Stopnja: Datalab
Pridružen(a): 14/08/2009(UTC) Objave: 1
Prejete zahvale: 2 krat v 2 objavah
|
Koja bi formula bila na VZ kod redovnog rada da svaki mjesec bude konstantna plata. Upotjebio sam :(#Del04#*1,449275)*#PRUre#/#Fa3# međutim pošto povlači iz šifranta prosječni plata mjenja neto iz mjeseca u mjesec i dolazi do zabune među radnicima.
Lp
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 14/08/2009(UTC) Objave: 0
Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
|
Nema veze što se mijenja fond sati, varijable Fa3 i PRUre ne bi trebalo da utiču na platu, jer 1/1 je uvijek 1 ili 168/168, 176/176...Koliki je fond sati za taj mjesec u šifrantu prosječnih plata, taj isti iznos sati unosite na pripremi obračuna u polje sati. Jedino ako radnik ne radi cijeli mjesec, pa onda nije vise 168/168 nego 144/168 i sl. Ali u tom slučaju to mora da utiče na platu, ili ako bas ako ne utiče onda stavite kao da je radio cijeli fond sati npr. 168. Vi mozete isključiti varijablu sati iz obračuna, ako vam smeta (iz formule brišite * PRUre/Fa3), ali u pripremu obračuna unosite broj sati u polje sati radi izvještaja i fonda sati. Mada mislim da se kod vas iznos mjenja radi iznosa olakšice i poreza. Ako zelite da radnici imaju fixan iznos neto, bez obzira na iznos oakšice i poreza, onda na VZ upišite formulu Del04 ili Del04*PRUre/Fa3, za Tip zarade birajte Plata opcija Neto. Da imate Minuli rad u obračunu, moze biti i do toga? Lp
|
|
|
|
|
|
Pridružen(a): 14/08/2009(UTC) Objave: 0
Prejete zahvale: 1 krat v 1 objavah
|
To je to. Iako je bile različiti stai u prosječnim platama i obračunu bitna mi je i ova druga formula. Hvala
Lp
|
|
|
|
|
|
Hitra navigacija
Ne smete dodajati novih tem.
Ne smete odgovarjati na teme.
Ne smete brisati svojih objav.
Ne smete urejati svojih objav.