Форум

Welcome Guest! To enable all features please try to register or login.
HD_prijavio
#1 Posted : 12 September 2012 18:47:00(UTC)
HD_prijavio

Rank: Datalab

Was thanked: 2 time(s) in 2 post(s)
Poštovani
Želio bih da mi pojasnite ili date linkove za postavke obračuna plata sa unosom odsutnosti koje su bile u tom periodu.Npr. Bolovanje preko 42 dana a da mi ne obračunava porez na dohodak.Topli obrok za dane kada nije bilo odsutnosti.Regres za godišnji.i da ne nabrajam sve šta. Znam da Vam je ovo jača strana pa dajte mi upute kako to kvalitetno da impementiram.Hvala
PS. U predhodnom tiketu je došlo do pogreške te smo Vam dali ocjenu unaprijed što nam nije bila namjera stoga ga ponavljamo.

Mehmedović Amir
HD_odgovorio
#2 Posted : 12 September 2012 18:47:00(UTC)
HD_odgovorio

Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Ok, cilj je samo da pravilno budu otvoreni i da pravilno radimo, kako bi rezulati bili što bolji.
Vrstu zarade Bolovanje preko 42, na koju se ne obračunava porez, postavite tako da, kreirate novu vrstu rada za Bolovanje preo 42 dana, i na ti vrstu rada dodate sve doprinose osim poreza na dohodak i onda izabereti tu vrstu rada.
Inače, sve Vrste zarada na koje se ne obračunava porez, rješavate tako da kreirate novu vrstu rada na koju niste dodali porez na dohodak, i izaberete je na vrsti zarade.

Topli obrok, ukoliko želite da se automatski obračunava samo za dane rada bez dana odsutnosti, postavite fomulu npr. (#VZRNČ-Ure#)/8*15, gdje vam je VZ RNČ, VZ za Redovan rad za koju radnik prima TO. Formula je Dani iz Redovnog rada pomnoženi sa keoficijentom. Vi možete prilagoditi formulu vašem obračunu (npr. drugi iznos koef. ili način obračuna), ali sa ovom varijablom.
Možete slati meni način na koji obračunavate, pa ću vam ja pomoći kreirati formulu.
Regres postavljate zavisno do toga da li obračunavate poreze i doprinose ili ne. Ako ne obračunavate (zakonski dozovoljen iznos), faza obračuna je L, ako obračunavate faza je A.
Oko formula ako niste sigurni, otvorite novi ticket, pa ćemo je zajedno kreirati.

Lp,
Admira
HD_odgovorio
#3 Posted : 12 September 2012 18:47:00(UTC)
HD_odgovorio

Hvala, ovo sam podesio. Imam dopunsko pitanje.
U toku mijeseca imam puno putnih naloga kako da evidentiram odsutnost, vrstu zarade, rada, te kako da ih uvezem u obračun. Kad pokušam ne uspjevam. 
HD_odgovorio
#4 Posted : 12 September 2012 18:47:00(UTC)
HD_odgovorio

Izvinite, ali moram poštovati proceduru. Molim vas novi ticket za ovo, pa ću vam tamo odgovoriti.
Hvala.

Lp
HD_odgovorio
#5 Posted : 12 September 2012 18:47:00(UTC)
HD_odgovorio

Ovi vaši opet nešto rade na stranici. Trenutno ne mogu otvoriti novi tiket ne dozvoljava mi da izaberem build.
U svakom slučaju hvala za sad. 
HD_odgovorio
#6 Posted : 12 September 2012 18:47:00(UTC)
HD_odgovorio

LP
Rss Feed  Atom Feed
Users browsing this topic
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)