Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
HD_prijavio
#1 Posted : 05 January 2012 11:05:00(UTC)
HD_prijavio

Rank: Datalab

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Pozdrav Admira

Jedan od nasih klijenata zeli da mu se postavi u modulu plata da prilikom obracuna uvazava beneficirani staz uposlenika.Buduci da do sad nismo imali priliku niti vidjeti a niti postavlajti zamolila bih za upute kako prilagoditi u programu.Hvala unaprijed

Fikreta
HD_odgovorio
#2 Posted : 05 January 2012 11:05:00(UTC)
HD_odgovorio

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Automatski izračun:
1. U AK, na panelu Plate, podpanel za Minuli rad, postaviš formulu za minuli rad (pogledaj u helpu ima objašnjeno koje varijable koristiš, varijable su iz radne knjižice radnika, zavisno da li hoces ukupni minuli rad, ili samo stečen u preduzeću...).
2. Na VZ na kojoj želiš da se računa minuli rad, izaberes opciju za Minuli rad. Opcija Ukupno S, znači da računa na Bruto platu, a opcija P-Dodaj zaradi na Neto platu.
3. kreiraš VZ MND bez formule, faza A, vrsta rada Redovan rad, konta za platu, za minuli rad, opcija Nema minuli rad.
4. Na Pripremi se ne bira ova VZ, nego je PA, automatski povlači.

Ručno:
1. postaviš kao i svaku drugu VZ. S tim, da u formulu uključiš sve VZ na koje se obračunava Minuli rad. Na Pripremi izaberes ovu VZ, normalno kao i svaku drugu.

Lp
HD_odgovorio
#3 Posted : 05 January 2012 11:05:00(UTC)
HD_odgovorio

Pozdrav Admira
Ako sam dobro shvatila znaci li to da je minuli rad isto kao i beneficirani staz,a ako klijent ne zeli uopce obracun minulog rada?Ja sam imala postavke za minuli rad vec i prije ali sada mi traze samo beneficirani staz pojedinih radnika i od kojeg builda rade ove postavke i ako moze postavke formula za beneficirani staz(3%)
hvala unaprijed.
Fikreta

HD_odgovorio
#4 Posted : 05 January 2012 11:05:00(UTC)
HD_odgovorio

Fikreta, molim te zabroavi sve ovo što sam ti napisala ranije :) Izvini molim te, ali ubijeđena sam bila da me pitaš za Minuli rad. Sve je to od previše posla, izlazi nam build, previse testiranja radim. Izvini molim te, naravno beneficirani ni slično minulom radu, totalno dvije odvojene f-ej :(
E ovako ćeš:
1. Prvo moras popuniti šifrant za beneficirani, ako vec nije popunjen.Najlakše ti je uđeš u šifrant iz Personalne mape/Parametri za izračun plata, dvoklikneš na polje Beneficirani i popuniš šifrant. Ako je skroz prazan za prvi zapis koristi tipku Insert. U prv kolonu upisuješ šifru za radno mjesto na kojem je ostvaren Beneficirani. U drugoj koloni biras odgovarajući stepen povećanja.(slika u prilogu sb).
2. Zatim na radniku izaberes novo radno mjesto s beneficiranim stazom, zatvoriš staro RM, a na novom biras datum od kada je na tom radnom mjestu s BS. Izaberes na tom RM odgovarajuće povećanje, da li je s 12 na 14 ili s 12 na 15...
3. Kreiraš novi doprinos za PIO, i na njemu isto izabereš odgovarajući stepen povećanja...
4. Doprinos dodaš na opštinu u šifrantu subjekata i upišeš stopu od 3%.
5. Doprinos izabereš na Vrstu rada na koju se obračunava beneficirani.
To je to.
Javi jel` ok.

Lp
HD_odgovorio
#5 Posted : 05 January 2012 11:05:00(UTC)
HD_odgovorio

Admira
Zahvaljujem se na brzom odgovoru i podesila sam sve je ok,
jedino me zanima ispis specifikacije Obrazac -2001 u koloni 21 trebalo bi da se vidi Dodatni doprinosi za pio a kod mene vuce u kolonu 18 uvecano za 3%.Gdje bi se to moglo podesiti?
Hvala puno
Lp;Fikreta
HD_odgovorio
#6 Posted : 05 January 2012 11:05:00(UTC)
HD_odgovorio

:( Nazalost to nismo još uradili za Obrazac 2001. Neke dopune radimo na tom obracu, pa reci cu im i ovo da dorade.
Za sada imaš jedino urađeno na MIP-u, u koloni 24.
Ako moze da ovaj ticket zatvorimo, a da mi otvoris novi ticket za doradu na 2011 za doprinos za PIO Beneficirani, na koji ću ti staviti deadline kad budem imala dodan remark.
Lp
HD_odgovorio
#7 Posted : 05 January 2012 11:05:00(UTC)
HD_odgovorio

TICKET ZATVARAM A NOVI OTVARAM ZBOG ISPISA BENEFICIRANOG STAZA NA OBRAZAC 2001<br>LP,FIKRETA
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)