Usersite
»
UserSite BA
»
Kadrovi
»
Plate
»
greska 3387 -osnova za dohodak
Rank: Advanced Member
You have been a member since:: 20/12/2010(UTC) Posts: 46
|
Pozdrav, kako god, ne uspijem izracunati porez na dohodak. stalno se pojavljuje greska 3387 -osnova za dohodak je manja ili jednaka nuli. Molim vas da mi objasnite sta sve i gdje trebam unijeti da bi obracun bio ispravan.
U VZ u polju vrsta rada RD; vrsta dohodka je 1101; vrsta olaksice: nema olaksice 100%; tip zarade: plata (101-103) bruto
U VD sz zakacene individualne olaksice, doprinosi, opšta olaksica
u sifrantu doprinosa je oznaceno radnik,domicilni, postotak, 100, D-Porez na doh. vrsta doprinosa-nista ,K-po kantonima N-normalno, B-bruto
na platnoj listi u individualnoj olaksici je upisano npr 300/ (osnova za obracun poreza) ali nema obracuna
ne znam vise sta da provjerim
Hvala
|
|
|
|
|
|
Rank: Datalab
You have been a member since:: 24/04/2009(UTC) Posts: 21
|
Izvirnik napisal: sanjana  Pozdrav, kako god, ne uspijem izracunati porez na dohodak. stalno se pojavljuje greska 3387 -osnova za dohodak je manja ili jednaka nuli. Molim vas da mi objasnite sta sve i gdje trebam unijeti da bi obracun bio ispravan.
U VZ u polju vrsta rada RD; vrsta dohodka je 1101; vrsta olaksice: nema olaksice 100%; tip zarade: plata (101-103) bruto
U VD sz zakacene individualne olaksice, doprinosi, opšta olaksica
u sifrantu doprinosa je oznaceno radnik,domicilni, postotak, 100, D-Porez na doh. vrsta doprinosa-nista ,K-po kantonima N-normalno, B-bruto
na platnoj listi u individualnoj olaksici je upisano npr 300/ (osnova za obracun poreza) ali nema obracuna
ne znam vise sta da provjerim
Hvala Pozdrav, Provjerite: 1. Da li je na radniku u PM izabrano zakonodavstvo, 2. Da li je na vrsti zarade /vrsti rada dodan porez na dohodak, 3. Da li je na opštini prebivališta radnika iz PM u Šifrantu subjekata dodan porez sa stopom nula, 4. Provjerite u šifrantu Razreda porez na dohodak da li je unesena stopa 10% u Postavke / Zaposleni /Plate / Razredi poreza na dohodak. 5. Provjerite na VD da li su zakačene sve potrebne opcije. Uključite sve opcije, zatim opciju Uvažite samo tekući obračun i izaberite opštinu sjedišta firme. Ako ništa ne pomaže od ovoga, obratite se našem timu za podršku. Lp
|
|
|
|
|
|
Rank: Advanced Member
You have been a member since:: 20/12/2010(UTC) Posts: 46
|
Hvala, ali ne uspjeva. Nešto mi promiče.
|
|
|
|
|
|
Usersite
»
UserSite BA
»
Kadrovi
»
Plate
»
greska 3387 -osnova za dohodak
Forum Jump
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.
Orange-Grey Theme Created by Ingo Herbote (WatchersNET.de)Powered by YAF 1.9.6.1 Under DNN |
YAF © 2003-2026, Yet Another Forum.NETThis page was generated in 0,588 seconds.