Usersite
»
UserSite SI
»
Nastavitve
»
Program
»
Avtomatski izvoz v PDF ob printu
Rank: PA User
|
Zaradi e-arhiviranja bi potreboval avtomatski izvoz ob printu v PDF.
A se je kdo morda že ukvarjal s tem?
lp S
|
|
|
|
|
|
|
Še nekaj,
sicer je že potekala neka debata glede izvoza opombe(teksta) v PDF.
Tega pretvori namreč v sliko, kar mi ne odgovarja. File pride večji, pa tudi tekst je seveda popačen. Kaj novosti okrog tega? Se bi dalo to odpravit?
|
|
|
|
|
|
Joined: 24/04/2009(UTC) Posts: 579  Was thanked: 9 time(s) in 9 post(s)
|
sebastijan piše:Še nekaj,
sicer je že potekala neka debata glede izvoza opombe(teksta) v PDF.
Tega pretvori namreč v sliko, kar mi ne odgovarja. File pride večji, pa tudi tekst je seveda popačen. Kaj novosti okrog tega? Se bi dalo to odpravit?
Probaj izvozit preko primopdf. Tukaj se meni opombe lepo izvozijo. Tudi šumniki so ok, kar pa v DL izvozu niso. |
|
|
|
|
|
|
|
Jaz bi to moral izvoziti nujno iz pantheona, ker bi moral generirati ime datoteke tako, da bi vsebovalo na primer "kljuc-NekaKlasifikacija-IdPartnerja-datum.pdf"
Če bi želel to bi moral nujno izvažati iz pantheona. To bi moral nekako umestiti v izpis ob tiskanju.
Verjetno primopdf samo izvozi?
|
|
|
|
|
|
|
sebastijan piše:Verjetno primopdf samo izvozi? Ja obnasa se tako kot printer. Tako da das v izpisu print in poisces "tiskalnik primopdf" |
|
|
|
|
|
|
|
Ja, take zadeve poznam, za to uporabljam CutePDF.
Jaz bi pa moral v ime pdf-ja podati par parametrov za kasnejšo obdelavo. Tako da je to nujno da izvozim iz PA
|
|
|
|
|
|
|
Tudi jaz uporabljam CUTE pdf, je pa zanimivo da je ta izvoz nekaj buildov nazaj popolnoma lepo izvozil opombe...
|
|
|
|
|
|
|
Te zadeve mi še vedno ni uspelo urediti. Sicer imam narejen čarovnik ki že nekako dela, vendar se PA včasih usuje in frxPDFExport1.FileName mi ne izvozi imena kot mu ga podam
A bi lahko kdo od datalabovcev tole pogledal prosim?
|
|
|
|
|
|
|
Tole bi tudi nas zanimalo....
|
|
|
|
|
|
Rank: Datalab
|
Mogoče je narediti, da se RTF opomba natisne in potem tudi izvozi kot navaden tekst, če to komu pomaga. Edited by user 28 February 2012 13:11:21(UTC)
| Reason: Not specified
|
|
|
|
|
|
|
Tomaz
Kako pa? Ker roko na srce tako kot sdaj zgledajo dokumenti v pdf-ju so obupni. Tudi vaše ponudbe, ki jih pošiljate zgledajo zeloo neporfesionalno. Polovica pdf-ja zgleda normalno to kaj pa je rtf pa zgleda ....
Jaz sicer zadeve rešujem tako, da namesto izvoza v pdf uporabim printanje na primopdf in zadeva zgleda normalno.
lp Dejan
|
|
|
|
|
|
|
|
@dejan: sej obstajajo druge poti (print na print driver aka primopdf), ampak zakaj DL zadeve ne izpili do konca?
to je tako kot če bi imel BMWja s 300KM, pa bi se lahko vozil samo v 1. prestavi po avtocesti
|
|
|
|
|
|
Rank: Datalab
|
Opombo spremeniš v navaden tekst, tako, da dodaš na izpis query , npr. qryNote, ze tekst vpišeš select(dbo.fPA_RtfToAnsi(:cNote)) as acNote za parameter (Params v OI) pa Name cNote, Data Type String, Value <qReportIzpisD."acNote"> (na naročilih, sicer ima lahko drugo ime) potem na reportu izpišeš polje <qryNote."acNote">
stored procedura dbo.fPA_RtfToAnsi namreč spremeni rtf tekst v navaden tekst.
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Nastavitve
»
Program
»
Avtomatski izvoz v PDF ob printu
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0.532 seconds.