Usersite
»
UserSite SI
»
Denar
»
Plačilni promet
»
Kreiranje .xml datoteke - javi napako
Rank: Advanced Member
You have been a member since:: 14/02/2011(UTC) Posts: 49
|
Prosim za pomoč... Ima kdo enake izkušnje?
Pri kreiranju .xml datoteke za uvoz v banko (plače), mi javi napako in sicer Manjka davčna številka plačnika???? Pojma nimam kje mi manjka ta podatek, vendar v določene banke, zaradi te napake, nikakor ne morem uvoziti paketa...
Prej, ko je bila struktura txt, je vse delalo ok.
Hvala
|
|
|
|
Rank: Datalab
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Posts: 403
|
Pozdravljeni,
verjetno uporabljate standard zbsxml v2.2. Tu je davčna številka potrebna. IRIS sporočilo je malo nerodno uporabljeno oz. poimenovano. Pisati bi moralo prejemnika plačila. Pri sebi kot podjetju imate vnešeno davčno številko.
Predlagam, da z dvoklikom odprete plačilni nalog in nato subjekta, ki je na tem plačilnem nalogu (prejemnika plačila) in preverite, če je pri njem vnešena davčna številka.
Druga možnost je uporaba standarda ISO SEPA XML (v programu nastavite na Halcom XML v4.0).
Prej je deloval izvoz v TKDIS, ker pri njem ni bilo nobene zahteve po vnosu BIC kod, davčnih številk, IBANov itd.
Simon Klemen
|
|
|
|
You have been a member since:: 14/02/2011(UTC) Posts: 49
|
Pozdravljeni!
Tako je, v določeni bazi sem imela nastavljeno zbsxml v2.2, ker nisem prepričana, če vse banke sprejmejo uvoz Halcom XML v4.0. strukturi?
Ker če je obvezna davčna številka prejemnika...katero D.Š. naj pišem pri DURSu...uporabljam za plačilo prispevkov in davkov (plače)?
|
|
|
|
You have been a member since:: 21/11/2011(UTC) Posts: 179
Was thanked: 5 time(s) in 5 post(s)
|
Zdravo. Vzemite DŠ Davčne uprave. Dodajam link: http://www.durs.gov.si/si/o_davcni_upravi/LP, Janja
|
|
|
|
You have been a member since:: 21/11/2011(UTC) Posts: 179
Was thanked: 5 time(s) in 5 post(s)
|
Zdravo. Vzemite DŠ Davčne uprave. Dodajam link: http://www.durs.gov.si/si/o_davcni_upravi/LP, Janja
|
|
|
|
|
Pozdravljeni, še to ... ISO SEPA XML (Halcom XML v4.0) bo standard, ki bo ostal. ZBSXML bo ukinjen, ko bo na ravni Evropske unije sprejet ISO SEPA XML kot edini standard za opravljanje elektronskega plačilnega prometa v SEPA (Single European Payment Area). Simon Klemen Edited by user 14 May 2012 15:02:16(UTC)
| Reason: Not specified
|
|
|
|
Rank: PA User
You have been a member since:: 13/05/2010(UTC) Posts: 171  Was thanked: 4 time(s) in 3 post(s)
|
No meni je pa pri kreiranju XML datoteke za prejemnika plačila pobralo naziv banke, TR pa je pravi od prejemnika. V likvidaturi pod realiziranimi je v tisti vrstici vse OK. Ko kliknem na nalog je bolj malo polj izpolnjenih toda partner je pravi. Tudi ko kliknem na druge naloge je isto. Včeraj sem v banko uvažal tudi druge naloge a je bilo vse ok.
Sumim pa, da pri izdelavi XML datoteke naziv partnerja pobira od banke, ker imam v vrstici pri TR te stranke zaveden naziv banke ??? |
|
|
|
|
Rank: PA User
You have been a member since:: 13/05/2010(UTC) Posts: 171  Was thanked: 4 time(s) in 3 post(s)
|
Testiral sem izdelavo naloga in le pri enem partnerju povleče za nalogodajalca banko in še to le ko daš račun pri tisti banki. ?? |
|
|
|
|
|
Zdravo, Quote:Sumim pa, da pri izdelavi XML datoteke naziv partnerja pobira od banke, ker imam v vrstici pri TR te stranke zaveden naziv banke ???
To pa zagotovo ne, ker bi bil plaz prijav na helpdesku. Lahko date prijavo na helpdesk, da skupaj pogledava preko povezave? SimonKlemen
|
|
|
|
|
Zdravo vsem,
sva z g.Radovanom pogledala preko povezave, ko je dal prijavo na helpdesk. Ni bila težava v tem, da pri kreiranju datoteke polni ime banke nemesto prejemnika plačila.
Težava je bila v tem, da je pri računu subjekta pri Sk. imel pri enem računu Z - TRR. V tem primeru program polni naziv banke namesto subjekta že pri samem KREIRANJU PLAČILNEGA NALOGA.
G. Radovanu se najlepše zahvaljujem za prijavo in da je omogočil povezavo na bazo njegovega podjetja.
SimonKlemen
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite SI
»
Denar
»
Plačilni promet
»
Kreiranje .xml datoteke - javi napako
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2025, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,474 seconds.