Rank: PA User
|
Zdravo,
že nekaj časa se z osebjem Datalab pogovarjam o naslednji zadevi. Stranke nam plačujejo več računov v enem znesku (predvsem se prihrani pri bančnih provizijah). Ko banko knjižim imam možnost zapiranje. Če to opcijo izberem, mi program zapre dokumente, ki jih izberem tako, da spremeni samo vezo, dokument številko pa pobere od prvega in doda vsakemu naslednjemu zaprtemu dokumentu. Dokumenti so sicer zaprti, ker odprte postavke gledajo po vezi, vendar če jaz grem na to temeljnico in hočem pogledat kakšen drug dokument npr. ceno 2 x klik na dokument, ta ne deluje, ker je vse en in isti dokument prvega zapiranega dokumenta.
Še primer: stranka je plačala dokumente x, y in z. Program mi zapre tako: pri računu x mi da v dokument x, v vezo x, pri računu y mi da v dokument x, v vezo y, pri računu z mi da v dokument x, vezo z.
Če hočem pogledam račun y, moram (ker 2x klik ne gre) pogledat konto kartico in tam izluščiti vezo y. Po vezi ne morem iskati (2 x klikniti). Še to, veza je dokument stranke in ni nastal preko Pantheona.
Zanima me, če ima kdo od uporabnikov tudi ta problem in če ga rešuje tako, da ročno vpisuje/zapira dokumente?
Lp
Daniel |
|
|
|
|
|
|
Rank: Datalab
|
Zdravo,
Kot prvo si želim, da bi še kateri uporabnik podal svoje mnenje na Danielovo vprašanje. Jaz pa bom pojasnil, zakaj ne spreminja številke dokumenta na knjižbi plačila ob ročnem zapiranju.
Stranka ima v roki bančni izpisek in ob vnosu pozicije na knjižbo številko izpiska ali pa neko poljubno številko, ker vidi, da skupni znesek ne ustreza nobeni vezni številki ali številki dokumenta v programu. Potem gre na ročno zapiranje. Pri ročnem zapiranju se spremenijo samo vezni dokumenti, ker zapiranje pomeni povezovanje knjižb (tudi) na podlagi veze. Številka dokumenta ostane originalna zaradi sledljivosti, da uporabnik lahko ugotovi, kod je je prišlo zapiranje.
Saj bi dali kljukico in omogočili npr. obe možnosti, vendar večina uporabnikov že tako ali tako meni, da je kljukic preveč.
Lp.
SimonK
|
|
|
|
|
|
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,424 seconds.