Usersite
»
UserSite SI
»
Kadri
»
Plače
»
Negativne ure poškoda pri delu nad 30 dni
Stopnja: PA User
Pridružen(a): 26/07/2010(UTC) Objave: 5
|
Pozdravleni.
Pri prejšnjem obračunu plače sem napačno obračunala bolniško - poškodba pri delu nad 30 dni. Sedaj hočem pri tekočem obračunu to popraviti. Naredila sem napako in preveč ur obračunala za bolniško nad 30 dni..
Sedaj hočem popraviti nekako takole pri obračunu tekoče plače:
-8 ur bolniška nad 30 dni + 8ur bolniška do 30 dni
Pri bolniški nad 30 dni mi zaradi negativnega zneska prikaže napačen izračun ur. Odstopanja so velika in ne vem, kako popraviti, da dobim prve vrednosti.
Ste imeli podoben primer ali sem se stvari lotila napačno.
Hvala za odgovore.
Lp
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Member
Pridružen(a): 25/03/2011(UTC) Objave: 21
|
Pozdravljeni, ker ne poznam vaših nastavitev v (Administratorski konzoli...Plače - Nadomestila plače in na VZ za boleznine) vam predlagam, da si podvojite VZ, ki ste jo napačno obračunali. Na tej podvojeni VZ vnesite v formulo spremenljivko #prznesek#, v polje Nadmestilo/Osnova za nadomestilo pa izberite B-nadomestilo brez kontrole. V pripravo obračuna dodajte to novo VZ, v ure vnesite -8ur, v stolpec znesek pa znesek iz prejšnjega obračuna oz.znesek, ki ga želite stornirat. Lep pozdrav, Darja
|
|
|
|
|
|
|
Pozdravljeni.
Poskusila sem popraviti obračun, kot ste mi naročili, vendar mi negativnih ur ne obračuna pravilno.
Se pravi naredila sem nov VZ, v formulo vstavila samo spremenljivko #prznesek#, v polje Nadmestilo/Osnova za nadomestilo pa izbrala B-nadomestilo brez kontrole.
Znesek, ki ga moram stornirati je večji kot 200 eur. Če v obračun vnesem ta znesek v minus, mi na plačilni listi pokaže znesek -124,42. Poskušala sem obračunati različne zneske, da bi videla, kaj je narobe in videla,da če je znesek višji kot -142,42 mi bo vedno pokazalo to številko, če je znesek manjši pa številko, ki jo zahtevam.
Kaj bi lahko bilo narobe?
Tudi v administratorski konzoli sem preverila nastavitve.
Hvala.
Lp
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Member
Pridružen(a): 25/03/2011(UTC) Objave: 21
|
V polje Nadmestilo/Osnova za nadomestilo izbrite N - Ni nadomestilo ali osnova nadomestila. Ker ne vidim vaših podatkov in nastavitev, vam težko dam pravilen odgovor in vam lahko samo svetujem, kaj poravite.Če še vedno ne bo računalo pravilno, predlagam, da naredite prijavo ali pa me pokličete. Lp, Darja
|
|
|
|
|
|
|
Uspelo mi je obračunati ure. Najlepša hvala za pomoč.
LP
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Kadri