Usersite
»
UserSite BA
»
Kadrovi
»
Plate
»
Kako raditi obracune
Rank: Datalab
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
|
Imam problem sa pripremanjem obracuna.. molio bih da mi pomognes, jer se skoro blizi prvi, a imam potrebu da uradim plate po datom primjeru.. knjigovodja mi je poslao dokumente (one koje je on imao kod sebe, a na slican nacin radi preracune kod svakog) kako bi to inace trebalo da izgleda.. Hvala LP
|
|
|
|
|
|
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
Pozdrav,
Slike su lose, ne mogu da vidim nista kad ih uvećam,a male si. Nema veze, samo pitaj knjigovođu kako obračunavaju platu: 1. radnik snosi poreza u cjelisti 2. djelomično sa koef. 1,52555 3. i da li radnik prima neto ugovoreni na ruke bez obzira na olakšicu ili utiče olakšica na neto platu.
Ovdje mi napiši, iznose bruta i iznose doprinosa sa obje specifikacije. Takođe, iznose i neto plate koju radnik teab dobiti, ako moze. Hvala.
Lp
|
|
|
|
|
|
|
Molim te, molim te, molim te ako mi mozes odgovoriti danas....
Imam jedan zahtjev za obracun plate pa samo da mi pomognes gdje cu sta upisati... da bih tacno dobio obracun koji mi treba... Plata se preracunava tako sto se mnoze sati sa koeficijentom sata u firmi pa sa koeficijentom za svakog radnika posebno: sati mjesecno x koeficijent na nivou firme x koeficijent za svakog radnika posebno a topli obrok se preracunava fiksna cijena po radnom danu.... Firma je iz Žepča, znači Zeničko dobojski kanton... Molim te da mi javis kako tacno ovo postavljam jer ja dobijam greske kada zelim napraviti obracun, sto znaci da moje definitivno nevalja pa mi ti samo javi gdje sta treba da uradim... Hvala
|
|
|
|
|
|
|
Pozdrav,
1. Formula: (#PRUre#*#Fa4#*#Del04#)*#PRUre#/#Fa3#, jel ovo Bruto ili Neto iznos. Ako je neto, pitaj na koji način preračunavaju u Bruto, jel porez snosi radnik u cjelosti ili ne, i jel olakšica utiče ili ne na neto platu. PRUre je broj sati koje je radnik radio i unosis ih direktno na Pripremi obračuna u polje Sati. Fa4 je varijabla iz šifranta prosječnih plata. Prvo je je kreiraj u AK/Plate/Proizvoljna polja/Prosječne plate, pa na polje 4. upiši koeficijent. To ćeš kasnije vidjeti u šifrantu Prosječnih plata i tu će se unositi taj koeficijent na nivou cijelog preduzeća, svaki mjesec. Fa3 je mjesečni fond sati, unosi se u šifrantu prosječnih plata, svaki mjesec za određeno razdoblje, npr. 2011-08.
2.Topli obrok formula: npr, 15*#PRDni#, a varijablu PRDni unosis na Pripremi obračuna u polje dani.
3. Na općinu Žepče unosis doprinose koji idu na sjediste firme (D1, D2, D3 i G1, G2 i G3), TRR, naziv BO i stope. 4. Na kanton unosis doprinose koji idu na kanton prebivališta radnika (D5 i G5 i D6 i G6). 5. Porez na dohodak unosis na opštinu prebivališta radnika. Iznos je 0,00, a stopa je unesena u Šifrant razreda poreza na dohodak.
U prilogu su postavke, koje mozes iskoristiti, kao i stope doprinosa, ako nisi siguran koje su, i kako ide njihova raspodjela. Imaš na slikama.
Lp
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite BA
»
Kadrovi
»
Plate
»
Kako raditi obracune
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0.428 seconds.