Forum

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
rbatic
#1 Posted : 11 September 2012 10:30:06(UTC)
rbatic

Rank: PA User

Man

Was thanked: 4 time(s) in 3 post(s)

Kot sem že večkrat povedal so izpisi v Pantheonu zelo slabi, zato si jih moramo sami oblikovati.

Imam problem, ker sem oblikoval izpis preden so programu dodali več rabatov.

No in sedaj ko sem začel strankam dajati več rabatov imam problemček pri izpisu.

stranki sem dal prvi rabat (10%)  in dugi rabat (10%) na mojem oblikovanem  računu mi pod stolpcem v vrstici kjer je naveden ident  napiše vrednost rabata  19%, toda spodaj pod skupnim seštevkom mi izpiše samo znesek prvega rabata, vsi ostali zneski (DDV, vrednost.. )so OK ??

Ko grem na račun ki je izdelan v osnovi programa ravnotako napiše v vrstici rabat 19% in spodaj znesek za vsak rabat posebej.

Jaz moram na svojem to popraviti rad bi imel znesek rabatov skupaj kakšna formula bi morala biti vnešena v polje na izpisu ( fPopust1 + fPopust2  ???)

zna kdo to razložiti kaj naj vstavim ???

tudi na  izpisu ki je napravljen že v osnovi ni logično... v vrstici z ideni 19%  in potem vsak znesek rabata prikazan posebej ??

Lepo bi bilo, da bi bili prikazani rabati vsak posebej in potem še seštevek vseh rabatov, ali pa samo seštevek.

tomazw
#2 Posted : 12 September 2012 10:42:06(UTC)
tomazw

Rank: Datalab

Da dobite pod skupnim seštevkom še rabat 2 in rabat 3 morate dodati na izpis labele lPopust1, lPopust , fPopust1 in fPopust2 tako, kot je na originalnem izpisu, vse labele in črte nižje pa premaknete navzdol.

adrianms
#3 Posted : 12 September 2012 11:04:00(UTC)
adrianms

Rank: Datalab

Skupni rabat lahko dodate izven stolpca spodaj, lahko pa tudi napišete prijavo za izboljšavo. Skupni popust je mogoče dobiti kot

[dlTextToFloat(fPopust.Text)+dlTextToFloat(fPopust1.Text)+dlTextToFloat(fPopust2.Text)]

rbatic
#4 Posted : 13 September 2012 09:03:34(UTC)
rbatic

Rank: PA User

Man

Was thanked: 4 time(s) in 3 post(s)

Zahvaljujem se za vaše odgovore.

Pregledal sem oblikovanje svojega izpisa in tudi izpise, ki nam jih v osnovi ponuja program.

Jaz bi rad imel v stolpcu pod vrsticami kjer so seštevki zneskov in DDV  le seštevek vseh treh popustov.

Posebej v vrstici bi pa prikazal zneske za vsak popust posebej ??

Stranka ki prejme izpis ne vidi na izpisu da smo dali 10 + 10 % popusta   ampak samo pri identu 19 % ???

Zakaj bi si napravil tako:

Trije popusti poberejo tri vrstice in tako se podaljša izpis. Že tako je po parih identih na računu potrebno dve strani za izpis???

Koda kot ste mi jo navedli izračuna pravilno seštevek popustov, toda jaz bi kodo fPpopust zamejal z takšno ki bi mi napravila seštevek ??

Upam da ste me razumeli.

Predloga za izboljšavo ne bom dajal kajti sem te zadeve že povedal imam pa še kaj. Pisanje mi namreč pobere kar nekaj časa.  Pa tudi moji predlogi katere sem podal do sedaj niso bili upoštevani. V tem zadnjem BILDU je bil napravljen en novi izpis v angleškem jeziku in oblikovno ni nič boljši od predhodnikov v slovenščini !

Pod vsako kritiko !!!

Z veseljem se bom pa odzval povabilu Datalaba na kakšen sestanek, kjer bomo zadeve podebatirali.

SALV_LPE
#5 Posted : 12 January 2015 14:11:42(UTC)
SALV_LPE

Rank: Member

Izvirnik napisal: adrianms Pojdi na citirano objavo
Skupni rabat lahko dodate izven stolpca spodaj, lahko pa tudi napišete prijavo za izboljšavo. Skupni popust je mogoče dobiti kot
[dlTextToFloat(fPopust.Text)+dlTextToFloat(fPopust1.Text)+dlTextToFloat(fPopust2.Text)]

Pozdravljeni!

Prav tako želim urediti izpis tako da se namesto vrednosti popusta 1 in popusta 2 prikaže skupna vrednost popustov, ampak mi ni čisto jasno kam naj bi prilepil to sintakso za seštevek popustov.
Prosil bi vas če je možno, da razložite kam se to sintakso vstavi ter kaj je potrebno spremeniti v izpisu da je to potem vidno na računu.

sklepam da je to potrebno nekje tukaj urediti:
procedure DetailFooterOnBeforePrint(Sender: TfrxComponent);
begin
CallQRBeforeBandPrint(Sender, TfrxBand(sender).visible);
if lSpodaj.Top + 13 > Engine.FreeSpace then
Engine.NewPage;
if (dlTextToFloat(fPopust1.Text) <> 0) or (dlTextToFloat(fPopust2.Text) <> 0) then
lPopust.Text := 'Rabat 1';
end;

LP Luka
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)