Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 14/08/2009(UTC) Objave: 1
Prejete zahvale: 2 krat v 2 objavah
|
Program mi javlja da nema ni jedan podatak za ispis kada pozovem dokumente RN: 42E-Zahtjevnica za kooperante 42F-Radni listovi kooperacije
Kreirao sam poluproizvod sa sastavnicom materijala uz koji je navedeno da se radi na tipu RN 6K0. Dodana je u sastavnicu i tehnološka operacija za koju je rečeno da se radi na resursu za koji je označeno da je vanjski resurs (kooperacija). Na osnovu toga program zna da se taj poluproizvod radi u kooperaciji. Ne znam kakav još filter imaju ova dva reporta da se ne ispisuju.
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 14/08/2009(UTC) Objave: 0
Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
|
Uspjela sam dobiti oba ispisa. Možeš mi poslati izgled sastavnice za kooperaciju?
|
|
|
|
|
|
|
Evo konkretne sastavnice.
|
|
|
|
|
|
|
Sastavnica koju si poslao u prilogu ne odgovara onoj na radnom nalogu. Usporedi broj pozicije operacije OP_KOOP. U osnovnoj sastavnici je 145 a u proizvodnjoj sastavnici je bila 0, tako sam našla u bkp-u baze. Operacija mora ići na poziciju NAKON materijalnih pozicija koje se koriste u toj operaciji. Ako je operacija na prvoj poziciji onda se podrazumjeva kao da uopće nema materijala. Ako je operacija na zadnjoj poziciji, onda obuhvaća sve materijale na prethodnim pozicijama. Kad sam popravila poziciju operacije, dobila sam ispis. Vidi prilog. Rađeno na buildu 5553.31.
|
|
|
|
|
|
|
Hvala, našao sam grešku. Sada sam primjetio još jednu. Ako želim ispisati ove dokumente (42E i 42F) tako da označim više naloga za kooperaciju (npr. u polje naručitelj stavim Kooperant d.o.o) i pritisnem na osvježi podatke, pojavi se više naloga za kooperaciju. Kada pokrenem ispis jednog od ova dva izvještaja, ispisuje se samo prvi sa liste odabranih a ne svi. Zbog toga se moraju listati jedan po jedan. Isprobao sam to i na buildu 5321 i isto se dešava (očito nije greška nekog builda)
|
|
|
|
|
|
|
Upravo isprobavam onaj tvoj primjer za kooperaciju koji si mi poslala. Imam sastavnicu za POLPROIZII koji se radi u kooperaciji (6K0). Za taj proizvod treba poluproizvof PLOPROIZI koji sami izrađujemo (600). U radnim nalozima sam otvorio RN za 3 kom. POLPROIZII sa podnivoima. Kreirala su se dva naloga: - POLUPROIZII za 6K0 3 kom - POLUPROIZI za 6K0 3 kom Problem je taj što se za POLUPROIZI kreirao RN tipa 6K0 a ne 600 kako mu je rečeno u sastavnici. Pogledaj prilog.
|
|
|
|
|
|
|
btw. Otkrio sam još jedan razlog zašto ne ispisuje dokumentaciju kooperacije. Ukoliko je u operaciji kooperacije vrijeme 0, isto se neće ispisati reporti. :)
|
|
|
|
|
|
|
Vezano za tvoju primjedbu da bi se RN kreirao u VD 6K0 a ne u 600, mora biti definirano u Admin konzoli / Proizvodnja/ Osnovni podaci kvačica na VD za kreiranje RN iz šifranta idenata. Onda kreira RN u 6K0
|
|
|
|
|
|
|
Hvala Jenny. Nekada od šume ne vidim drvo. U pravoj bazi sam dobro poriktao a na kopiji na kojoj sam vježbao sam zaboravio zahaklati tu opciju.
|
|
|
|
|
|
Hitra navigacija
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.
Ne smete ustvarjati anket.