Forum

Dobrodošli na forum PANTHEON uporabniških strani.
ninaorel
#1 Objavljeno : 24 November 2010 03:38:00(UTC)
ninaorel

Stopnja: Datalab

Pridružen(a): 07/09/2010(UTC)
Objave: 143

Prejšnji teden sem imela možnost poslušati novo sodelavko v našem klicnem centru, ker je sedela zraven mene. Po dveh dneh, ko sem bolj ali manj »po nesreči« (zaradi fizične bližine najinih miz) poslušala, kako so Špeli potencialne nove stranke »metale dol telefon« ali pa ji odgovarjale – kot je kasneje sama rekla – zelo nesramno, čeprav se jim je le vljudno predstavila in jih povprašala, ali so prejeli našo ponudbo po elektronski pošti, sem se zamislila nad vsemi nami, ki že vse življenje delamo »za šalterjem«, kot velikokrat rečem poklicem, pri katerih se intenzivno komunicira z ljudmi.

Včasih si dovolimo biti strelovodi in predpražniki za težave in frustracije ljudi, drugič spet odidemo po koncu delovnega dne iz pisarn kot sončki, ker nas kdo z iskreno prijaznostjo tako navduši, da lebdimo pol metra nad zemljo in si mislimo: »Imam sanjsko službo in ne le to – še prekleto dobro opravljam svoje delo!« :-)

Ker že skoraj trinajst let delam v medijih ali z njimi (po končanem študiju komunikologije sem bila novinarka in nato piarovka na enem izmed ministrstev v prejšnji vladi) in mi je bilo nekega dne dovolj tega, da me lahko ljudje tako »premetavajo » in uravnavajo moje počutje (ali celo samopodobo!) s svojim trenutnim razpoloženjem, sem preštudirala nekaj knjig Ester in Jeryja Hicksa o Zakonu privlačnosti (mogoče kdo pozna komercialnejšo različico tega – film The secret) in eno leto redno obiskovala predavanja in delavnice na to temo pri gospe Slavi Čeak v Centru za radost življenja.

Doktrino, ki temelji na tem, da si popolnoma vse, kar se nam dogaja v življenju (tudi odzive drugih ljudi!), ustvarjamo oziroma uravnavamo s svojimi mislimi, sem začela prenašati tudi na področje svojega dela in preizkusila malo avtosugestije. Vsakič, ko sem se notranje pozitivno naravnala (da že kar vidim, da mi bo prav ta pogovor s stranko / intervjuvancem / novinarjem / delodajalcem... uspel, ker bo le-ta čutil, kako stojim za svojimi besedami, verjamem vase in v svoje delo, predvsem pa v njem uživam in kako se bo človek na drugi strani iz trenutka v trenutek bolj »mehčal«, ker bo čutil mojo pozitivno vibracijo in se bo nanjo enostavno »prilepil«..) so se ljudje v skladu s to dobro energijo začeli odzivati! Začeli so se dogajati pravi mali komunikacijski čudeži! ****** Zato me preseneča, da marsikateri predavatelji veščin javnega nastopanja , notranje motivacije za uspešnost in kar je še tovrstne sodobne »poslovno-religiozne« navlake, še zdaj na prvo mesto postavljajo AKCIJO (=kdaj kaj povedati, koliko oglasov objaviti v katerih medijih, kam prilepiti letake, kako oblikovati poslovno vizitko ali spletno stran...) in ne VIBRACIJE (=kako se naravnati PREDEN sploh gremo karkoli početi!).

In potem ubogi ljudje zmečejo stahovite denarje za veleumne in priznane šole, seminarje in delavnice vseh vrst, v dobri veri, da jih bo kdo naučil poslovanja, oglaševanja, pisanja uradnih dopisov itd., toda ko ostanejo neko sredo popoldne doma ali v pisarni sami s seboj in nimajo poguma napisati naslednjo suvereno ponudbo ali dopis, nimajo volje in moči vztrajati, gristi dalje na svojem strokovnem področju – kaj jim potem pomaga šest ljubko oblikovanih fasciklov, polnih modrosti o že omenjenih »zunanjih« veščinah z nekega področja, če niso na predavanju ali seminarju dobili ORODIJ za zmagovalno notranjo naravnanost = USPEH MI PRIPADA?!?!?! Da ne bo pomote – osnovna znanja in korake je treba osvojiti – nekaj suhoparne teorije je na začetku vedno potrebne, ampak samo strokovnost brez prave naravnanosti je kot hiša brez trdnih temeljev, ki se ob prvi sapici sesuje! (Žal vem to tudi iz lastnih izkušenj...) Upam, da se bodo počasi začele stvari tudi v Sloveniji premikati tako, da bodo strokovnjaki z družboslovnih področij, in še posebej s tistih, kjer je veliko komunikacije z ljudmi, začeli vključevati v svoja predavanja pomembnost pozitivnih afirmacij, spodbudnih avtosugestij, vizualizacij in podobno. Bil bi že čas...

Zahvaljujoč zgoraj omenjeni doktrini sem se naučila, da skorajda NIKOLI VEČ ne grem v poslovnem ali osebnem življenju v kakršnokoli akcijo, če nisem prej pozitivno »navibrirana« (to je moja skovanka namesto »naravnanosti«). :-) Če torej prej nimam lepe podobe o tem, kar nameravam. Včasih to pomeni najprej se spraviti v boljše razpoloženje in šele nato odgovoriti na nek zoprni telefonski klic, nekaj minut kasneje napisati mejl, kakšen dan dlje po hudem konfliktu počakati z razčiščevanjem in raje prej vibracijsko urediti odnos z drugo osebo – torej na miselni ravni graditi o njem ali njej lepo podobo in šele nato spregovoriti itd..
Sliši se morda zakomplicirano, pa sploh ni – gre samo za ODGOVORNOST in NAKLONJENOST do sočloveka, predvsem pa do samega sebe. Saj je nam lažje pri srcu, če poskušamo videti v drugih predvsem dobro. Kadar pa kričimo na drugega, kričimo itak nase, kadar zmerjamo drugega, zmerjamo sebe, kadar ponižujemo drugega, ponižujemo sebe...

In v stilu te miselnosti sem predlagala tudi svoji mladi sodelavki v klicnem centru, ki se mi je že prav smilila, ker je – na videz nemočna - »kasirala« nevljudne odzive potencialnih strank, čeprav je delala povsem v skladu s poslovnim bontonom ali pa jih je neuspešno prepričevala v nakup PANTHEONA, čeprav je marektinško storila vse »by the book«, naj se pozitivno naravna, preden gre v akcijo. Da naj raje naredi manj klicev, pa tiste dobro notranje »naštelana« - da najprej začuti, kako je prav ona, prav v tem trenutku, prav za to delovno mesto najprimernejša oseba, ker ga sicer ne bi dobila! Da ji bodo odslej vsi neskončno prijazno odgovarjali, ker bodo začutili njeno pozitivno energijo, njeno vero vase in v produkt, ki ga trži po telefonu... »Poigraj se tako s svojimi mislimi – če ne bo delovalo, se lahko vedno vrneš k staremu načinu,« sem ji še rekla in se potopila nazaj v svoje delo. No, ni trajalo dolgo. Zmotili so me Špelini navdušeni vzkliki in smeh: »Hahaha, uspelo je! Sprejel je našo ponudbo!« In čez 5 minut spet:«Hahaha, ne morem verjeti -še eden nov!« ...in potem isto spet in spet. Preden je šla tistega dne domov, sem jo vprašala, koliko novih strank je pridobila: »Osem!« je upravičeno ponosno odgovorila. Bila sem srečna – zanjo.

Z vsem skupaj sem želela reči - kot »vietnamska veteranka« na področju bojev z mediji (hujši, sem jih doživela v politiki, namreč NE obstajajo)- da iz ljudi vedno izvabljamo tisto, kar nosimo v sebi. In veseli me, da modrosti te trde šole iz politike, lahko prenašam naprej – tudi na urednikovanje uporabniških strani Datalaba. Po nekaj začetnih verbalnih eskapadah določenih juzersajt-obiskovalcev se je namreč situacija že po enem mesecu zelo umirila. Uporabniki so postali – z zelooo redkimi izjemami - vljudni. Zakaj? Upam si trditi, da zato, ker sem si prvotno zastavila maksimo: komunikacijo na tem, velikokrat »vročem« mestu debat, bomo kljub temu kultivirali na najvišjo možno raven! Lahko smo poleg strokovnosti tudi šaljivi, gečkljivi ali norčavi, ne bomo pa nevljudni ali zajedljivi. In to ne glede na to, da so številni Datalabovci, ki uporabnike oskrbujejo z odgovori na forumu, velikokrat pod stresom zaradi preobremenjenosti, jezni uporabnik PANTHEONA, ki mu »spet nekaj ne dela«, ga pa samo še dodatno podžiga...

Pozitivna naravnanost se dobesedno »splača«. Tako Datalabovcem - ker ustvarja vljudnejše tone komunikacije, ti pa večjo motivacijo za delo in s tem večjo učinkovitost, kot tudi uporabnikom: mnogo več boste dobili od nas, če boste vljudni, pa še sami se boste ob tem bolje počutili! :-)

Če torej NE želimo, da postanejo vljudni uporabniki (hm, pa tudi Datalabovci!) »ogrožena vrsta«, potem najprej energetsko in miselno počistimo pred svojim pragom (vprašajmo se: sem danes neprespan? / imam PMS? / me žena spet vara s poštarjem? /je mož pozabil na obletnico poroke, ker se ga je spet preveč nasekal? /....in sem zato danes ekstra noro zoprn /-a?) in se nato odločimo, ali bomo res na drugega rohneli in bobneli, kot smo sprva v afektu hoteli, ali lahko stvari uredimo tudi na lepši način.

Naredimo slednje, ampak ne zaradi drugega; predvsem zaradi – nas samih! :-)

Uredil uporabnik 28 November 2010 15:06:36(UTC)  | Razlog: Ni naveden

Daniel
#2 Objavljeno : 02 December 2010 14:20:58(UTC)
Daniel

Stopnja: PA User

Pridružen(a): 24/04/2009(UTC)
Objave: 149

Super napisano. Se popolnoma strinjam.

Daniel
Fibkomerc d.o.o.
www.fibkomerc.si
Daniel
#3 Objavljeno : 02 December 2010 14:22:22(UTC)
Daniel

Objave: 149

Najbolj se pri mojem delu to vidi, ko komuniciramo z Durs-om (referenti, inšpektorji). Če si vljuden, lahko skoraj vse stvari urediš, če ne, pa jih hitro dobiš po "glavi".
Daniel
Fibkomerc d.o.o.
www.fibkomerc.si
ninaorel
#4 Objavljeno : 02 December 2010 14:55:12(UTC)
ninaorel

Hvala, Daniel in me veseli, da ugotavljate pozitivne učinke te "sončne naravnanosti" pri poslovni komunikaciji.. :-):-)

Lep zimski dan vam želim,
Nina.
LELAK
#5 Objavljeno : 08 December 2010 12:34:15(UTC)
LELAK

Objave: 30

Upam, da bo tole prebral tudi kdo od "tistih" uporabnikov.... in jasno, fajn bi bilo, da bi se tem tudi prepoznal :-)
ninaorel
#6 Objavljeno : 08 December 2010 15:59:46(UTC)
ninaorel

....Tudi jaz tako upam in v tem duhu sem tole pisala.... :-)
martin
#7 Objavljeno : 27 March 2011 20:04:48(UTC)
martin

Objave: 53

Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
Ga. Nina
vam moram povedati da ste dobro napisali, samo zmotil me pa je stavek na koncu: In to ne glede na to, da so številni Datalabovci, ki uporabnike oskrbujejo z odgovori na forumu, velikokrat pod stresom zaradi preobremenjenosti, jezni uporabnik PANTHEONA, ki mu »spet nekaj ne dela«, ga pa samo še dodatno podžiga...
[/i]

težava je, da vse prevelikokrat stvari ne deljo po nadgradnjah, in to tisto, ki je prej delelo OK in potem ti po nekaj letih intenzivne uporabe Panthona vzdigne pokrovko in si daš duška. Če bi se zadeve odpravile brez finančnih učinkov bi še požrl, ampak še vedno me je odpravljanje težav stalo kar nekaj denarja.
ANDREJM1
#8 Objavljeno : 29 March 2011 17:05:07(UTC)
ANDREJM1

Objave: 126

martin wrote:
Ga. Nina
težava je, da vse prevelikokrat stvari ne deljo po nadgradnjah, in to tisto, ki je prej delelo OK in potem ti po nekaj letih intenzivne uporabe Panthona vzdigne pokrovko in si daš duška. Če bi se zadeve odpravile brez finančnih učinkov bi še požrl, ampak še vedno me je odpravljanje težav stalo kar nekaj denarja.

Ja, res je. Prevečkrat ni delovalo. Vendar pa že leto intenzivno delamo na tem & so rezultati precej vidni. Ste nadgrajevali v zadnjih 9 mesecih? Kake večje take neprijetnosti (po mojem vedenju) ni bilo. Ko gledamo analizo napak jih je več kot 50% takih, ki izvirajo iz prve verzije P55 ali celo še starejše. Pri preostalih 50% pa gre za malo opazne (in redko uporabljane) funkcije, večinoma starejše od 3 buildov nazaj.

In še nekaj: od novembra ne plačujete ničesar za odpravljanje takih napak. To je del Garantirane nadgradnje, ki jo popravljamo brezplačno pri uporabnikih sami.
vitamin
#9 Objavljeno : 23 April 2012 16:44:35(UTC)
vitamin

Objave: 49
Man

Ja, gospa Orel. Le kako to, da nekateri uporabniki izgubijo kompas v komunikaciji, ko pa je vendar iskanje vzrokov (najprej pri sebi) in rešitev za Pan/DL napakice tako ZAAAABAAVNO?
Če vas zanima, kako zabavno sem preživel del včerajšnje nedelje, si lahko pogledate tale link: https://usersite.datalab.eu/Defa...=posts&m=17082#17082
Še eno vprašanjce (da ne boste mislili, da se penasti obiskovalci luzersajta ne znamo tudi pošaliti): Koliko časa, mislite da bi vas imel g.Mertelj na palubi, če ne bi tako pozitivno vibrirali???

LP, Jože
kao vitamin
ninaorel
#10 Objavljeno : 25 April 2012 19:19:39(UTC)
ninaorel

Spoštovani gospod Jože,

najprej me veseli, da moje dolgo razmišljanje (in potem pisanje) neke noči, pred skoraj dvema letoma, ko sem začela urednikovati uporabniškim stranem in združevati PANTHEON skupnost, ni ostalo neopaženo in da je celo ponovno "izvlečeno iz naftalina"! :-)

Nisem sicer pristojna za komentiranje konkretnih težav s PANTHEON-om (vas pa obveščam, da se ta, ki ste jo izpostavili v zadnji objavi, že rešuje), lahko pa z gotovostjo trdim, da v preteklih dveh letih uporabniki PANTHEON-a niste več "od boga pozabljeno ljudstvo", k čemur je pripomogel tudi forum, ki je kar zelo zadovoljivo zaživel.

Ker pa ti sicer spodbudni rezultati pospešenega reševanja težav uporabnikov še zdaleč ne dosegajo naših visoko zastavljenih ciljev, si lahko obetate od nas v bližnji prihodnosti še veliko več.

Do takrat pa prosimo za nekaj strpnosti in razumevanja!

Hvala in lep preostanek dne vam želim,
Nina.

Uredil uporabnik 25 April 2012 19:25:05(UTC)  | Razlog: Ni naveden

vitamin
#11 Objavljeno : 14 May 2012 17:18:15(UTC)
vitamin

Man

Pozdravljeni, gospa Orel (in g. Mertelj).

sicer je to (C/P) odgovor na vaše prijazno e-povabilo na DL Pan konferenco, vendar hkrati tudi bistvo naših težav v uporabi Pan ter posledično v komunikaciji:

Iz dveh, meni enakovrednih in zelo povezanih razlogov, vašega povabila ne morem sprejeti. To sta osebno pomanjkanje časa in pa spoznanje, da se po treh letih (2009), ko sem prvič naredil migracijo s P5 na P55, bistvo vašega poslovnega modela ni spremenilo. Vsekakor sta vaš marketinški razvoj in poslovna širitev opazna in hvale vredna, vendar z mojega nivoja mikro uporabnika vseeno postranska, dokler bo veljala formula: novo osveževanje = nove napake.

Večkrat sem razmišljal, zakaj tako vztrajate pri takšnem pristopu. Edini možni odgovor, ki mi reši vse neznanke, je:

poslovni model DL/ Pantheon je PRODAJA NAPAK!

To dejstvo je prikrito v ozadju, vendar mislim, da se ga dobro zavedate. Kajti tisti trenutek, ko bi izdali povsem delujoč bild (v eni nadgradnji rešili vse ključne napake) ali izdali dobro delujočo novo verzijo (P6 ?), se bi vaš poslovni model (in z njim DL?) SESUL.

Ta poslovni model lepo ohranjate z dodajanjem novih funkcionalnosti, tehničnih (SQL, Oracle, oblak...) ter jezikovnih (jugo) in poslovnih izpeljank (farma). Z navideznim odpiranjem, spletno podporo in neposredno komunikacijo uporabnike-odvisnike držite na varni distanci, "prodajate" čas - in v najmanj enem žepu držite figo. Oglejte si naslove v forumu, oglejte si polovičarsko wiki pomoč, ki ste ju elegantno prenesli v samopoč in odgovornost (bolj ali manj istih) uporabnikov. Reakcijski čas (sicer milostnih) odgovorov vaših sodelavcev na DLusersajt pa je enota zase.

Zavedam se programske in poslovne kompleksnosti vaše dejavnosti in podjetja, vendar v svetu SW so znani tudi radikalni posegi "v dobro uporabnikov" - npr. MS z Visto. Vse dokler ne boste sposobni podobnega preobrata, bo vsako modrovanje in floskovanje o silnem reševanju napak brezpredmetno. Enostavno - ustavite dodajanje novih funkcionalnosti in te programerje preusmerite v popravljanje napak - dokler ne pridete do res pravega profesionalnega nivoja. Ste sposobni kaj takega?

V stilu onega človečka v Pan AK ikoni predano čakam na spremembe in nujne rešitve iščem znotraj realnih dejstev, z upanjem da me ne boste kaznovali zaradi opozarjanja na najbolj poslovno in zdravju nevarne, s flajštrom zlepljene stebre Pantheona.

S spoštovanjem,
Jože Kržišnik
(kot vitamin)

ps, (bolj za hec)
ko bo - če bo, si bom zaradi nenadnega preobilja časa z veseljem privoščil tudi kakšno masažico iz DLusersajt oglasov, do takrat pa bolj verjetno alfa srečanje, ker imam res dostikrat občutek, da sem sam za vse ;)
sodelovanju v iPad loteriji pa se zaradi zgoraj opisanih objektivnih razlogov na žalost moram odpovedati do nadaljnega...

Uredil uporabnik 14 May 2012 17:34:20(UTC)  | Razlog: Ni naveden

ANDREJM1
#12 Objavljeno : 15 May 2012 22:37:40(UTC)
ANDREJM1

vitamin wrote:

... Vsekakor sta vaš marketinški razvoj in poslovna širitev opazna in hvale vredna, vendar z mojega nivoja mikro uporabnika vseeno postranska, dokler bo veljala formula: novo osveževanje = nove napake....

Me veseli da se strinjava. Oziroma s formulo: 60%*osveževanje*število_uporabnikov = razvojni_budget. Večji razvojni budget = sw ki dela bolje/hitreje & in ima nenazadnje izboljšave, ki jih uporabniki uporabljajo. O napakah v nadaljevanju...

vitamin wrote:
poslovni model DL/ Pantheon je PRODAJA NAPAK!
To dejstvo je prikrito v ozadju, vendar mislim, da se ga dobro zavedate. Kajti tisti trenutek, ko bi izdali povsem delujoč bild (v eni nadgradnji rešili vse ključne napake) ali izdali dobro delujočo novo verzijo (P6 ?), se bi vaš poslovni model (in z njim DL?) SESUL.

Sicer izpeljano razmišljanje a žal napačno. Prvič poslovni model: že iz moje formule je razvidno, da je povečevanje števila uporabnikov ki plačujejo osveževanje ključna spremenjljivka. Ne le za razvojnike (več je bolje) ampak konec koncev tudi za lastnike (preostalih 40% krije vse stroške & nagrade & dividende & ...). Torej bolj ko so uporabniki zadovoljni (in napake so tu strahoten faktor & se ga zavedamo) več jih bo plačevalo. Torej je popolnoma v nasprotju z našimi interesi da bi delali napake.
Na žalost ne obstaja čudežna palica, s katero bi zamahnil in bi bili vsi bugi odpravljeni. Edina pot ki jo poznam je stalen napredek. Ta pa traja. DL mislim da se ne bo sesul. Vprašanje pa je, kaj nam prinese prihajajoča depresija v EU & naslednjih nekaj mesecev.

vitamin wrote:
Ta poslovni model lepo ohranjate z dodajanjem novih funkcionalnosti, tehničnih (SQL, Oracle, oblak...)

Oprostite, ampak: SQL imamo od '98,'99; Oracle je edina res drastična novost - narejena 2007 in kot taka jasno rabi nekaj resourcev; oblak je le inovativna uporaba iste tehnologije na način o katerem redko kdo razmišlja in kot taka ne zahteva nikakršne specifike. Res pa je, da se neoptimalnosti na oblaku najhitreje pokažejo in smo prav zaradi njega odkrili in popravili marsikateri neoptimalni postopek. Zaradki česar PA deluje bolje/hitreje vsem, tudi zemeljskim uporabnikom.
vitamin wrote:
ter jezikovnih (jugo)
že dolgo nobeni novi, vzdrževanje obstoječih pa doprinese >50% razvojnega budgeta. Kar pomeni, da ste slovenski uporabniki na boljšem.
vitamin wrote:
in poslovnih izpeljank (farma)
. Narejena s svojo ekipo in svojim budgetom ter subvencijami. In bo v nekaj letih enako kot druge verzije pripomogla pri večanju števila plačljivih uporabnikov.

vitamin wrote:
Z navideznim odpiranjem, spletno podporo in neposredno komunikacijo uporabnike-odvisnike držite na varni distanci, "prodajate" čas - in v najmanj enem žepu držite figo. Oglejte si naslove v forumu, oglejte si polovičarsko wiki pomoč, ki ste ju elegantno prenesli v samopoč in odgovornost (bolj ali manj istih) uporabnikov.

Mogoče pa smo le naivno upali, da v teh krajih skupnosti delajo in da bo kdo tudi kaj pametnega napisal v wiki. Če drugega ne pojasnil kakšno zadevo. Razviti svet gre v skupnosti, ki v skupno dobro funkcionirajo bolje kot tiste, ki se najedajo. Nikakor pa ne prenašamo odgovornosti - le več časa smo namenili avtotestiranju in manj navodilom. Vse žal ne gre..
vitamin wrote:
Reakcijski čas (sicer milostnih) odgovorov vaših sodelavcev na DLusersajt pa je enota zase.
Ja, skupnost je večinoma dodatno delo. Pa sem prepričan, da poleg naših še marsikdo ve. A bojkotira... Zadnjih nekaj let itak eno samo bojkotiranje raznih interesnih skupin, mi pa še kar rinemo dalje :-)

vitamin wrote:
Enostavno - ustavite dodajanje novih funkcionalnosti in te programerje preusmerite v popravljanje napak - dokler ne pridete do res pravega profesionalnega nivoja. Ste sposobni kaj takega?
Bi rekel da ja. Več kot pol leta gre letos za "doseganje profesionalnega nivoja" in zelo malo potrebnih izboljšav. Poglejte letni načrt razvoja...

vitamin wrote:
da me ne boste kaznovali zaradi opozarjanja .

Kaznovanje - mar ni to malo hlapčevska mentaliteta da misliš da boš kaznovan za odkrito besedo? Ne sploh ne. Kaznovani smo lahko le mi, če vam ne bomo dobavljali vedno več tega kar si želite in nam boste prekinili osveževanje.
vitamin wrote:
na najbolj poslovno in zdravju nevarne, s flajštrom zlepljene stebre Pantheona.
Bi se pred kakimi 3 leti še strinjal z vami, od takrat je pa že precej stebrov saniranih. 50% bugov naredimo prav zaradi tega, ker oslabele segmente nadomeščamo. In to bo tako dokler ne dosežemo določenega % "profesionalnega nivoja". Enako kot Vista. Le da njim plačuje par milijonov uporabnikov in imajo zato ustrezno večje ekipe.
In ko smo že pri Visti in MS: tudi Gates se je moral parkrat javno opravičiti za spodrsljaj. Pa ne le on, večina tehnoloških direktorjev. Zato mi ni težko odgovarjati na forume in pojasnjevati in mogoče prepričati koga, da aktivno sodeluje tudi z znanjem, ne le s kritikami.

Sem vas mogoče prepričal v to, da drugič na vprašanje, katerega rešitev veste, napišete odgovor? In pri tem imeli občutek da prvenstveno pomagate drugemu uporabniku ne pa odnašate nam hlače od riti.

Uredil uporabnik 15 May 2012 23:38:23(UTC)  | Razlog: Ni naveden

ninaorel
#13 Objavljeno : 16 May 2012 14:24:18(UTC)
ninaorel

Spoštovani gospod Kržišnik,

ker je Andrej odgovoril na vse v zvezi s PANTHEON-om, lahko dodam le še to, da smo prav zaradi težav, ki jih omenjate, želeli (med drugim tudi) vam omogočiti sestanek z njim v okviru PANTHEON konference.

Seveda pa nikogar v nič ne silimo - sprejemamo vaše razloge za zavrnitev vabila, obenem pa si bomo prizadevali, da bo le-teh v prihodnosti bistveno manj!

lp, Nina.
vitamin
#14 Objavljeno : 16 May 2012 15:57:26(UTC)
vitamin

Man

Hvala, gospa Nina

glede reševanja aktualnih težav in vprašanj mislim, da je vseeno bolj konstruktivno, da jih najprej skušamo rešiti v okviru DLusersajta -
enostavno, lahko je večim uporabnikom v pomoč.

spodaj prilagam še odgovor g. Mertelj-u, na katerega drugi del ni nujno, da mi odgovori (naj varčuje energijo).
Bom pa vsekakor opazil, če mi bo odgovoril posredno (kar si tudi najbolj želim) - v DLu Novicah, npr.

želim vam v vseh pogledih uspešno konferenco!

Lp, Jože
vitamin
#15 Objavljeno : 16 May 2012 16:02:28(UTC)
vitamin

Man

Pozdravljeni, g. Mertelj

najlepša hvala za natančne odgovore na moje radikalne trditve.
Potrjujete, da ste in ostajate mož na mestu, ne glede s katere strani in kako zapiha - in to zelo spoštujem.

Glede na zgoraj zapisano:
Opravičujem se za netočno navajanje SQLa - mišljen je bil v kontekstu, če že SQL, zakaj še Oracle,
oz. širše: usmerjanje aktivnosti v naštete širitve, brez da bi NAJPREJ počistili in uredili jedro
P55, ki je (sklepam) bilo sproducirano kot zmanikirano kljuse za paradiranje na borzi.
Ker sem si na dejansko majhen obseg uporabe Pantheona (materijalno poslovanje v VP in POS)
lahko privoščil, sem se takrat (2009) po ugotovitvi "kam to kljuse kopito moli" odločil, da ostanem na
P5 in se odpovem možnosti "osveževanja in podpore" - navkljub nadaljnemu plačevanju za tekoče osveževanje P55 (2xLT).

In ko se je po treh letih zaradi širitve naše ponudbe pokazala potreba po vpeljavi 500 novih artiklov,
je bilo logično, da glede na sirensko trditev:

"S čarovnikom za uvoz podatkov enostavno uvozimo zapise v Pantheon iz Excel datoteke"

znova poizkusim s P55 (Pan.55 LT b555611, SQL 2005, osvežena PRAZNA baza). In glej ga peklenščka, kaj odkrijem?
Znova kalvarija, znova pribijanje na križ! in to na prvem in tretjem koraku - za en klinčev prevzem!
PREVZEM: Pa55 me ne uboga - carino popravlja po svoje. Kaj naj storim?

No, pa preidiva na vaše zaključno vprašanje in očitek-izziv, da nisem konkreten, in da s svojim
teženjem nisem konstruktiven...

ANDREJM1 wrote:
Zato mi ni težko odgovarjati na forume in pojasnjevati in mogoče prepričati koga, da aktivno sodeluje tudi z znanjem, ne le s kritikami.

Sem vas mogoče prepričal v to, da drugič na vprašanje, katerega rešitev veste, napišete odgovor? In pri tem imeli občutek da prvenstveno pomagate drugemu uporabniku ne pa odnašate nam hlače od riti.

Prosim, da si pogledate:

NAPAKA - uvoz identov - Import Wizard (epilog je od včeraj, vnešen 5 ur pred vašim tukajšnjim odgovorom)

...Mislim, da vam (DL) odnašam še kaj drugega, ne samo hlače.

To pa še ni vse! (v maniri DLusersajt top-shopa) ...
Prosim vas, da ste konstruktivni tudi vi in da kredibilnost vaših trditev konkretizirate.
Za začetek za higienski FERPLEJ predlagam:

1. da v izogib dvojnemu zaračunavanju (v osveževanju in podpori), najmanj tako analitično kot ste definirali večino scenarijev za Zaščito licenc,
natančno definirate tudi scenarije za ugotavljanje ter časovno in materijalno vrednotenje napak, ki so generirane bodisi z vaše ali podpornikove strani.

2. postavite neko realno razmerje za uporabnikov izgubljeni čas pri odkrivanju, javljanju in reševanju napak generiranih z vaše
ali podpornikove strani. Predlagam razmerje 1 : 1 (ena ura uporabnika = ena ura DL/podpornik pomoči).

S tema dvema posegoma, ki ne zahtevata nobenega dodatnega bildanja, bi razčistili marsikaj - predvsem pa motne vode
in strah/odpor/jezo uporabnikov pri reševanju težav pri (sedaj za vas brezplačnem) testiranju osveževalnih beta-bildov Pantheona.
Seveda, pa se morate v DL prej odločiti, kaj vam je bolj važno:
zadovoljni uporabniki (najmanj 26.329 +/-) ali pa malo manj zadovoljni podporniki in najmanj zadovoljni uživalci nagrad & dividend ...?

g. Mertelj, ne glede na moje kolerične izbruhe, si skupaj z vami želim,
da vam in DL uspe in da se Pantheon dvigne iz pubertete kot Boscarolov Taurus!

v razmislek...
LP, Jože

ps,
veliko raje kot, da mi odgovorite tu, bi vaš odgovor na dve vprašanji v doglednem času rad prebral v DL Novicah :)
pa ne v obliki kakšnega opravičevanja, prosim lepo

Uredil uporabnik 16 May 2012 16:23:34(UTC)  | Razlog: Ni naveden

ANDREJM1
#16 Objavljeno : 18 May 2012 11:25:51(UTC)
ANDREJM1

Na hitro ker so zadnje čase RES dolgi delavniki...

vitamin wrote:
najlepša hvala za natančne odgovore na moje radikalne trditve.
Potrjujete, da ste in ostajate mož na mestu, ne glede s katere strani in kako zapiha - in to zelo spoštujem.

Hvala, se trudim sam in želim, da je to tudi DNK Datalab-a.

vitamin wrote:

oz. širše: usmerjanje aktivnosti v naštete širitve, brez da bi NAJPREJ počistili in uredili jedro
P55, ki je (sklepam) bilo sproducirano kot zmanikirano kljuse za paradiranje na borzi.

Glavni (a večini nevidni) atributi PA55 so:
a. struktura baze podatkov v angleškem jeziku - glede da sta 2/3 naših uporabnikov v tujini je bil to nujen poseg brez katerega ne bi mogli več prodajati tam. In ker od tam pride tudi 2/3 osveževanja in 3/4 licenčnih prihodkov je jasno, da nas ne bi več bilo, če bi bili samo v Sloveniji. Usoda, ki se že dogaja ali pa čaka večino SI razvijalcev softvera, ki te grenke pilule niso pojedli
b. nov generator izpisov: če se spomnite starega mi ni potrebno naprej pojasnjevati
c. ARES namesto SQL-I s katerim lahko podporniki naredijo toliko več da se ne splača razpravljati. Moja napaka (določitev) pa je bila, da sem mislil da bo prehod lažji in v prvih verzijah P55 nismo vključili kot dodatni modul tudi SQL-I zaradi česar so morali partnerji preprogramiravati več, kot bi bilo potrebno. Verjel, da bo konverter lahko narejen vsaj 98% - ni šlo - odgovorni se je za to moral posloviti.

Prosim, da si pogledate:
NAPAKA - uvoz identov - Import Wizard (epilog je od včeraj, vnešen 5 ur pred vašim tukajšnjim odgovorom)[/quote]
HVALA!!!! Še več takih uporabnikov. Ki nam povejo kje grešimo a hkrati tvorno sodelujejo v skupnosti.

vitamin wrote:
1. da v izogib dvojnemu zaračunavanju (v osveževanju in podpori), najmanj tako analitično kot ste definirali večino scenarijev za Zaščito licenc,
natančno definirate tudi scenarije za ugotavljanje ter časovno in materijalno vrednotenje napak, ki so generirane bodisi z vaše ali podpornikove strani.

analitika licenc je bila enostavna ker imamo vse podatke preverljivo točne in pri nas. Na žalost to ni možno pri uporabnosti, zato lahko le ocenjujemo. Ne vemo natančno njihovega impacta, a to kar vemo - da parajo živce - je dovolj da poizkušamo z inkrementalnimi izboljšanji popraviti situacijo tako pri nas kot pri podpornikih. Btw: priporočam pregled, koliko certifikatov ima opravljenih vaš podpornik. Mehanizem certificiranja močno forsiramo - jasno ne vedno ob navdušenem sprejemu :-)

vitamin wrote:
2. postavite neko realno razmerje za uporabnikov izgubljeni čas pri odkrivanju, javljanju in reševanju napak generiranih z vaše
ali podpornikove strani. Predlagam razmerje 1 : 1 (ena ura uporabnika = ena ura DL/podpornik pomoči).

smo imeli 7 let. Znotraj partnerskega kanala. Ugotovitve: vsako napako priznavamo večkrat (ker se je zgodila večim). Ko smo priznavali samo prvemu odkritelju -> spori in prerekanja. Na koncu smo porabili 2 uri za odpravljanje in skoraj 1h za dopisovanje po emailih in razsojanje ali je napaka/ali jo je prvi prijavil/...
V kolikor bi naredili "free lunch for all" tega stroška ne bi zdržali in bi vi morali prav kmalu iskati nov softver.
In sedaj provokativno vprašanje: ste se kdaj vprašali, koliko bi imeli stroškov če bi morali zamenjati ERP ker razvijalca ne bi bilo več? Moja ocena je suma cca 50M€ (26M€ za licence in še najmanj toliko za implementacijo). Na podlagi teh vedenj delamo kot delamo - vemo da nismo 100% ampak se trudimo, da luknje zapiramo tako hitro, kot nam prihodki (in s tem 60% stroškov razvoja) dopuščajo.

vitamin wrote:
g. Mertelj, ne glede na moje kolerične izbruhe, si skupaj z vami želim,
da vam in DL uspe in da se Pantheon dvigne iz pubertete kot Boscarolov Taurus!

Hvala. Mislim da nismo daleč da poleti...

vitamin wrote:
veliko raje kot, da mi odgovorite tu, bi vaš odgovor na dve vprašanji v doglednem času rad prebral v DL Novicah :)
pa ne v obliki kakšnega opravičevanja, prosim lepo

In nanj dobim 10x več mailov kot na usersite postinge? Mislim da je to - ker nimam kaj dosti povedati razen opravičevanja - precej neproduktivna poraba časa.
vitamin
#17 Objavljeno : 18 May 2012 16:26:39(UTC)
vitamin

Man

Hvala, g. Mertelj - fair enough.
Zdaj mi je par stvari v "umetnosti možnega" kot pravite realnemu stanju, bolj jasnih. In verjetno še komu, ki bo to bral.
Tako, da vloženi čas v teh par referenčnih vprašanj in odgovorov ohranja vrednost.

Sicer, še vedno sem mnenja, da obstaja nek primankljaj, ki potrebuje ustrezno rešitev za vzpostavitev ravnotežja
v odnosu uporabnik - DL/podpornik. Če se mi utrne kakšen konkreten predlog, ga zapišem pod ustrezno temo ali
sporočim ga. Nini. Enako tudi kakšen drugi predlog, žulj ali rešitev - soodvisno predvsem od obsega in načina uporabe
Pantheona v prihodnje, z moje strani in z vaše, od vrste napak v delovanju.

vam želim uspešno konferenco in vsem veliko optimizma
LP, Jože

ps,
za NAPAKA - uvoz identov - Import Wizard
in podobne nedoslednosti, npr.
... Nastavitve/Parametri/Barve
na primarnem uporabniškem nivoju pa "navijam", da jih retuširate s pospešeno hitrostjo, ker
učinkujejo na nek način bolj destruktivno od še sprejemljivih procesnih napak.

Uredil uporabnik 18 May 2012 16:27:15(UTC)  | Razlog: Ni naveden

vitamin
#18 Objavljeno : 21 May 2012 16:00:02(UTC)
vitamin

Man

Hm, pa ravno, ko človek misli, da smo prišli do nekega sprejemljivega zaključka...
pa te hoče nekdo takole na suho (čez vodo):

NAPAKA - uvoz identov - Import Wizard

dajte, fantje se zmenit med seboj, kako pojasnjujete/opravičujete/rešujete vaše napake...

pa smo spet zelo na začetku - kar se mene tiče
žal

RSS vir  Atom Feed
Uporabniki v tej temi
Hitra navigacija  
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.
Ne smete glasovati v anketah.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)
Poganja {0}, verzija {1} YAF 1.9.6.1 Under DNN | YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NET
Ta stran se je naložila v 0,812 sekunde.