Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
dzimba
#1 Posted : 02 February 2011 23:07:04(UTC)
dzimba

Rank: Member

I pored čekirane opcije u vrsti dokumenta da je dozvoljena promena odgovorne osobe, polje za referenta u POS racunima je i dalje nepromeljivo. Cak smo pokusali i sa integracijom novog lookupa na tu formu Pantheona, i on promeni referenta, odnosno anClerk atribut u tHE_Move gde je acKey broj trenutnog dokumenta, ali cim se pokrene ispis pos racuna Pantheon vrati anClerk na trenutnog korisnika. Molim Vas da mi odgovorite kako to možemo da rešimo, s obzirom da smo skoro izvršili migraciju, a ova mogućnost nam je VEOMA bitna za poslovanje i bila je funkcionalna u 5.0

Hvala.
dzimba
#2 Posted : 06 February 2011 10:32:11(UTC)
dzimba

Rank: Member

Resio sam problem preko dodatnih tabela u bazi u kojima beležim veze između POS dokumenta i referenta uz integraciju na ownerform, ali mi i dalje nije jasno zašto je u 55 to tako odrađeno. Čak i sada kada ja upišem u tHE_Move - anClerk vrednost koja meni odgovara nakon potvrđivanja dokumenta ukoliko se neki korisnik vrati na taj dokument i recimo klikne na Plaćanja, Pantheon opet postavi anClerk na id trenutnog korisnika tako da stalno moram da updejtujem anClerk iz moje tabele veza u tHE_Move kako bih bio siguran da nista nije promenjeno. Možda bi trebalo u nekom narednom buildu ugraditi mogućnost promene referenta (odnosno odgovorne osobe) u POS dokumentima
miroslavm
#3 Posted : 10 February 2011 09:15:09(UTC)
miroslavm

Rank: Datalab

Izvinjavam se zbog kasnog odgovora - na kom buildu radite? Probao sam upravo na aktuelnoj verziji 5551.02 i polje koje se prikazuje u POSu kao Referent nije anClerk, već anUserIns, tj. korisnik koji je kreirao dokument. Promenio sam u bazi polje anClerk na drugog korisnika, odradio izmenu dokumenta (cene i plaćanja), i dalje je anClerk novi korisnik na kojeg sam promenio podatak u bazi. Jedino što se promenilo je, naravno, polje anUserChg u koje se beleži poslednja izmena dokumenta i korisnik koji je tu izmenu izvršio.

Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)