Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
zakaj
#1 Posted : 06 December 2011 12:29:44(UTC)
zakaj

Rank: Member

Izpiske knjižim ročno. Pri tem mi od migracije, Pantheon nudi št dokumenta in št veze eno te isto( Pantheonovo zaporedno št). Pred migracijo sem imela pa vezo-original št računa dobavitelja. Kaj naredim , da to popravim-ne želim iskat , pa ročno vnašat originalne št. računa.
Hvala.lp.
simonklemen
#2 Posted : 06 December 2011 20:33:27(UTC)
SIMONKLEMEN

Rank: Datalab

Zdravo,

ste v PA 5.0 vnašali številko v polje Dokument ali Vezni dokument?
zakaj
#3 Posted : 07 December 2011 11:15:17(UTC)
zakaj

Rank: Member

Prejete račune sem knjižila avtomatski in je pač v št dokumenta šla Pantheon št, v vezo, pa št. prejetega računa. Po tem pri knjižbi izpiskov, sem šla na vezo in lahko iskala po original št. prejetega računa in zapirala. Smo pa migrirali in zdaj pri avtomatskem knjiženju mi se daje samo Pantheon št. in ne najdem nastavitve , da sprejme tudi original št . prejetega računa. Imam en kup težav tudi z prejetimi gotovinskimi računi, poboti, DDV. Najbolj me pa moti, da vse tisto kar je delalo, treba spet iskat kljukice, nastavitve, ... Mislim, če je to izboljšava?
Hvala za odgovor.lp.
TOMAZTE
#4 Posted : 07 December 2011 19:00:23(UTC)
TOMAZTE

Rank: DL Partner

Za te nastavitve ni potrebno kaj dosti iskati. Tam kjer vnašate prejeti račun dvokliknite na šte. dokumenta (primer 11-120-000001) in se vam odpre okno z nastavitvami dokumenta.
Preklopite na zavihek Denar in postavite pikico Poljnj.vez.dok. v Vezni dokument1 ali Vezni dokument2 odvisno kam vnašate original številko dokumenta.
To je cela znanost.
P.S je pa res da migracija ne prenese vse nastavitve kot so bile zato ker je novi pantheon kar precej drugače zasnovan in je nemogoče prenesti vse 1 na 1
Upam da sem pomagal
simonklemen
#5 Posted : 07 December 2011 19:05:28(UTC)
SIMONKLEMEN

Pozdravljeni,

nastavitev, kaj naj knjiži pod vezni dokument, boste našli v Nastavitve | Program | Vrste dokumentov. Nato kliknite na Blago, potem Prevzem, poiščite vrsto dokumentov, na kateri želite spremeniti polnjenje veznega dokumenta. Tu imate dva zavihka: Blago in Denar, kliknite na Denar in izberite željeni način polnjenja veznega dokumenta, verjetno Vez. dok. 1.

Kje to je, lahko vidite v navodilih: https://usersite.datalab.eu/Wiki/tabid/178/language/sl-SI/Default.aspx?tocid=448. Glejte tretjo sliko z vrha.

SimonKlemen
omega
#6 Posted : 23 February 2012 10:32:45(UTC)
omega

Rank: PA User

Woman

POzdravljeni,

kje lahko nastavim, da mi pri knjiženju izpiskov določene TR sam veže na določen konto?
Se pravi ko uvozim izpisek je ponavadi treba dopolnit kakšne veze računov ali konte....
npr mesečno pri knjiženju plač, ko so vedno enaki TR in vedno enaki konti, bi želela nastavit da to avtomatsko sam pošišče.

Hvala in LP
simonklemen
#7 Posted : 23 February 2012 13:12:38(UTC)
SIMONKLEMEN

Zdravo,

to lahko nastavitev v šifrantu vrst dokumentov na zavihku Polnjenje konta in subjekta glede na šifre na virmanu, TR. Do tega pridete najhitreje tako, da na temeljnici VD 410 (ali drugi, ki jo uporabljate za knjiženje izpiskov) dvokliknete številko temeljnice in odprl se bo šifrant vrst dokumentov.

Nastavljate lahko polnjenje konta priliva ali odliva glede na vrsto posla, kodo namena plačila, transakcijski račun, sklic in subjekt. Možnih kombinacij je nešteto in vsak uporabnik si jih prilagodi sebi.

SimonKlemen
omega
#8 Posted : 02 March 2012 08:45:44(UTC)
omega

Rank: PA User

Woman

Super, hvala za pomoč, mi je uspelo.
Imam pa še eno vprašanje,

kako nastaviti knjiženje izpiskov, če imamo več TR.
Pri uvozu tkdisa mi namreč ne dovoli več uvozov na isti datum.
Kako imajo to rešena podjetja z več TR, verjetno obstaja kakšna elegantna rešitev?

HVALA
simonklemen
#9 Posted : 02 March 2012 13:02:24(UTC)
SIMONKLEMEN

Zdravo,

potrebno bo odpreti več VD za knjiženje izpiskov. Običajno uporabniki odprejo v tem primeru še 411, 412 itd. Nato pri vsakem posamičnem VD izberete drug Račun (izbirate lahko med računi, ki jih imate vnešene pri svojem podjetju) in Konto za TRR. Pri vsakem VD nastavite potem tudi polnjenje kontov pri uvozu izpiskov. Nastavitve lahko med posamičnimi VD kopirate s pomočjo gumba Prenos nastavitev.

SimonKlemen
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)