Rank: Member
|
Največja težava je v tem, da je nastavljeno vse po navodilih. PA izpiše, da je kreiranje datoteke končano, tudi pot napiše kam. Vendar datoteke nikakor ni in je ni. Je NE naredi. Preverjene nastavitve, nič ne manjka, IBANI so noter, računi so noter, na direktorij so pravice pisanja, tako da v tem ni težave. Ali je imel že kdo podobne primere?
|
|
|
|
|
|
Rank: Datalab
|
Pozdravljeni,
imate pot v Administratorski konzoli (Nastavitve - Parametri programa - Denar - Plačilni nalogi - Pošiljanje nalogov) nastavljeno samo v polju Imenik in Ime tekst datoteke?
Pot tema dvema vnosnima polja je še preglednica za vnos podatkov za shranjevanje za vsak račun posebej. Če imate vnešeno tukaj, imate vnešeno tudi pot za račun, iz katerega plačujete (zaporedno število svojega računa vidite v stolpcu Oznaka)?
In še eno vprašanje. Vam je to že delalo in sedaj ne dela več ali še nikoli niste nastavljali?
SimonKlemen
|
|
|
|
|
|
|
Pozdravljen Simon.
Ja zadeva je že delala, ko je bil stari build pa tkdis.txt potem, pa so se začele nadgradnje in seveda več nadgradenj, da se je prišlo na novi build in pa tkdis.xml in sedaj ne naredi več. Čeprav smešno enkrat vmes je celo naredil xml, vendar je banka zavrnila potem se je spremenila nastavitev na tkdis samo namesto halcom4.0 pa seveda več ne naredi datoteke.
|
|
|
|
|
|
Rank: Datalab
|
Zdravo,
lahko date prijavo na helpdesk, da se uskladimo za povezavo in pogledamo?
SimonKlemen
|
|
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
|
Pozdravljeni...
Tudi jaz se pridružujem zgornjemu vprašanju...
Normalno kreiram datoteko za plačilo nalogov...lepo mi javi pot kamor naj bi se to shrabilo (nastavljeno v AK - Pošiljanje nalogov). Ko pa hočem ta paket uvoziti v banko, paketa ni... nikjer ga ne najdem, niti tam kjer naj bi se shranilo oz. ni ga tam kjer PA javi da je... V čem je težava?
Prosim za čimprejšnjo pomoč, ker plačila so nujna. Hvala
|
|
|
|
|
|
|
No, zakaj mi datoteke ni našlo, sem ugotovila...tam kjer išeč shranjeno datoteko, moraš dati pod Uvozne datoteke VSE...in ne le txt.
Vendar me zanima zakaj mi ne uvozi v banko, pa imam take nastavitve, kot ste jih objavili na spletu... ob uvozu mi javi napako NAPAKA V STRUKTURI NASLOVNEGA STAVKA...?
Naj povem, da gre za plačilo prispevkov (s.p.) in občina za nakazilo prisp. ostaja enaka kot prej....i bilo potrebno karkoli sprmeniti?
|
|
|
|
|
|
|
Jaz se iskreno opravičujem za nastalo situacijo... klicala na Halcom in rešila problem...
Težava je bila v nasatvitvah Halcoma in ne Pantheona.
Hvala za razumevanje :)
|
|
|
|
|
|
Rank: PA User
|
Pozdravljeni,
ko kreiram datoko z množičnimi plačili za plačo in jo uvozim na banko, nam izbriše vse šumnike in posledično so vsi nalogi napačni (imena, priimki, naslovi....)
Tako moramo vsak nalog ročno popravljat, kar je zelo zamudno in se poanta kreiranja datoteke z množičnimi plačili izgubi.
Kje je problem, a še komu drugemo to ne dela?
Hvala in Lp
|
|
|
|
|
|
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
|
Morda preverite regionalne nastavitve na vaši delovni postaji - povsod morate imeti SI.
Lp!
|
|
|
|
|
|
|
Nastavljeno imamo na SL. A ostalim vse normalno dela? Kje bi še lahko bila težava?
Hvala in Lp
|
|
|
|
|
|
Rank: DL Partner
|
Morda bi veljalo poizkusiti še tako, da spremenite regionalne nastavitve na katero drugo državo in potem ponovno nazaj na SI.
lp
|
|
|
|
|
|
|
Tako ja. Tudi če že imate nastavljeno na SI, morda prestavite na npr. Združeno kraljestvo, potem pa nastavitve vrnite nazaj SI. Potrebna bi bila tudi odjava in ponovna prijava v PA. Lp!
|
|
|
|
|
|
|
Poskusila vse od naštetega in še vedno nič, preverila vse regionalne nastavitve in so na Slovenia...
Imam pa še eno vprašanje, pri kreiranju plačilnega naloga je potrebno vsakič znova vpisovati naše podjetje in naslov (pri po nalogu imetnika računa). Zakaj se to samo ne predizpolni, saj moramo za vsak nalog ročno vpisat in izgubljat še dodatni čas!
|
|
|
|
|
|
|
Kar se tiče plačilnih nalogov, morate imeti naziv podejtja in naslov prvizeto nastavljeno na sami likvidaturi. To si uredite v šifrantu vrst dokumentov, kjer pod privzetimi vrednostmi Plačilnega prometa najdete likvidaturo za klasični plačilni nalog in nalog za plače. Tu nastavite naziv in naslov podjetja oz. imetnika računa, ki pa se mora ujemati z nazivom v administratorski konzoli (Nastavitve|Program|AK|Parametri programa|Podjetje|Osnovni podatki). Lp!
|
|
|
|
|
|
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0.580 seconds.