Usersite
»
UserSite HR
»
Novac
»
Osnovna sredstva
»
Povećanje ispravka vrijednosti
Rank: Datalab
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
|
Pozdrav,
Postoji li u Pantheonu način da se napravi povećanje ispravka vrijednosti na nekom OS bez da se korigira nabavna vrijednost, a da obračuni amortizacije koji slijede i prikaz na ispisu registra štimaju. Naime, klijent je po odluci dobio zahtjev da umanji knjigovodstvenu vrijednost nekoliko inventarnih brojeva ali na način da mu se poveća ispravak vrijednosti za određeni iznos, znači bez promjene nabavne vrijednosti. Pokušala sam na više načina i ne uspijevam dobiti ispravni prikaz i ispravni oračun amortizacija koje slijede nakon toga. Znam da se korekcije ispravka vrijednosti nisu nikada mogle sistemski dobiti a da amortizacije koje slijede nakon toga štimaju. Pa me čisto zanima, radimo li nešto krivo, je li se nešto tu možda mijenjalo, dorađivalo ili to nije moguće napraviti sistemski na postojećem inventarnom broju
|
|
|
|
|
|
Rank: Datalab
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
Pozdrav,
Ova mogućnost koju tražite ne postoji u Pantheonu, a ako ste nekada i mogli ručno prepravljati Ispravak vrijednosti, to nije bio ispravan način rada. Zbog takvih situacija često su se dešavale i nelogičnosti kod obračuna, ispisa itd. Kod prelaska na EUR sve su ove situacije "iskočile" kod nekih korisnika. Za ovakve situacije jedino ispravno rješenje je likvidirati ta OS i otvoriti nova povezana OS sa podacima koja je propisala revizija, a razliku/ispravke knjižiti ručno.
Lp,
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite HR
»
Novac
»
Osnovna sredstva
»
Povećanje ispravka vrijednosti
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0.442 seconds.