konsignacijsko skladišče, če imam 100 dobavnic (pri konsignacijskem skladišču je to prenos med skladišči) in 2 od teh sta tristranski posel? S tem, da vse ne porabim ta mesec, nekaj bo naslednji mesec, potem kak mesec ne, potem spet kak mesec. Račun izstavim, ko dobim porabo in z gumbom dodaj dodam te dobavnice (prenosnice) na skupen račun. In če si nisem označil na prenosnici, jaz ne vem in ne morem vedeti katera dobavnica je tristranski posel in katera ne, razen seveda, če grem ročno gledat, kar pa je pri veliki masi prenosnic kar težko delo.
Poleg tega verjetno tudi postane potem problem, ker bi moral verjetno za to prenosnico ki je tristanski posel izstaviti posebej račun, saj ne moremo imeti na enem računu tristanski in "navadni" posel.
|
|
|
|
|
|
Daniel pozdravljeni, zahvaljujem se vam za vaše dodatno (kompleksnejše) vprašanje, vendar vas prosim, da v tem primeru pošljete prijavo na Helpdesk.
Hvala za razumevanje in lep dan vam želim, Nina.
|
|
|
|
|
Sem objavil na help desku (incident št. 105805).
Lp
Daniel |
|
|
|
|
|
Hvala, Daniel, sem sporočila dalje - upam, da vam bomo lahko čim prej pomagali.
Lep dan vam želim, Nina.
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Blago
»
Izdaja
»
Tristranski posli - konsignacijsko skladišče
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,446 seconds.