Rank: Advanced Member
Joined: 12/08/2011(UTC) Posts: 173  Thanks: 1 times Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
|
Zanima me kje se ustvari nov način prodaje. Trenutno je: Zavezanec, Izvoz, Izvoz EU in Končni kupec. V maloprodaji bi rad ločil generičnega končnega kupca od kupcev, ki so registrirani in se jim beleži promet na njihovi kartici.
Martin
|
|
|
|
|
|
Rank: Datalab
Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
|
Načini prodaje na subjektu (kupec) so preddefinirani (radiobutton) in se jih ne spreminjati/brisati/dodajati... Ali ni že dovolj da se ločijo kupci glede na "končni kupec" in določene kupce (poimenske kupce)? Imam premalo info. kaj želite, ampak omenjeni načini prodaje niso nameneni temu. Lp, J.
|
|
|
|
|
|
Rank: PA User
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
rad bi dosegel to da za določeno skupino kupcev veljajo predefinirani popusti glede na promet, ki ga ustvarijo. Težava je v tem da imamo sedaj v bazi že veliko poimenskih Končnih kupcev, ki bi jim dodali te parametre za popuste. Če pa vežem popust na trenutnega Končnega kupca, mi bi tudi za vse ostale račune na POS-u obračunaval popuste.
Ali je to mogoče kako drugače rešiti?
Martin
|
|
|
|
|
|
Rank: PA User
|
zakaj strank ne grupirate kot "tip subjekta" ?
|
|
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
Joined: 12/08/2011(UTC) Posts: 173  Thanks: 1 times Was thanked: 4 time(s) in 4 post(s)
|
Ja sem tudi to že pomislil, vendar imam problem, ker imam izdelke v trgovini razdeljene na različne klasifikacije (poletna, zimska, blago iz dokupa, itd) ne morem preko formule za vse klasifikacije narediti da obračunava popust. Popust se lahko veže za vsako klasifikacijo posebaj. Višina popusta pa je vezana na znesek nakupov (vse klasifikacije skupaj).
Martin
|
|
|
|
|
|
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0.573 seconds.