Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
Guest
#1 Posted: : 09 May 2002 01:00:00(UTC)
Guest

Rank: Guest

You have been a member since:: 19/06/2012(UTC)
Objave: 511

Imamo sledeči primer:<br>Pri izdanih računih na mehanu računajo tečajne razlike tudi za dokumente, ki še niso zapadli. (slika 1)<br>Ko izpišem odprte postavke detaljno , mi izpiše 4 pozicije (slika 1):<br>- prve tri so tečajne razlike ob koncu vsakega meseca (pri teh dokumentih je dat.zap. datum, ko je bila izdelana tečajna razlika),<br>- četrta pa je dejanska terjatev iz računa (dat. zapadlosti je pravi datum zapadlosti - torej 10.04.2002 (v našem primeru)<br><br>Ko izpišem odprte postavke sumarno po dokumentih (slika 2) pa mi združi vse zneske za ta dokumet, datum zapadlosti pa ne da 10.04.2002 ampak prvega, ki ga najde iz zgoraj omenjene (slika 1) - v našem primeru je to 31.1.2002 (to je datum, ko je bila izdelana prva tečajna razlika, kar ni prav) - pravi datum bi moral biti 10.04.2002.<br><br><h3>Željen način ali pravilno delo</h3><br>Pravilno bi moralo biti....ko izdelam odprte postavke sumarno po dokumentih, bi mi moralo izkazovati datum zapadlosti dokumenta datum zap. dokumenta (v našem primeru 10.04.2002) in ne 31.1.2002, saj če iščem kaj je zapadlo do nekega datuma ne upošteva prvailno datume zapadlosti, zato nimam pregleda kateri dokumenti mi zapadejo na ta datum.<br>Prosim za hiter odgovor.<br>
Guest
#2 Posted: : 09 May 2002 01:00:00(UTC)
Guest

Rank: Guest

You have been a member since:: 19/06/2012(UTC)
Objave: 511

Za nesumirane izpise uporabljaš pač detajlne izpise, za sumarne pa sumarne, ki so namenjeni pregledu stanja in ne pregledu vseh podatkov o odprti postavki. Po definiciji v ta namen uporabljamo detajlni izpis. <br><br>Mislim, da ne znate uporabljati zadeve. Prosim, da se posvetite temu. Vsekakor dodatnih izpisov v odprtih postavkah etc. ne bomo delali, saj 800+ podjetjij popolnoma ustrezno živi z obstoječimi.
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)