Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
HD_prijavio
#1 Posted: : 27 April 2011 12:47:00(UTC)
HD_prijavio

Rank: Datalab

You have been a member since:: 14/08/2009(UTC)
Objave: 1

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Još sam u fazi testiranja Pantheona
U jednom danu izdam desetak računa i na kraju dana zaključim kasu. Uspio sam podesiti da dobijem uredan Blagajnički primitak i to unesem u TKM.
Problem je u tome što u toku dana izdam račune na kojima sam odobrio rabat i na kraju dana bi trebao unijeti tu promjenu cijene (Nivelacija). Sa čarobnjakom napravim Promjenu cijene za prodanu robu i kaže da je izvršio operaciju, ali ja tog dokumenta nemam u SPC - Promjena prodajne cijene.
Kako da to podesim
HD_odgovorio
#2 Posted: : 27 April 2011 12:47:00(UTC)
HD_odgovorio

Objave: 0

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Promjena cijene sam ručno napravio u SPC, ali na kraju dana vidim da mi čarobnjak ponudi dva načina za promjenu cijene. Pokušao sam oba i niti na jednom mi ne otvori nikakav dokument. Ponuđeno mi je 100002D - Promjena cijene za prodanu robu i 100002E - Promjena cijene za prodanu robu.
HD_odgovorio
#3 Posted: : 27 April 2011 12:47:00(UTC)
HD_odgovorio

Naravno druže. Evo primjera gdje se vidi da je artikal koštao 140KM i gdje sam odobrio 10% rabata. Znači došlo je do promjene cijene ali mi to nigdje ne napravi. Koristim sw drugog proizvođača već 8 godina i sve bi to trebalo da radi na sličan fazon.
HD_odgovorio
#4 Posted: : 27 April 2011 12:47:00(UTC)
HD_odgovorio

Gledaj tu imaju dvije prodeure.

10D - Promjena cijena za prodatu robu se koristi kada se promijeni cijena na poziciji. Npr 100 Km postavišđ na 90KM. Onda će ti ova procedura napraviti promjenu cijene za 10 KM

10E - Promjena cijena za prodatu robu se koristi ukoliko želiš da se rabat posmatra kao promjena cijene (kao u tvom primjeru)

Jako bitno je isto i da popuniš polje vrsta dokumenta. Obzirom da mijenjaš na 320 to i upiši tu. Ukoliko želiš na više dokumenta odjednom onda upisuješ iz zajedno sa ; (npr. 320;300;310...)

Probaj, i javi da zatvorimo ako je riješeno.
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)