Stopnja: PA User
Pridružen(a): 11/02/2010(UTC) Objave: 10
|
Prosim za nasvet. Namreč kako nastavim privzet konto npr.2200 pri uvozu bančnih izpiskov (zavihek knjiženje), ki je sedaj obarvan rdeče, da ne bi bilo potrebno ročno vpisovati kontov.
Hvala
LP
|
|
|
|
|
|
Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 24/04/2009(UTC) Objave: 403
|
Katere konte bo napolnil na zavihku Knjiženje pri uvozu izpiskov je odvisno (pravilnih) nastavitev v šifrantu vrst dokumentov za uvoz izpiska. Običajno je to 410.
Najprej morate v šifrantu subjektov pri subjektu podjetja vnesti račun in ta račun izbrati v šifrantu vrst dokumentov pri VD za uvoz izpiskov. Izberete v spustnem seznamu Račun. Prav tako izberite konto za knjiženje TRR. Običajno je to 1100.
Pred naslednim korakom je dobro poskusno uvoziti izpisek in na zavihku Bančni podatki preveriti zapis v polju Veza. Običajno notri piše A 30 11.
To vrednost je potrebno sedaj vnesti v šifrantu vrst dokumentov na zavihku Polnjenje konta in subjekta glede na šifre na virmanu, TR. Za naš primer veze (A 30 11) bi to naredili takole: - Šifra 1: A, - Šifra 2: 30, - Šifra 3: 11, Konto DB: 2200, Konto KR: 1200. Potrdite zapis.
Sedaj poskusite uvoziti izpisek.
|
|
|
|
|
|
|
Hvala za odgovor, vendar pri meni kaže samo št. 88 pri vezi. Manjkajo mi tudi subjekti v zavihku polnjenje konta in subjekta glede na šifre na virmanu. Zanima me tudi, kako naredim avtomatiko za zapiranje prispevkov plač, ki se ponavljajo vsak mesec?
LP
|
|
|
|
|
|
|
Potem vnesite samo 88 v polje Šifra 1. Pri prispevkih tudi poglejte, kakšno vezo vam da in potem poskusite enako nastaviti.
|
|
|
|
|
|
|
Ali mi kdo ve povedati zakaj mi pri VD 410 Polnjenje konta in subjekta glede na šifre na virmanu noče prenesti vseh transakcijskih računov dobaviteljev. Čeprav je pri subjektih vse ok. Prav tako sem opazil, da ni možno naknadno dodajati novih tr. rač. Ali pač, pa ne najdem nastavitev.
Hvala in LP
|
|
|
|
|
|
|
@bojan: "Prav tako sem opazil, da ni možno naknadno dodajati novih tr. rač. " Kje ne morete dodajati novih transakcijskih računov?
|
|
|
|
|
|
Hitra navigacija
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.